Bujónu rozmícháme v 0,7 litru horké vody. Na rozpáleném olivovém oleji zprudka opečeme cibuli, celer a česnek. Po změknutí zeleniny přidáme rýži a na prudkém ohni opražíme za neustálého míchání.
Jakmile rýže zesklovatí, přidáme vermouth nebo víno, které se okamžitě vsákne do rýže. Přilijeme první část horkého vývaru z Bohatého bujónu a na slabém ohni zlehka vaříme. Necháme vždy část vývaru vsáknout, teprve potom přilijeme další. Hotová rýže je měkká asi tak za 15 minut.
3
Rýži odstavíme, vmícháme margarín a parmezán a vše necháme pod pokličkou, pro dosažení požadované krémové konzistence, asi dvě minuty odstát.
Na rozpáleném oleji v pánvi restujeme 2 min kuřecí maso pokrájené na menší kostky. Přidáme hrášek a necháme prohřát. Směs masa a hrášku vmícháme do rýže a přidáme pokrájenou petrželovou nať. Před servírování rizoto nazdobíme šupinkami parmezánu.