• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Lulja kabab
Napište svůj komentář k receptu

Lulja kabab

autor: sahrazad
0.0
moje hodnoceni
4.5
hodnotilo: 2
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Lulja kabab
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 300
      g skopové maso hovězí
    • 20
      g tuk nebo 1 vejce na spojení
    • 1
      ks cibule střední
    • 1
      hrst jarní cibulka nať nebo pórek
    • 2
      hrst zelená nať koriandru, petrželky a bazalky
    • 40
      g mouka pšeničná
    • sumach
    • 1
      špetka sůl
    • 1
      špetka pepř mletý

Postup přípravy receptu

1
Skopové nebo hovězí maso umeleme spolu s cibulí. Potom přidáme nadrobno nakrájené natě cibulky, koriandru, petrželky a bazalky, pepř, sůl, tuk nebo vejce a hmotu dobře propracujeme. Následně směs na dvacet minut uložíme do chladničky. Mleté maso napichujeme na rožeň ve tvaru válečků. Lulja kabáb rožníme nejlépe nad žhavým dřevěným uhlím na grilu nebo na elektrickém grilu. Lulja kabáb zavinujeme do lavaše (tuhé placky). Nakonec posypeme sumachem, obložíme kolečky cibule a rajčaty opečenými na rožni nebo čerstvými.
2
Lavaš připravujeme tak, že smícháme mouku a vodu v tuhé těsto, které vyválíme na placku o tloušťce 1 milimetr a pečeme na plechu. Před podáváním placky potřeme vodou aby změkly.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Gurdakapúra kabáb

Gurdakapúra kabáb

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Vlasta | 24. 1. 2012 13:50

    Pro p. Evu: V Google najdete vysvětlení i s fotkama!

  • Sahrazad | 13. 2. 2007 16:25

    Sumach je koření. V podstatě to jsou usušené a umleté plodové palice stromu a keře škumpy koželužské, domácí kolem Středomoří a v jihozápadní Asii. U nás některé druhy škump rovněž rostou v parcích, ale jejich plody se nepoužívají. Podporuje trávení, zklidňuje žaludek a zabraňuje průjmům. Sumach má chuť ovocně kyselou, neostrou, bez vůně. Využívá se podobně jako citrónová šťáva nebo ocet. Hodí se k masu, rybám, do salátů, kebabů, na šašlik, do čočky, sypou se jím rožněné pokrmy, hodí se také do jogurtů. Nejvíce se používá v ázerbájdžánské, turecké, íránské a libanonské kuchyni. Běžně se dá koupit v Rakousku v tureckých marketech, u nás se dá koupit přes internet na www.koreni.cz

  • Eva | 13. 2. 2007 15:43

    Prosím o vysvětlení pojmu - sumach. Děkuji.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Hovězí
Maso Hovězí Oběd Večeře Grilování Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cibule Jarní cibulka Mouka Pepř mletý Skopové maso Sůl Sumach Tuk Zelená nať
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Zelný salát s křenem

Zelný salát s křenem

Brokolice s česnekem

Brokolice s česnekem

Grahamové rohlíky

Grahamové rohlíky

Rybízový koláč s tvarohem a drobenkou

Rybízový koláč s tvarohem a drobenkou

Pikantní kuřecí nugetky

Pikantní kuřecí nugetky

Bílková poleva na perníčky

Bílková poleva na perníčky

(nejen) Hořčicové řízky

(nejen) Hořčicové řízky

Bylinkové (nejen) hovězí maso na houbách

Bylinkové (nejen) hovězí maso na…

Nepečené kokosové kostky

Nepečené kokosové kostky

Doporučujeme

30 minut
Kotlety s rajčaty a bramborami

Kotlety s rajčaty a bramborami

20 minut
Pizza Margherita

Pizza Margherita

Hrnková bublanina s třešněmi

Hrnková bublanina s třešněmi

30 minut
Jihočeská kulajda podle časopisu F.O.O.D.

Jihočeská kulajda podle časopisu F.O…

30 minut
Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

20 minut
Jahodový cheesecake do skleničky

Jahodový cheesecake do skleničky

20 minut
Poke bowl s lososem

Poke bowl s lososem

40 minut
Sněhová roláda

Sněhová roláda

40 minut
Kofty s tzatziki

Kofty s tzatziki

Poslední sledované recepty

246
Špagety se zeleninovou omáčkou a mletým masem
Špagety se zeleninovou…
91
Grilovaná zelenina s omáčkou chimichurri a fetou
Grilovaná zelenina s…
49
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
43
Kynutý povidlový knedlík s vanilkovou omáčkou a mákem
Kynutý povidlový knedlík…
43
Pórková polévka s cizrnou
Pórková polévka s cizrnou

Zajímavé články

Jídlo a pití do letadla: Co si můžete vzít s sebou na palubu a co je zakázané?
Jídlo a pití do letadla: Co si můžete vzít s…
Lehčí a křupavější než pizza? To je pinsa, seznamte se
Lehčí a křupavější než pizza? To je pinsa,…
3 osvědčené triky, díky kterým vám čerstvé jahody nezplesniví
3 osvědčené triky, díky kterým vám čerstvé jahody…
Sladké léto podle Pepy Maršálka: Vyzkoušejte jeho recept na bublaninu nebo tvarohové vafle
Sladké léto podle Pepy Maršálka: Vyzkoušejte jeho…
Jak zpracovat celé kuře? Využijte ho na polévku, hlavní jídlo i salát
Jak zpracovat celé kuře? Využijte ho na polévku,…
AHA.cz Poslední varování pro Partyšovou: Lékaři jí dali jasnou stopku

Poslední varování pro Partyšovou: Lékaři jí dali jasnou stopku

Mimibazar Čtení na léto: Hříšný jako Jesse - erotický román, který tě nenechá spát

Čtení na léto: Hříšný jako Jesse - erotický román, který tě nenechá spát

Dáma.cz Takhle vypadala zima a Vánoce za socialismu. Které věci jste také měli?

Takhle vypadala zima a Vánoce za socialismu. Které věci jste také měli?

Blesk pro ženy Nejzlobivější děti podle znamení: Kdo přivádí rodiče k šílenství?

Nejzlobivější děti podle znamení: Kdo přivádí rodiče k šílenství?

Ženy.cz Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Blesk.cz Zdravotní problémy Haliny Pawlowské: Ani krok bez přístroje s kyslíkem!

Zdravotní problémy Haliny Pawlowské: Ani krok bez přístroje s kyslíkem!

SportRevue.cz Jedou z kopce. 9 slavných fotbalistů, jejichž kdysi zářivá kariéra padá strmě dolů

Jedou z kopce. 9 slavných fotbalistů, jejichž kdysi zářivá kariéra padá strmě dolů

Maminka.cz Sedminásobná máma Markéta Šichtařová o dětech: 5 trsů banánů, 6 kilo jablek, 40 balíčků šunky týdně. A žádné zlobení

Sedminásobná máma Markéta Šichtařová o dětech: 5 trsů banánů, 6 kilo jablek, 40 balíčků šunky týdně. A žádné zlobení

Blesk Horoskopy Nejzlobivější děti podle znamení: Kdo přivádí rodiče k šílenství?

Nejzlobivější děti podle znamení: Kdo přivádí rodiče k šílenství?

Další doporučené recepty:

Luigiho zeleninové rizoto na italský způsob
Luigiho zeleninové rizoto na italský…
Lukášova pomerančová bábovka
Lukášova pomerančová bábovka
Lukášův nepečený dort
Lukášův nepečený dort
Lupínkové hrudky
Lupínkové hrudky
Luštěninový salát s rukolovým pestem a krutony
Luštěninový salát s rukolovým pestem a…
Luxus řez
Luxus řez
  • Recepty.cz
  • Lulja kabab
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact