• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty
  • Recepty.cz
  • Lučanský chléb nejen pro diabetiky
Napište svůj komentář k receptu

Lučanský chléb nejen pro diabetiky

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
4.3
hodnotilo: 6
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: obtížné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Lučanský chléb nejen pro diabetiky
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • droždí
    • cukr dia
    • 300
      g žitná chlebová mouka
    • 100
      g hladká mouka
    • 110
      g celozrnná pšeničná mouka
    • 200
      g špaldová mouka
    • sůl
    • arašídy jádra
    • slunečnicová semínka
    • dýňová semínka
    • lněná semínka
    • ovesné vločky
    • anýz
    • fenykl
    • 3
      lžíce olivový olej
    • 400
      ml voda

Postup přípravy receptu

1
Dělám zatím bez pekárny. Takže: klasicky uděláme kvásek - rozdrobíme droždí, smícháme stroškou dia cukru, mallinko zakápneme vodou, přidáme asi 2 lžíce žitné mouky, rozmícháme na kaši a necháme kvasit. Asi po 15 min. by měl kvásek zdvojnásobit objem, pak smícháme všechny ostatní suché suroviny, do prostřed dáme kvásek, smísíme a vlijeme olej a vodu. Pečlivě vymícháme - já si pomáhám i rukama, až se těsto nechytá mísy (asi 15 min.). Dáme kynout asi na 1 hod - během té doby dvakrát těsto vařečkou srazíme, aby lépe kynulo. Rozehřejeme si troubu na 200 °C a dáme tam hrnek s vodou. Z vykynutého těsta uděláme oblíbený tvar (veku, bochánek...) a dáme do trouby. Peču na horkovzduch 40 min. na 200 °C, během pečení několikrát potřu slanou vodou. Po uplynutí doby vypnu teplotu a při zapnutém ventilátoru nechám dojít.
2
Poznámka: tenhle chleba u nás jako novinku pro diabetiky peče soukromník, tak jsem vyškemrala recept, on tam ale ještě dává pražené žito, sezam a pohanku. To jsem nezkoušela. Chuťově je výborný i pro necukráře.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Malinový dort vhodný pro diabetiky (nebo celiaky)

Malinový dort vhodný pro diabetiky …

Květák nejen pro vegetariány

Květák nejen pro vegetariány

Dobrá vajíčková pomazánka nejen pro děti

Dobrá vajíčková pomazánka nejen pro…

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Doda | 22. 2. 2012 20:41

    Mouky jsem namíchala podle receptu, jen polovinu žitné klasické jsem nahradila žitnou celozrnnou. Vloček jsem dala cca 2-3 hrsti jemných, arašídy jsem neměla, dala jsem len a sezam, kmín a anýz, olej sezamový. Myslím, že semínka může dát každý podle vlastní chuti. Těsto jsem nechala dost hutné, kynout jsem dala do ošatky a potom upekla krásně vysoký chléb, vůbec nespadl a není placatý, jak se mi u jiných receptů občas stalo. A chuťově jeden z nejlepších, jaký jsem kdy dělala.

  • Doda | 22. 2. 2012 19:30

    Výborný chléb!!! Děkuji za skvělý recept na skutečně celozrnný chléb (ne jen semínkový). Mouky jsem namíchala podle receptu, jen polovinu žitné klasické jsem nahradila žitnou celozrnnou. Vloček jsem dala cca 2-3 hrsti jemných. Těsto jsem nechala dost hutné, kynout jsem dala do ošatky a potom upekla krásně vysoký chléb, vůbec nespadl a není placatý, jak se mi u jiných receptů občas stalo. A chuťově jeden z nejlepších, jaký jsem kdy dělala. Nevím, jak by dopadl v pekárně, ale po mnoha pokusech musím jednoznačně říct, že chléb pečený v troubě se s tím z pekárny nedá srovnat! Dotaz je už rok starý, ale přeci jen - speciální mouky se dají koupit ve velkých supermarketech a také v mnoha úplně malých krámečcích, chce to v okolí omrknout, buď různé potraviny, často prodejny zdravé výživy a také se dají nakoupit na internetu (má ale smysl jen při trochu větším nákupu). P.S. Bylo by dobré možná do názvu dát slovo celozrnný nebo žitný, takhle jsem recept našla jen zcela náhodou.

  • mysalin | 26. 1. 2011 10:40

    A ještě jsem se chtěla zeptat, kde ty mouky kupujete? V supermarketu?

  • mysalin | 26. 1. 2011 10:37

    Chtěla bych se zeptat jaký je rozdíl mezi žitnou chlebovou moukou a celozrnnou pšeničnou moukou? Já mám doma celozrnnou mouku žitnou jemně mletou. Jestli bych tam mohla dát tuhle mouku a kolik? Děkuju.

  • Zdenka Korábová | 7. 11. 2008 09:20

    Po dlouhé době jsem se mrlka na recepty, nic se nezměnilo , uražené diskuze stejných autorek pokračují. Milé dámy, holt se musíte smířit s tím, že vaše díla, tolik hájená, nejsou originály a i vy jste je někde opsaly. A tak si pořát stejně dokazujete, "že váš kůň skáče výš" a já se zase odeberu na kulinářské stránky kde se vaří a kde je pohoda a diskutuje se o receptru o né bojuje to kdo je lepší.

  • Zdena z JM | 7. 11. 2008 09:03

    Myslím si,že komentáře pod tímto receptem by se měly smazat všechny.K samotnému receptu se zde nikdo nic nedozví.

  • Di - | 7. 11. 2008 06:19

    Milí Kovářovi, nebylo by na místě smazat i tyto nemístné poznámky pana Nováka? Receptu se netýkají a o urážky stojí jen málokdo.

  • Petule B. | 6. 11. 2008 22:37

    Ježíšmarjá Nováku ! Honem utíkej na tu www.chytrazena.cz a tam se můžeš vyřádit do úmoru :o)))) Zrovna jsem tam objevila asi dalších 10 receptů zkopírovaných odsud - kým jiným než naší známou Verokou! Tak šup šup... ať jsi tam! Já už si zařádila :o)))

  • Otakar Novák | 6. 11. 2008 21:39

    Jooo web? Hned mi to bylo podezřelý :-)))))

  • Jarka O. | 6. 11. 2008 21:32

    Pane Nováku, je to www.chytrazena.cz, tam je pole neorané, tam se můžete vyřádit a ukázat v plné šíři váš smysl pro spravedlnost.

  • Otakar Novák | 6. 11. 2008 20:27

    Nojo no :-)))Chytrá žena:-)co to je?-()

  • ladislava staffenová | 6. 11. 2008 20:01

    Nojo no :-))))

  • Jarka O. | 6. 11. 2008 19:53

    Obávám se, že totéž, co mě :-)))

  • ladislava staffenová | 6. 11. 2008 19:52

    Jarko, nechtěj vědět, co mě napadlo ...:-))))

  • Jarka O. | 6. 11. 2008 19:35

    A víte, co je zajímavé? Ani pod jedním tím plagiátem nebyl komentář pana Nováka, který tyhle věci přece velmi důsledně pranýřuje ;-)

  • Jana Remková | 6. 11. 2008 18:33

    Tak to je fakt na šlaktrefení, moderátoři by to měli aspoň trochu hlídat

  • Petule B. | 6. 11. 2008 17:14

    Mě tam taky někdo kdo se podepsal zase Sluníčko zkopíroval asi 2 recepty, ale jelikož už to nějaký čas je, možná, že se nám jen přejmenoval na Veroku. Potřebovala by klepnout přes prsty, tohle už přesahuje hranice vši slušnosti, dnes jsem tam objevila 3 recepty pana Patricka opsané do posledního písmenka.... a že ten ty recepty teda má!!!(to myslím pochvalně) a pod nimi autor: Veroka. Strašně mě to dožralo!!!

  • ladislava staffenová | 6. 11. 2008 17:08

    A je smutné, že se ani nesnaží změnit slovosled nebo dát jinou fotku.

  • ladislava staffenová | 6. 11. 2008 17:03

    Tento recept jsem tady uveřejnila já a ikdyž jsem se nepodepsala, tak je na Chytré ženě pod autorem Veroka také - já ho tam nedávala!!!!

Vyberte, co chcete vytisknout
Pokrmy Oběd Dietní Zdravý oběd Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Anýz Arašídy Celozrnná pšeničná mouka Cukr Droždí Dýňová semínka Fenykl Hladká mouka Lněná semínka Olivový olej Ovesné vločky Slunečnicová semínka Špaldová mouka Sůl Voda Žitná chlebová mouka
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Přírodní řízek

Přírodní řízek

Rebarborová buchta

Rebarborová buchta

Hrníčkové rohlíčky a pletýnky

Hrníčkové rohlíčky a pletýnky

Jednoduchý segedín

Jednoduchý segedín

Tvarohový dort se strouhanou čokoládou

Tvarohový dort se strouhanou čokoládou

Krkovice na moravance

Krkovice na moravance

Drožďové knedlíčky - kořeněné

Drožďové knedlíčky - kořeněné

Špenátové placičky se sýrem

Špenátové placičky se sýrem

Kančí guláš s bramborami

Kančí guláš s bramborami

Doporučujeme

70 minut
Holandský řízek a šťouchané brambory

Holandský řízek a šťouchané brambory

45 minut
Vepřové s mrkví, hráškem a bylinkovými bramborami

Vepřové s mrkví, hráškem a…

20 minut
Čočková polévka se zeleninou

Čočková polévka se zeleninou

40 minut
Čokoládová roláda s lehkým krémem a borůvkami

Čokoládová roláda s lehkým krémem a…

30 minut
Mexický hrnec s rýží

Mexický hrnec s rýží

35 minut
Palačinka z trouby s karamelizovaným ovocem

Palačinka z trouby s karamelizovaným…

30 minut
Zimní minestrone

Zimní minestrone

20 minut
Česnečka

Česnečka

30 minut
Polévka z červené čočky

Polévka z červené čočky

Poslední sledované recepty

445
Krémová polévka z řapíkatého celeru
Krémová polévka z…
120
Cestovní ovesné pražmo, základní recept
Cestovní ovesné pražmo,…
80
Domácí houstičky ze sušeného droždí
Domácí houstičky ze…
36
Klasické lečo
Klasické lečo
34
Zelňačka s klobásou
Zelňačka s klobásou

Zajímavé články

Američanka vyrábí těstoviny, z nichž oči přecházejí. Fanoušky má i mezi celebritami!
Američanka vyrábí těstoviny, z nichž oči…
Recept na vafle: Pravé belgické, ovesné i slavnostní s karamelem a kokosovou šlehačkou
Recept na vafle: Pravé belgické, ovesné i…
Polévky jako lék: Uvařte si hustou krémovou, asijskou nebo poctivý domácí vývar
Polévky jako lék: Uvařte si hustou krémovou,…
Co vařit v mrazivých dnech? 10 chutných receptů, které vás dokonale zahřejí
Co vařit v mrazivých dnech? 10 chutných receptů,…
Italský koláč ze tří surovin budete milovat. Nepotřebujete na něj mouku ani máslo!
Italský koláč ze tří surovin budete milovat.…
AHA.cz Tajemství důchodu Karla Gotta (†80): Peníze nebyly jeho

Tajemství důchodu Karla Gotta (†80): Peníze nebyly jeho

Mimibazar Otestovali jsme: Přenosný čistič koberců a čalounění ocení domácnosti s dětmi a domácími mazlíčky

Otestovali jsme: Přenosný čistič koberců a čalounění ocení domácnosti s dětmi a domácími mazlíčky

Dáma.cz Moderátorské hvězdy devadesátek: Z koho je cukrář, pašerák či poslanec?

Moderátorské hvězdy devadesátek: Z koho je cukrář, pašerák či poslanec?

Blesk pro ženy Outfit podle Leony Machálkové pro ženy 50+: Vsaďte na tyto triky pro dokonalou figuru!

Outfit podle Leony Machálkové pro ženy 50+: Vsaďte na tyto triky pro dokonalou figuru!

Ženy.cz Existuje láska na první pohled?

Existuje láska na první pohled?

Blesk.cz Kateřina Brožová na Maledivách: Sexy výhled k nezaplacení!

Kateřina Brožová na Maledivách: Sexy výhled k nezaplacení!

SportRevue.cz FOTO: Sonia Isaza - tahle osvalená ženská s umělými ňadry je novou přítelkyní Arturo Vidala

FOTO: Sonia Isaza - tahle osvalená ženská s umělými ňadry je novou přítelkyní Arturo Vidala

Maminka.cz Kuriozita: Osmnáctiměsíční batole vypadá stejně jako jeho tříletá sestra. 'Každý měsíc kupuji nové boty,' říká maminka

Kuriozita: Osmnáctiměsíční batole vypadá stejně jako jeho tříletá sestra. 'Každý měsíc kupuji nové boty,' říká maminka

Blesk Horoskopy Dnes je 11. 1. Co znamená andělské číslo 111 a na co byste se měli zaměřit?

Dnes je 11. 1. Co znamená andělské číslo 111 a na co byste se měli zaměřit?

Další doporučené recepty:

Lovecká pomazánka
Lovecká pomazánka
Lovecké řízky
Lovecké řízky
Lovošská topinka
Lovošská topinka
Lučinová pomazánka s mrkví, ořechy a ovocem
Lučinová pomazánka s mrkví, ořechy a…
Lučinové těsto na pizzu
Lučinové těsto na pizzu
Lučinovo-nivová pomazánka
Lučinovo-nivová pomazánka
  • Recepty.cz
  • Lučanský chléb nejen pro diabetiky
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact