• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Lulja kabab
Napište svůj komentář k receptu

Lulja kabab

autor: sahrazad
0.0
moje hodnoceni
4.5
hodnotilo: 2
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Lulja kabab
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 300
      g skopové maso hovězí
    • 20
      g tuk nebo 1 vejce na spojení
    • 1
      ks cibule střední
    • 1
      hrst jarní cibulka nať nebo pórek
    • 2
      hrst zelená nať koriandru, petrželky a bazalky
    • 40
      g mouka pšeničná
    • sumach
    • 1
      špetka sůl
    • 1
      špetka pepř mletý

Postup přípravy receptu

1
Skopové nebo hovězí maso umeleme spolu s cibulí. Potom přidáme nadrobno nakrájené natě cibulky, koriandru, petrželky a bazalky, pepř, sůl, tuk nebo vejce a hmotu dobře propracujeme. Následně směs na dvacet minut uložíme do chladničky. Mleté maso napichujeme na rožeň ve tvaru válečků. Lulja kabáb rožníme nejlépe nad žhavým dřevěným uhlím na grilu nebo na elektrickém grilu. Lulja kabáb zavinujeme do lavaše (tuhé placky). Nakonec posypeme sumachem, obložíme kolečky cibule a rajčaty opečenými na rožni nebo čerstvými.
2
Lavaš připravujeme tak, že smícháme mouku a vodu v tuhé těsto, které vyválíme na placku o tloušťce 1 milimetr a pečeme na plechu. Před podáváním placky potřeme vodou aby změkly.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Gurdakapúra kabáb

Gurdakapúra kabáb

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Vlasta | 24. 1. 2012 13:50

    Pro p. Evu: V Google najdete vysvětlení i s fotkama!

  • Sahrazad | 13. 2. 2007 16:25

    Sumach je koření. V podstatě to jsou usušené a umleté plodové palice stromu a keře škumpy koželužské, domácí kolem Středomoří a v jihozápadní Asii. U nás některé druhy škump rovněž rostou v parcích, ale jejich plody se nepoužívají. Podporuje trávení, zklidňuje žaludek a zabraňuje průjmům. Sumach má chuť ovocně kyselou, neostrou, bez vůně. Využívá se podobně jako citrónová šťáva nebo ocet. Hodí se k masu, rybám, do salátů, kebabů, na šašlik, do čočky, sypou se jím rožněné pokrmy, hodí se také do jogurtů. Nejvíce se používá v ázerbájdžánské, turecké, íránské a libanonské kuchyni. Běžně se dá koupit v Rakousku v tureckých marketech, u nás se dá koupit přes internet na www.koreni.cz

  • Eva | 13. 2. 2007 15:43

    Prosím o vysvětlení pojmu - sumach. Děkuji.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Hovězí
Maso Hovězí Oběd Večeře Grilování Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cibule Jarní cibulka Mouka Pepř mletý Skopové maso Sůl Sumach Tuk Zelená nať
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Medailonky s brokolicí a nivou

Medailonky s brokolicí a nivou

Cibulový koláč z pořadu "Jak na to"

Cibulový koláč z pořadu "Jak na to"

Housky

Housky

Sýrová polévka s vejci

Sýrová polévka s vejci

Zeleninový salát se sýrem

Zeleninový salát se sýrem

Malý korpus

Malý korpus

Lehké a křupavé vafle

Lehké a křupavé vafle

Gratinované brambory (nejen) s česnekem

Gratinované brambory (nejen) s…

Hovězí karabáček na světlém pivu

Hovězí karabáček na světlém pivu

Doporučujeme

30 minut
Kotlety s rajčaty a bramborami

Kotlety s rajčaty a bramborami

20 minut
Pizza Margherita

Pizza Margherita

Hrnková bublanina s třešněmi

Hrnková bublanina s třešněmi

30 minut
Jihočeská kulajda podle časopisu F.O.O.D.

Jihočeská kulajda podle časopisu F.O…

30 minut
Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

20 minut
Jahodový cheesecake do skleničky

Jahodový cheesecake do skleničky

20 minut
Poke bowl s lososem

Poke bowl s lososem

40 minut
Sněhová roláda

Sněhová roláda

40 minut
Kofty s tzatziki

Kofty s tzatziki

Poslední sledované recepty

303
Špagety se zeleninovou omáčkou a mletým masem
Špagety se zeleninovou…
171
Kynutý povidlový knedlík s vanilkovou omáčkou a mákem
Kynutý povidlový knedlík…
102
Makový (ořechový) závin od Lidušky
Makový (ořechový) závin…
101
Čočkové placičky ala bramboráčky
Čočkové placičky ala…
77
Dhál indický, falešný (čočková kaše s rýží), základní recept
Dhál indický, falešný …

Zajímavé články

Sladké léto podle Pepy Maršálka: Vyzkoušejte jeho recept na bublaninu nebo tvarohové vafle
Sladké léto podle Pepy Maršálka: Vyzkoušejte jeho…
Jak zpracovat celé kuře? Využijte ho na polévku, hlavní jídlo i salát
Jak zpracovat celé kuře? Využijte ho na polévku,…
6 turbo potravin, které vám pomůžou rychle zhubnout do plavek
6 turbo potravin, které vám pomůžou rychle…
Od pondělí do pátku: Večeře bez masa, které budou chutnat i zapřisáhlým masožravcům
Od pondělí do pátku: Večeře bez masa, které budou…
Superpotravina týdne: Třešně. 5 dobrých důvodů, proč si je dát právě teď, plus skvělé recepty
Superpotravina týdne: Třešně. 5 dobrých důvodů,…
AHA.cz Turistka Kate Hudsonová v Řecku: Létá nahoře bez!

Turistka Kate Hudsonová v Řecku: Létá nahoře bez!

Mimibazar Čtení na léto: Hříšný jako Jesse - erotický román, který tě nenechá spát

Čtení na léto: Hříšný jako Jesse - erotický román, který tě nenechá spát

Dáma.cz Nenávist podle znamení: Ryby nenávidí agresi, Raci kritiku a Lvi úspěch druhých

Nenávist podle znamení: Ryby nenávidí agresi, Raci kritiku a Lvi úspěch druhých

Blesk pro ženy StarDance Tour plná hvězd, ikonických příběhů i změn: Kdo usedne v porotě a kdo mění partnera?

StarDance Tour plná hvězd, ikonických příběhů i změn: Kdo usedne v porotě a kdo mění partnera?

Ženy.cz Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Blesk.cz Sexy nevěsta Demi Lovato: Na líbánkách poloviční!

Sexy nevěsta Demi Lovato: Na líbánkách poloviční!

SportRevue.cz FOTO: Kdo má nejhezčí fotbalovou manželku v Rusku? Pavel Pogrebňak!

FOTO: Kdo má nejhezčí fotbalovou manželku v Rusku? Pavel Pogrebňak!

Maminka.cz Jak rodiče vychovávají neúspěšné děti? Co při výchově nedělat, aby byly děti spokojené a sebevědomé?

Jak rodiče vychovávají neúspěšné děti? Co při výchově nedělat, aby byly děti spokojené a sebevědomé?

Blesk Horoskopy Psí horoskop: Jaké znamení je váš čtyřnohý miláček?

Psí horoskop: Jaké znamení je váš čtyřnohý miláček?

Další doporučené recepty:

Luigiho zeleninové rizoto na italský způsob
Luigiho zeleninové rizoto na italský…
Lukášova pomerančová bábovka
Lukášova pomerančová bábovka
Lukášův nepečený dort
Lukášův nepečený dort
Lupínkové hrudky
Lupínkové hrudky
Luštěninový salát s rukolovým pestem a krutony
Luštěninový salát s rukolovým pestem a…
Luxus řez
Luxus řez
  • Recepty.cz
  • Lulja kabab
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact