• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Luigiho zeleninové rizoto na italský způsob
Napište svůj komentář k receptu

Luigiho zeleninové rizoto na italský způsob

autor: Knorr
0.0
moje hodnoceni
3.4
hodnotilo: 8
doba přípravy: 60 minut
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Luigiho zeleninové rizoto na italský způsob
Luigiho zeleninové rizoto na italský způsob
Luigiho zeleninové rizoto na italský způsob
Luigiho zeleninové rizoto na italský způsob
Luigiho zeleninové rizoto na italský způsob
Luigiho zeleninové rizoto na italský způsob
Luigiho zeleninové rizoto na italský způsob
5fotografií
Nahrát fotku
 

Suroviny

4 porce
    • 1
      ks cibule menší, jemně nakrájená
    • 4
      lžička olivový olej
    • 1
      stroužek česnek
    • 1
      svazek petržel
    • 500
      g kuřecí prsa
    • 300
      g rýže na rizoto (např. Arborio)
    • 30
      g margarín
    • 200
      g hrášek (i mražený)
    • 50
      g parmazán čerstvě strouhaný
    • 1
      dl bílé víno - suché nebo bílý vermouth
    • řapíkatý celer 1/2 stonku
    • 1
      kalíšek knorr bohatý bujon zeleninový

Postup přípravy receptu

1
Bujónu rozmícháme v 0,7 litru horké vody. Na rozpáleném olivovém oleji zprudka opečeme cibuli, celer a česnek. Po změknutí zeleniny přidáme rýži a na prudkém ohni opražíme za neustálého míchání.

RADA: VIDEO, jak správně krájet cibuli

2
Jakmile rýže zesklovatí, přidáme vermouth nebo víno, které se okamžitě vsákne do rýže. Přilijeme první část horkého vývaru z Bohatého bujónu a na slabém ohni zlehka vaříme. Necháme vždy část vývaru vsáknout, teprve potom přilijeme další. Hotová rýže je měkká asi tak za 15 minut.
3
Rýži odstavíme, vmícháme margarín a parmezán a vše necháme pod pokličkou, pro dosažení požadované krémové konzistence, asi dvě minuty odstát.

RADA: Podívejte se na VIDEO, jak správně vařit rýži

4
Na rozpáleném oleji v pánvi restujeme 2 min kuřecí maso pokrájené na menší kostky. Přidáme hrášek a necháme prohřát. Směs masa a hrášku vmícháme do rýže a přidáme pokrájenou petrželovou nať. Před servírování rizoto nazdobíme šupinkami parmezánu.

RADA: Tip na rychlý oběd do krabičky!

Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Rizoto s masem

Rizoto s masem

Rizoto s pórkem

Rizoto s pórkem

Rizoto s kuřetem a liškami

Rizoto s kuřetem a liškami

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • lynndusha | 6. 7. 2016 18:08

    Výborné a kvalitní rizoto. díky za recept :-* i manžel poznamenal, že je to nejlepší rizoto jaké kdy jedl <3

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Těstoviny & rizota Rizota
Smažení Vaření Itálie Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bílé víno - suché Česnek Cibule Hrášek Knorr Bohatý bujon zeleninový Kuřecí prsa Margarín Olivový olej Parmazán Petržel Řapíkatý celer Rýže

Jak uvařit rýži

Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Excelentní zážitek

Excelentní zážitek

Falešný pařížský dort

Falešný pařížský dort

Dia roláda

Dia roláda

Filety po italsku

Filety po italsku

Kokosová bábovka ze šlehačky

Kokosová bábovka ze šlehačky

Plněné máslové sušenky

Plněné máslové sušenky

Beránek ze šlehačky

Beránek ze šlehačky

Pečený bůček

Pečený bůček

Bleskové kuřecí kari s brokolicí

Bleskové kuřecí kari s brokolicí

Doporučujeme

25 minut
Houbová frittata s rajčaty

Houbová frittata s rajčaty

50 minut
Kuřecí prsa na kari se smetanou

Kuřecí prsa na kari se smetanou

50 minut
Ostružinový koláč s broskvemi

Ostružinový koláč s broskvemi

15 minut
Cuketové bramboráky

Cuketové bramboráky

20 minut
Tabouleh

Tabouleh

Zapečená plněná rajčata

Zapečená plněná rajčata

80 minut
Bublanina s ostružinami

Bublanina s ostružinami

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

10 minut
Šopský salát

Šopský salát

Jak uvařit rýži

Poslední sledované recepty

24
Tvarohové těsto na slano i sladko
Tvarohové těsto na slano…
22
Jedlé kaštany - pečené, vařené
Jedlé kaštany - pečené,…
20
Houbová pohanka - pohankový kuba
Houbová pohanka -…
16
Zapečená plněná rajčata
Zapečená plněná rajčata
16
Kulajda se zakysanou smetanou
Kulajda se zakysanou…

Zajímavé články

Nejjednodušší ovocný koláč: Vyzkoušejte vděčný recept, který zvládnete i bez váhy a může být pokaždé jiný
Nejjednodušší ovocný koláč: Vyzkoušejte vděčný…
Recepty z hrušek nasladko i naslano, které vás ohromí
Recepty z hrušek nasladko i naslano, které vás…
Brynza je víc než jen sýr. Tahle probiotická bomba doslova nakopne imunitu
Brynza je víc než jen sýr. Tahle probiotická…
Jablečný koláč podle babičky Blaženky: 100 let starý recept je sázka na jistotu
Jablečný koláč podle babičky Blaženky: 100 let…
Kvíz: Kolik toho (ne)víte o rajčatech? Otestujte se!
Kvíz: Kolik toho (ne)víte o rajčatech? Otestujte…
AHA.cz Smutno doma u Jandových: Prázdnota z odchodu bolí

Smutno doma u Jandových: Prázdnota z odchodu bolí

Mimibazar Tip na stylové zakončení prázdnin: Den plný zážitků pro celou rodinu

Tip na stylové zakončení prázdnin: Den plný zážitků pro celou rodinu

Dáma.cz Sluší jim to i po probuzení: Která znamení vypadají skvěle bez make-upu?

Sluší jim to i po probuzení: Která znamení vypadají skvěle bez make-upu?

Blesk pro ženy Podzimní trendy podle stylistky: Které budou slušet všem ženám a co může přidávat kila?

Podzimní trendy podle stylistky: Které budou slušet všem ženám a co může přidávat kila?

Ženy.cz Nepředstavím si mamku ani cestu do práce. „Problém“ zvaný afantazie mi komplikuje život

Nepředstavím si mamku ani cestu do práce. „Problém“ zvaný afantazie mi komplikuje život

Blesk.cz Hvězda primáckého Polabí Saša Rašilov: Velké stěhování v životě i seriálu

Hvězda primáckého Polabí Saša Rašilov: Velké stěhování v životě i seriálu

SportRevue.cz 45 let? Žádný věk! Nejslavnější fotbalová manželka světa je stále šik

45 let? Žádný věk! Nejslavnější fotbalová manželka světa je stále šik

Maminka.cz KVÍZ: Kolik si toho pamatujete z první a druhé třídy? Otestujte se, jak jste na tom s prvoukou

KVÍZ: Kolik si toho pamatujete z první a druhé třídy? Otestujte se, jak jste na tom s prvoukou

Blesk Horoskopy Ideální zaměstnání podle zvěrokruhu: Štíři patří na patologii, Lvům vyhovuje svobodné povolání. A co vám?

Ideální zaměstnání podle zvěrokruhu: Štíři patří na patologii, Lvům vyhovuje svobodné povolání. A co vám?

Další doporučené recepty:

Lučinová pomazánka s mrkví, ořechy a ovocem
Lučinová pomazánka s mrkví, ořechy a…
Lučinové těsto na pizzu
Lučinové těsto na pizzu
Lučinovo-nivová pomazánka
Lučinovo-nivová pomazánka
Lukášova pomerančová bábovka
Lukášova pomerančová bábovka
Lukášův nepečený dort
Lukášův nepečený dort
Lulja kabab
Lulja kabab
  • Recepty.cz
  • Luigiho zeleninové rizoto na italský způsob
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact