• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Luigiho zeleninové rizoto na italský způsob
Napište svůj komentář k receptu

Luigiho zeleninové rizoto na italský způsob

autor: Knorr
0.0
moje hodnoceni
3.4
hodnotilo: 8
doba přípravy: 60 minut
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Luigiho zeleninové rizoto na italský způsob
Luigiho zeleninové rizoto na italský způsob
Luigiho zeleninové rizoto na italský způsob
Luigiho zeleninové rizoto na italský způsob
Luigiho zeleninové rizoto na italský způsob
Luigiho zeleninové rizoto na italský způsob
Luigiho zeleninové rizoto na italský způsob
5fotografií
Nahrát fotku
 

Suroviny

4 porce
    • 1
      ks cibule menší, jemně nakrájená
    • 4
      lžička olivový olej
    • 1
      stroužek česnek
    • 1
      svazek petržel
    • 500
      g kuřecí prsa
    • 300
      g rýže na rizoto (např. Arborio)
    • 30
      g margarín
    • 200
      g hrášek (i mražený)
    • 50
      g parmazán čerstvě strouhaný
    • 1
      dl bílé víno - suché nebo bílý vermouth
    • řapíkatý celer 1/2 stonku
    • 1
      kalíšek knorr bohatý bujon zeleninový

Postup přípravy receptu

1
Bujónu rozmícháme v 0,7 litru horké vody. Na rozpáleném olivovém oleji zprudka opečeme cibuli, celer a česnek. Po změknutí zeleniny přidáme rýži a na prudkém ohni opražíme za neustálého míchání.

RADA: VIDEO, jak správně krájet cibuli

2
Jakmile rýže zesklovatí, přidáme vermouth nebo víno, které se okamžitě vsákne do rýže. Přilijeme první část horkého vývaru z Bohatého bujónu a na slabém ohni zlehka vaříme. Necháme vždy část vývaru vsáknout, teprve potom přilijeme další. Hotová rýže je měkká asi tak za 15 minut.
3
Rýži odstavíme, vmícháme margarín a parmezán a vše necháme pod pokličkou, pro dosažení požadované krémové konzistence, asi dvě minuty odstát.

RADA: Podívejte se na VIDEO, jak správně vařit rýži

4
Na rozpáleném oleji v pánvi restujeme 2 min kuřecí maso pokrájené na menší kostky. Přidáme hrášek a necháme prohřát. Směs masa a hrášku vmícháme do rýže a přidáme pokrájenou petrželovou nať. Před servírování rizoto nazdobíme šupinkami parmezánu.

RADA: Tip na rychlý oběd do krabičky!

Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Rizoto s masem

Rizoto s masem

Rizoto s pórkem

Rizoto s pórkem

Rizoto s kuřetem a liškami

Rizoto s kuřetem a liškami

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • lynndusha | 6. 7. 2016 18:08

    Výborné a kvalitní rizoto. díky za recept :-* i manžel poznamenal, že je to nejlepší rizoto jaké kdy jedl <3

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Těstoviny & rizota Rizota
Smažení Vaření Itálie Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bílé víno - suché Česnek Cibule Hrášek Knorr Bohatý bujon zeleninový Kuřecí prsa Margarín Olivový olej Parmazán Petržel Řapíkatý celer Rýže

Jak uvařit rýži

Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Domácí kysané zelí

Domácí kysané zelí

Filé zapečené se zakysanou smetanou

Filé zapečené se zakysanou smetanou

Strouhaný koláč

Strouhaný koláč

Kefírová buchta od Camm

Kefírová buchta od Camm

Červená tofu pomazánka

Červená tofu pomazánka

Posvícenské koláčky

Posvícenské koláčky

Donutky

Donutky

Slaninová vinná klobása na pivu

Slaninová vinná klobása na pivu

Buchty (bulky) nejen se zelím -

Buchty (bulky) nejen se zelím -

Doporučujeme

30 minut
Topinky s houbami a čedarem

Topinky s houbami a čedarem

45 minut
Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Domácí kečup

Domácí kečup

30 minut
Klasické lečo

Klasické lečo

15 minut
Cuketové bramboráky

Cuketové bramboráky

300 minut
Švestková povidla bez míchání

Švestková povidla bez míchání

30 minut
Nepečený ovocný dort

Nepečený ovocný dort

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

15 minut
Originální řecké tzatziki

Originální řecké tzatziki

Jak uvařit rýži

Poslední sledované recepty

19
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
19
Domácí kečup
Domácí kečup
17
Topinky s houbami a čedarem
Topinky s houbami a…
16
Klasické lečo
Klasické lečo
13
Hrnečková cuketová buchta
Hrnečková cuketová buchta

Zajímavé články

Tipy na večeři nebo oběd na všední dny: 5 snadných receptů od pondělí do pátku
Tipy na večeři nebo oběd na všední dny: 5…
Je libo švestičky ze zahrádky? Poradíme vám, jak je zpracovat
Je libo švestičky ze zahrádky? Poradíme vám, jak…
Domácí sušená rajčata: Podrobný návod, jak chutně zpracovat úrodu
Domácí sušená rajčata: Podrobný návod, jak chutně…
Amatérská cukrářka vyrábí neskutečné dorty: Dokáže udělat sladký bazén, ostrov i vázu s květinami
Amatérská cukrářka vyrábí neskutečné dorty:…
Domácí kečup hotový do hodiny? Pět tipů, jak na něj!
Domácí kečup hotový do hodiny? Pět tipů, jak na…
AHA.cz Sajler kontra Slanina: Skutečný důvod krachu Kluků v akci

Sajler kontra Slanina: Skutečný důvod krachu Kluků v akci

Mimibazar Ostružiny: Proč využít jejich sezónu naplno

Ostružiny: Proč využít jejich sezónu naplno

Dáma.cz Otestujte se: Podívejte se na obrázek a dozvíte se, jací jste. Mají psychologové pravdu?

Otestujte se: Podívejte se na obrázek a dozvíte se, jací jste. Mají psychologové pravdu?

Blesk pro ženy Kámen podle měsíce vašeho narození: Oblečte se v barvách, které radí hvězdy!

Kámen podle měsíce vašeho narození: Oblečte se v barvách, které radí hvězdy!

Ženy.cz Jak obléknout svého muže, aby vám nedělal ostudu?

Jak obléknout svého muže, aby vám nedělal ostudu?

Blesk.cz Zemřela Čirina (†75), kuchařka Gotta i Havla: Rodina na parte oznámila, co se stalo

Zemřela Čirina (†75), kuchařka Gotta i Havla: Rodina na parte oznámila, co se stalo

SportRevue.cz FOTO: Sexy holky se slunečníky. Strážní andělé motocyklových závodníků

FOTO: Sexy holky se slunečníky. Strážní andělé motocyklových závodníků

Maminka.cz Máš šeredné dítě, proč ho vystavuješ? Těžce postižený chlapec (1) bojuje o život, jeho máma s nenávistí okolí

Máš šeredné dítě, proč ho vystavuješ? Těžce postižený chlapec (1) bojuje o život, jeho máma s nenávistí okolí

Blesk Horoskopy Velký horoskop práce a financí: Koho v práci povýší a kdo bude bojovat se syndromem vyhoření?

Velký horoskop práce a financí: Koho v práci povýší a kdo bude bojovat se syndromem vyhoření?

Další doporučené recepty:

Lučinová pomazánka s mrkví, ořechy a ovocem
Lučinová pomazánka s mrkví, ořechy a…
Lučinové těsto na pizzu
Lučinové těsto na pizzu
Lučinovo-nivová pomazánka
Lučinovo-nivová pomazánka
Lukášova pomerančová bábovka
Lukášova pomerančová bábovka
Lukášův nepečený dort
Lukášův nepečený dort
Lulja kabab
Lulja kabab
  • Recepty.cz
  • Luigiho zeleninové rizoto na italský způsob
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact