• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Lučinová bábovka
Napište svůj komentář k receptu

Lučinová bábovka

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
3.0
hodnotilo: 6
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Lučinová bábovka
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 5
      ks vejce
    • 1
      balíček vanilkový cukr
    • 400
      g lučina
    • 0,25
      l smetana
    • 300
      g cukr
    • 300
      g polohrubá mouka
    • 1
      balíček prášek do pečiva
    • citronová kůra

Postup přípravy receptu

1
Žloutky, cukr, vanilkový cukr ušleháme, přidáme Lučinu, dobře promícháme a přidáme smetanu s moukou, do které jsme přimíchali kypřící prášek.
2
Nakonec lehce vmícháme sníh z bílků.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Lučinová pomazánka s mrkví, ořechy a ovocem

Lučinová pomazánka s mrkví, ořechy a…

Tvarohová bábovka s vanilkou a hruškou

Tvarohová bábovka s vanilkou a hruškou

Rychlá banánová bábovka

Rychlá banánová bábovka

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Marketa | 17. 4. 2007 19:55

    V USA je lucina cream cheese

  • Alka | 18. 5. 2006 19:16

    Lucina se v zahranici da sehnat jako Philadelfia,aspon tady v Irsku..Hodne stesti.

  • Alena Loskot | 14. 6. 2005 08:05

    Prosim,prosim,mohla bych mit recept na babovku s jogurtem? Trochu si hlidam kila. Dekuji Alena

  • Zuzka | 13. 6. 2005 23:37

    Měla jsem možnost bábovku ochutnat, velmi přípomínala klasickou tvarohovou. A ta vyjde cenově mnohem levněji.

  • Jana z VM | 3. 5. 2005 11:57

    Vyzkoušíme i s jogurtem, nejlepší bude Danone, dám vědět, jestli měla stejný úspěch jako s lučinou!!

  • Šárka Houdková | 2. 5. 2005 14:12

    Já dělám bábovku s jogurtem, je to dietní, levnější a také moc dobré!

  • Di | 1. 5. 2005 19:38

    Žervé je ličině podobné, ale na rozdíl od lučiny má slanější chuť. Pozor při přidávání do sladkých jídel!

  • Abies Alba | 5. 4. 2005 13:55

    Žervé je lučině podobné. Dá se použít i to.

  • Jana z VM | 5. 4. 2005 13:07

    Lučina je tvarohový smetanový sýr, něco mezi tvarohem a sýrem.

  • marieke | 5. 4. 2005 12:49

    Delsi dobu ziji v zahranici, co je to Lucina. Neco jako tuhy smetanovy syr a nebo spis tvaroh?

  • Jana z VM | 15. 3. 2005 07:27

    Jestli se nesrazila proto, že jste, Marwin, pekla prudčeji a na moc stupňů, nebo jste ji brzo vydělala z trouby nebo vyklopila ještě dost horkou.Těch příčin může být několik, ale až Vás přejde zklamání, zkuste to znovu, je fakt výborná !!

  • Marwin | 11. 3. 2005 15:04

    Tak jsem včera tuhle bábovku taky zkusila a musím říct, že poprvé v mé dosavadní kuchařské mnohaleté praxi se mi něco tak odporně srazilo... Dost mě zklamala... :o(

  • Jana z VM | 23. 2. 2005 09:59

    Dejte moučkový, lépe se našlehá. Bábovku jsem dělala - viz nahoře !! Je super !!

  • Kateřina | 23. 2. 2005 09:15

    Dobrý den, a 300 g jakého cukru, moučkového nebo krystal? Díky, Kateřina

  • Martina | 12. 2. 2005 12:48

    Tenhle recept mám již delší dobu od kamarádky a musím říct že mě nadchnul. Bábovka je vynikající

  • Simča | 10. 2. 2005 14:33

    Také jsem recept vyzkoušela a musím říci, že bábovka je velice dobrá. Není "suchá", což s povděkem kvitoval nejen syn, ale i spolupracovníci. Po bábovce se jen zaprášilo. Při šlehání žloutků s cukrem jsem pom lžičkách přidávala horkou vodu, aby pěna byla lehčí a lépe se šlehala. P.S. nechápu proč by autor receptu musel být zvrhlík, jak píše Laďa. PROČ?? Zřejmě bábovku ani nezkusil....

  • Lada Kovářová | 9. 2. 2005 20:17

    Laďo, a proč? Každému chutná něco jiného a že by proto byl zvrhlík???

  • Pavla Karbanová | 9. 2. 2005 13:41

    Bábovku jsem vyzkoušela a je perfektní. Máme rádi tvarohové bábovky a tahle je tomu podobná. Možná by se povedla i z pomazánkového másla, příště to vyzkouším a napíšu, vyšlo by to levněji. Jinak je SUPER!!!

  • Laďa | 9. 2. 2005 12:56

    Autor tohoto receptu musí být zvrhlík

  • jana novotná | 8. 2. 2005 19:34

    bábovku jsem s nadšením zkusila, ale až tak moc mě nenadchla...je taková dost těžká, na to , kolik stojí.....NIC MOC. Dělám lepší - -obyčejnou !

  • Martina | 7. 2. 2005 09:27

    Tak jsem ji v patek vecer zkusila, skoda, ze jsem ji nenechala vic vychladnout nez jsem ji vyklopila, ale i "srazena" byla moc dobra :-) Jinak priste asi pouziji levnejsi zerve, snad ji tim nezkazim.

  • Pavlína Humpoláková | 3. 2. 2005 19:29

    Bábovka je super!!!

  • Pavla Yvarová | 1. 2. 2005 12:39

    Já tam dávám smetanu na šlehání, ale myslím si, že by se to určitě povedlo i se smetanou na vaření, protože se smetana nemusí šlehat.

  • iva | 1. 2. 2005 12:12

    A jaka smetana,na vareni nebo na slehani?? dik

  • Hanča | 30. 1. 2005 18:34

    Opravdu vynikající

  • Hana Urbanová | 28. 1. 2005 14:15

    Je opravdu dobrá a hlavně není suchá.

  • Jana z VM | 26. 1. 2005 07:48

    Hrozně mě lákala, tak jsem ji hned včera vyzkoušela. Je to VYNIKAJÍCÍ bábovka pro slavnostnější příležitosti!! Je trochu dražší, ale stojí za to!! Protože máme rádi tmavá těsta, do poloviny jsem přidala kakao a byla SUPER!! Vláčná, jemná, prostě jednička s hvězdičkou! Díky za vynikající recept, který už naše rodina neopustí !!! V receptu není uvedena doba pečení -pekla jsem na 160 st. asi 3/4 hodiny. Peče se ale dobře, pekla jsem v plynové troubě, perfektně se povedla!! Určitě vyzkoušejte !!

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Bábovky Nejlepší dezerty
Moučníky Bábovky Pečení Rychlovka Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Citronová kůra Cukr Lučina Polohrubá mouka Prášek do pečiva Smetana Vanilkový cukr Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Grilované kuře

Grilované kuře

Smetanové kuřecí kousky s rýží

Smetanové kuřecí kousky s rýží

Chřestové rizoto

Chřestové rizoto

Cuketový quiche

Cuketový quiche

Houbové kroupy se zelím

Houbové kroupy se zelím

Zapečené brambory s mletým masem podle Michala

Zapečené brambory s mletým masem…

Spaghetti aglio olio e peperoncino

Spaghetti aglio olio e peperoncino

Jemné lívance z acidofilního mléka - bez vajec

Jemné lívance z acidofilního mléka -…

Čokoládové sušenky (Chocolate Chip Cookies)

Čokoládové sušenky (Chocolate Chip…

Doporučujeme

90 minut
Segedínský guláš - F.O.O.D.

Segedínský guláš - F.O.O.D.

20 minut
Sirup ze smrkových výhonků

Sirup ze smrkových výhonků

60 minut
Jahodovorebarborový sypaný koláč

Jahodovorebarborový sypaný koláč

30 minut
Smažený bílý chřest

Smažený bílý chřest

145 minut
Vepřové ragú s kukuřičnými knedlíčky

Vepřové ragú s kukuřičnými knedlíčky

30 minut
Risotto s chřestem

Risotto s chřestem

80 minut
Koprová omáčka se ztraceným vejcem

Koprová omáčka se ztraceným vejcem

30 minut
Chřestová polévka s pestem

Chřestová polévka s pestem

60 minut
Křehký dort s revení

Křehký dort s revení

Poslední sledované recepty

64
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
35
Luxusní špenát
Luxusní špenát
27
Čočka na kyselo
Čočka na kyselo
26
Míša řezy
Míša řezy
25
Koprová omáčka se ztraceným vejcem
Koprová omáčka se…

Zajímavé články

Kukuřičná kaše neboli polenta: Bezlepková dobrota, ze které uděláte skvělou snídani, hranolky i sladký koláč
Kukuřičná kaše neboli polenta: Bezlepková dobrota…
Co s úrodou libečku? Vyrobte si z něj domácí maggi nebo vegetu
Co s úrodou libečku? Vyrobte si z něj domácí…
Snídaně do postele: Pět nejlepších receptů, jak začít nový den
Snídaně do postele: Pět nejlepších receptů, jak…
Tvaroh, chameleon české kuchyně: Jaký se na co hodí a proč se ho nebát ani v teplé kuchyni
Tvaroh, chameleon české kuchyně: Jaký se na co…
Zavařte si rebarboru! Recepty na džem, kompot, sirup nebo čatní
Zavařte si rebarboru! Recepty na džem, kompot,…
AHA.cz Soukalová prosí o pomoc! Nemoc vede k předčasné smrti

Soukalová prosí o pomoc! Nemoc vede k předčasné smrti

Mimibazar Jak vybrat ten nejvhodnější běžecký pás na doma a proč je výhodné si ho pořídit

Jak vybrat ten nejvhodnější běžecký pás na doma a proč je výhodné si ho pořídit

Dáma.cz Neuvěříte, že se takto oblékly! 19 nejšílenějších svatebních šatů, které jsou naprostý úlet

Neuvěříte, že se takto oblékly! 19 nejšílenějších svatebních šatů, které jsou naprostý úlet

Blesk pro ženy Elegán Jiří Korn slaví 76. narozeniny: Proč nesnášel Yvettu a kdo jsou jeho osudové ženy

Elegán Jiří Korn slaví 76. narozeniny: Proč nesnášel Yvettu a kdo jsou jeho osudové ženy

Ženy.cz Rozmazlujte svoje oči: Tipy pro 30, 40 i nad 60 let

Rozmazlujte svoje oči: Tipy pro 30, 40 i nad 60 let

Blesk.cz Z Radka Bangy je táta! Holčička dostala krásné jméno

Z Radka Bangy je táta! Holčička dostala krásné jméno

SportRevue.cz FOTO: Pro šmíráky. 28 sexy (ex)sportovkyň, které můžete sledovat na Twitteru

FOTO: Pro šmíráky. 28 sexy (ex)sportovkyň, které můžete sledovat na Twitteru

Maminka.cz Nejmladší supermodelka na světě vyrostla. Do krásy? Posuďte sami

Nejmladší supermodelka na světě vyrostla. Do krásy? Posuďte sami

Blesk Horoskopy Ochranný kabbalah náramek: Jak ho správně uvázat a proč má 7 uzlů?

Ochranný kabbalah náramek: Jak ho správně uvázat a proč má 7 uzlů?

  • Recepty.cz
  • Lučinová bábovka
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact