• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Luigiho zeleninové rizoto na italský způsob
Napište svůj komentář k receptu

Luigiho zeleninové rizoto na italský způsob

autor: Knorr
0.0
moje hodnoceni
3.4
hodnotilo: 8
doba přípravy: 60 minut
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Luigiho zeleninové rizoto na italský způsob
Luigiho zeleninové rizoto na italský způsob
Luigiho zeleninové rizoto na italský způsob
Luigiho zeleninové rizoto na italský způsob
Luigiho zeleninové rizoto na italský způsob
Luigiho zeleninové rizoto na italský způsob
Luigiho zeleninové rizoto na italský způsob
5fotografií
Nahrát fotku
 

Suroviny

4 porce
    • 1
      ks cibule menší, jemně nakrájená
    • 4
      lžička olivový olej
    • 1
      stroužek česnek
    • 1
      svazek petržel
    • 500
      g kuřecí prsa
    • 300
      g rýže na rizoto (např. Arborio)
    • 30
      g margarín
    • 200
      g hrášek (i mražený)
    • 50
      g parmazán čerstvě strouhaný
    • 1
      dl bílé víno - suché nebo bílý vermouth
    • řapíkatý celer 1/2 stonku
    • 1
      kalíšek knorr bohatý bujon zeleninový

Postup přípravy receptu

1
Bujónu rozmícháme v 0,7 litru horké vody. Na rozpáleném olivovém oleji zprudka opečeme cibuli, celer a česnek. Po změknutí zeleniny přidáme rýži a na prudkém ohni opražíme za neustálého míchání.

RADA: VIDEO, jak správně krájet cibuli

2
Jakmile rýže zesklovatí, přidáme vermouth nebo víno, které se okamžitě vsákne do rýže. Přilijeme první část horkého vývaru z Bohatého bujónu a na slabém ohni zlehka vaříme. Necháme vždy část vývaru vsáknout, teprve potom přilijeme další. Hotová rýže je měkká asi tak za 15 minut.
3
Rýži odstavíme, vmícháme margarín a parmezán a vše necháme pod pokličkou, pro dosažení požadované krémové konzistence, asi dvě minuty odstát.

RADA: Podívejte se na VIDEO, jak správně vařit rýži

4
Na rozpáleném oleji v pánvi restujeme 2 min kuřecí maso pokrájené na menší kostky. Přidáme hrášek a necháme prohřát. Směs masa a hrášku vmícháme do rýže a přidáme pokrájenou petrželovou nať. Před servírování rizoto nazdobíme šupinkami parmezánu.

RADA: Tip na rychlý oběd do krabičky!

Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Rizoto s masem

Rizoto s masem

Rizoto s pórkem

Rizoto s pórkem

Rizoto s kuřetem a liškami

Rizoto s kuřetem a liškami

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • lynndusha | 6. 7. 2016 18:08

    Výborné a kvalitní rizoto. díky za recept :-* i manžel poznamenal, že je to nejlepší rizoto jaké kdy jedl <3

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Těstoviny & rizota Rizota
Smažení Vaření Itálie Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bílé víno - suché Česnek Cibule Hrášek Knorr Bohatý bujon zeleninový Kuřecí prsa Margarín Olivový olej Parmazán Petržel Řapíkatý celer Rýže

Jak uvařit rýži

Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Čočka po orientálsku

Čočka po orientálsku

Linecké třené cukroví I.

Linecké třené cukroví I.

Hrníčkový mazanec

Hrníčkový mazanec

Bramborové placky s povidly a mákem

Bramborové placky s povidly a mákem

Turistická pomazánka

Turistická pomazánka

Bramborovo-dýňové placičky

Bramborovo-dýňové placičky

Polévka z vaječné jíšky

Polévka z vaječné jíšky

Jadran dort

Jadran dort

Broskvová limonáda s melounem

Broskvová limonáda s melounem

Doporučujeme

50 minut
Francouzské brambory s pórkem

Francouzské brambory s pórkem

50 minut
Šakšuka v praprikách

Šakšuka v praprikách

40 minut
Cuketové hranolky

Cuketové hranolky

30 minut
Ostružiny s mandlovou drobenkou

Ostružiny s mandlovou drobenkou

80 minut
Ratatouille

Ratatouille

80 minut
Cuketová bábovka

Cuketová bábovka

35 minut
Kapie plněné kuřecím masem

Kapie plněné kuřecím masem

40 minut
Krémová polévka s fazolkami a koprem

Krémová polévka s fazolkami a koprem

40 minut
Kuřecí prsa Caprese

Kuřecí prsa Caprese

Jak uvařit rýži

Poslední sledované recepty

168
Pórková polévka s cizrnou
Pórková polévka s cizrnou
53
Švestkový závin s mandlemi
Švestkový závin s…
36
Spaghetti Carbonara – La ricetta tradizionale
Spaghetti Carbonara – La…
25
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
24
Šakšuka v praprikách
Šakšuka v praprikách

Zajímavé články

Jak ještě zužitkovat rajčata? Vyrobte z nich místo kečupu výbornou omáčku nejen na těstoviny
Jak ještě zužitkovat rajčata? Vyrobte z nich…
Štrúdl je lahůdka! S receptem od Laďky Něrgešové ho zvládnete jedna báseň
Štrúdl je lahůdka! S receptem od Laďky Něrgešové…
Aronie je trpká, ale velmi zdravá: Tipy, jak ji využít v kuchyni, aby vám chutnala
Aronie je trpká, ale velmi zdravá: Tipy, jak ji…
Máte velkou úrodu rajčat? 3 recepty, jak je uchovat na zimu
Máte velkou úrodu rajčat? 3 recepty, jak je…
Jak na dokonalé krevety? Od výběru přes loupání až po senzační recepty
Jak na dokonalé krevety? Od výběru přes loupání…
AHA.cz Zdrcený Vydra od Bouškové: Smutné, ale tohle je prostě život

Zdrcený Vydra od Bouškové: Smutné, ale tohle je prostě život

Mimibazar Královna pozdního léta: Vše, co jste nevěděli o švestkách

Královna pozdního léta: Vše, co jste nevěděli o švestkách

Dáma.cz Nenávist podle znamení: Ryby nenávidí agresi, Raci kritiku a Lvi úspěch druhých

Nenávist podle znamení: Ryby nenávidí agresi, Raci kritiku a Lvi úspěch druhých

Blesk pro ženy Trendy podzimní šaty podle stylistky: Které jsou kritické k postavě a co naopak lichotí?

Trendy podzimní šaty podle stylistky: Které jsou kritické k postavě a co naopak lichotí?

Ženy.cz 7 maličkostí, které mě zaručeně vytočí. Máte to stejně?

7 maličkostí, které mě zaručeně vytočí. Máte to stejně?

Blesk.cz Igor Bareš (59), hvězda nového seriálu Mladá krev: Tchán na svatbě trpěl!

Igor Bareš (59), hvězda nového seriálu Mladá krev: Tchán na svatbě trpěl!

SportRevue.cz FOTO: Gabriela Koukalová a 49 dalších největších krásek zimních sportů tohoto tisíciletí

FOTO: Gabriela Koukalová a 49 dalších největších krásek zimních sportů tohoto tisíciletí

Maminka.cz Nejmladší supermodelka na světě vyrostla. Do krásy? Posuďte sami

Nejmladší supermodelka na světě vyrostla. Do krásy? Posuďte sami

Blesk Horoskopy Zdravotní problémy podle horoskopu: Jaké bylinky se hodí pro jednotlivá znamení zvěrokruhu?

Zdravotní problémy podle horoskopu: Jaké bylinky se hodí pro jednotlivá znamení zvěrokruhu?

Další doporučené recepty:

Lučinová pomazánka s mrkví, ořechy a ovocem
Lučinová pomazánka s mrkví, ořechy a…
Lučinové těsto na pizzu
Lučinové těsto na pizzu
Lučinovo-nivová pomazánka
Lučinovo-nivová pomazánka
Lukášova pomerančová bábovka
Lukášova pomerančová bábovka
Lukášův nepečený dort
Lukášův nepečený dort
Lulja kabab
Lulja kabab
  • Recepty.cz
  • Luigiho zeleninové rizoto na italský způsob
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact