• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Luncheon meat
Napište svůj komentář k receptu

Luncheon meat

autor: aiša
0.0
moje hodnoceni
3.0
hodnotilo: 10
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Luncheon meat
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 1
      kg vepřové maso libové
    • 20
      g rychlosůl
    • 0,50
      kg vepřové kůže
    • vegeta
    • pepř mletý

Postup přípravy receptu

1
Maso nakrájíme na nudličky, přidáme rychlosůl, dobře promícháme a necháme v chladu stát do druhého dne. Druhý den najemno pomeleme.
2
Dáme vařit kůže do menšího množství vody, úplně doměkka, až jsou skoro rozvařené. Ještě teplé pomeleme a smícháme společně s masem. Přidáme trochu vývaru, vegetu, pepř (podle chuti), vše dobře promícháme a dáme do sklenic nebo do masových konzerv.
3
Uzavřeme, dáme do hrnce s vodou a vaříme 2 hodiny.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Skotská vejce podle The Real Meat Society

Skotská vejce podle The Real Meat…

Sekaná z biochovu podle The Real Meat Society

Sekaná z biochovu podle The Real Meat…

Pork pie podle The Real Meat Society

Pork pie podle The Real Meat Society

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • honzikada | 14. 7. 2019 09:05

    Vegetu a jiná koření bych nedával, teď ho zrovna dělám, dal jsem jen rychlosůl, sůl a cukr. Jakékoliv jiné koření zkracuje dobu, kdy lunchenmeat můžete uchovávat. Ale je to na každým.

  • karl | 4. 8. 2015 12:46

    pamatuju lunch eště ve vojenskejch kd, a byl skvělej. ale byly tam kousky masa. ozkusím tak, že libový maso nakrájím na kousky, a tučný a kůže pomelu.

  • Zdenál | 5. 7. 2015 12:02

    Ať už to někomu chutná,nebo ne.Každopádně jde o to,že víte přesně,co do jídla dáváte.Tady,jak je vidět,se masný výrobek dělá opravdu z masa.Což se u kupovaného luncheon meatu říci nedá.Jestli šlo u negativního anonimu o tu rychlosůl,tak může klidně použít normální.Jen si počká na výsledek o 14 dní déle.Rychlosůl opravdu není zdravá,ale bez ní to zkrátka nejde tak jednoduše.Pokud šlo o výkřik na recept jako na celek,tak by mně zajímalo,co dotyčný dělá u regálů po prakticky všech obchodech s potravinami v česku. To si snad děláte srandu!!!?To si snad děláte srandu!!!?To si snad děláte srandu!!!?...............u každého rohlíku. :-D Nedělají :-( to si snad dělát

  • Pepek | 9. 10. 2012 14:07

    Jděte s tou vegetou už někám! :-$ :-X

  • Jarin | 7. 12. 2007 19:16

    Naložené vepřové maso (bůček) namelu nahrubo a polovinu ještě na jemno (lépe se spojí). Přidám rozmačkaný česnek,drcený kmín,mletou papriku může být i grilovací koření a mletý pepř. Popřípadě trochu studené vody a vše řádně prohňácám.Naplním do plechovek a steriluji 2 hodiny.Když je bůček více prorostlý může se přidat trochu libovějšího masa např. králičí.

  • Šárka Tkáčová | 2. 11. 2006 09:07

    Poplivat nějaký recept a ještě jako anonym,to je velice jednoduché.Kůže nahradí v tomto receptu želatinu.Kdo nemá rád tučné,může kůže uvařit a posbírat tuk. Já osobně to dělám.Nechám je ve vývaru vychladit , posbírám ztuhlý tuk a pak opět rozehřeji.Jaruš,Váš recept vypadá dobře , určitě vyzkouším a napíšu.Na horách by se nám určitě hodila tato domácí mňamka.

  • Jarmila Vaľová | 1. 11. 2006 21:16

    A prečo by som si robila srandu? Je to naozaj vyskúšaný a overený recept a ked sa Vám nepáči nemusíte ho vôbec skúšať nikomu tento recept nevnucujem.

  • Anonym | 31. 10. 2006 12:39

    Jojój, anonym sa včera "vyřádil". Bola doma veľká nuda ???

  • Anonym | 30. 10. 2006 03:39

    No to si snad děláte srandu??!!

  • Jarmila Vaľová | 14. 10. 2006 11:34

    Neviem,ešte som to neskúšala ale nápad je to dobrý.Inak ono to naozaj chutí ako meat z obchodu,a ked sa dá do konzerv tak sa po vybratí môže vyprážať,alebo podľa chuti upraviť.

  • Kamil Krybus | 13. 10. 2006 19:38

    A co kdyby se to udělalo z vykostěných kolen? Tam je ten poměr asi 1:0,5 normálně.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Vepřové
Maso Vepřové Oběd Večeře Vaření Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Pepř mletý Rychlosůl Vegeta Vepřové kůže Vepřové maso
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Zeleninový salát se sýrem a šunkou

Zeleninový salát se sýrem a šunkou

Špagety se šunkou

Špagety se šunkou

Blesková roláda s pudinkem

Blesková roláda s pudinkem

Nakládaný pivní Hermelín

Nakládaný pivní Hermelín

Kuře ala Kanada

Kuře ala Kanada

Pohankové zeleninové placky

Pohankové zeleninové placky

Kmínové přírodní filety

Kmínové přírodní filety

Borůvkový dort

Borůvkový dort

Medovníkové kuličky

Medovníkové kuličky

Doporučujeme

50 minut
Bramborový koláč se zeleninou

Bramborový koláč se zeleninou

30 minut
Třešňový kompot

Třešňový kompot

40 minut
Citronové orzo se špenátem

Citronové orzo se špenátem

Hrnková bublanina s třešněmi

Hrnková bublanina s třešněmi

40 minut
Mexická kuřecí polévka

Mexická kuřecí polévka

30 minut
Těstovinový salát Caprese

Těstovinový salát Caprese

20 minut
Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

30 minut
Klasický burger

Klasický burger

30 minut
Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

Poslední sledované recepty

90
Zapečený květák (nejen) s uzeným masem
Zapečený květák (nejen)…
87
Zapečené těstoviny se sýrovou omáčkou
Zapečené těstoviny se…
63
Dýňová tortila
Dýňová tortila
63
Dušené zelí s uzeným masem a cizrnou
Dušené zelí s uzeným…
59
Fazolková rýže - (nejen) příloha
Fazolková rýže - (nejen)…

Zajímavé články

Rýžové, ramen, skleněné nebo udon: Nejznámější asijské nudle a jak je použít
Rýžové, ramen, skleněné nebo udon: Nejznámější…
Jak poznat dobrý meloun? 6 způsobů, díky kterým zjistíte, že je zralý a sladký
Jak poznat dobrý meloun? 6 způsobů, díky kterým…
Recepty s voňavou levandulí: Vychutnejte si ji v bábovce, zmrzlině nebo s grilovaným masem
Recepty s voňavou levandulí: Vychutnejte si ji v…
Quinoa: Superpotravina, která pomáhá s hubnutím a zachutná i dětem
Quinoa: Superpotravina, která pomáhá s hubnutím a…
Dort za vysvědčení: 10 krásných a jednoduchých sladkostí, ze kterých budou děti nadšené
Dort za vysvědčení: 10 krásných a jednoduchých…
AHA.cz Vondráčkové spadla brada dojetím! Takové překvápko Helena nečekala

Vondráčkové spadla brada dojetím! Takové překvápko Helena nečekala

Mimibazar Čtení na léto: Hříšný jako Jesse - erotický román, který tě nenechá spát

Čtení na léto: Hříšný jako Jesse - erotický román, který tě nenechá spát

Dáma.cz JARMILA (54): Syn nás připravil o střechu nad hlavou, manžel se zhroutil

JARMILA (54): Syn nás připravil o střechu nad hlavou, manžel se zhroutil

Blesk pro ženy Menstruační plavky už nejsou sci-fi! Prošly naším křtem ohněm?

Menstruační plavky už nejsou sci-fi! Prošly naším křtem ohněm?

Ženy.cz Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Blesk.cz Rolins promluvila o návratu Nedvěda: Překvapivá slova o penězích od šejků!

Rolins promluvila o návratu Nedvěda: Překvapivá slova o penězích od šejků!

SportRevue.cz FOTO: Divoké kočky z ringů a klecí. Podívejte se na 22 nejkrásnějších zápasnic všech dob

FOTO: Divoké kočky z ringů a klecí. Podívejte se na 22 nejkrásnějších zápasnic všech dob

Maminka.cz 6 výletů na unikátní místa v Česku, která byste měli s dětmi objevit. Vyrazí vám dech

6 výletů na unikátní místa v Česku, která byste měli s dětmi objevit. Vyrazí vám dech

Blesk Horoskopy Jaký je váš strážný anděl podle dne, kdy jste se narodili?

Jaký je váš strážný anděl podle dne, kdy jste se narodili?

  • Recepty.cz
  • Luncheon meat
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact