• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Lučanský chléb nejen pro diabetiky
Napište svůj komentář k receptu

Lučanský chléb nejen pro diabetiky

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
4.3
hodnotilo: 6
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: obtížné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Lučanský chléb nejen pro diabetiky
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • droždí
    • cukr dia
    • 300
      g žitná chlebová mouka
    • 100
      g hladká mouka
    • 110
      g celozrnná pšeničná mouka
    • 200
      g špaldová mouka
    • sůl
    • arašídy jádra
    • slunečnicová semínka
    • dýňová semínka
    • lněná semínka
    • ovesné vločky
    • anýz
    • fenykl
    • 3
      lžíce olivový olej
    • 400
      ml voda

Postup přípravy receptu

1
Dělám zatím bez pekárny. Takže: klasicky uděláme kvásek - rozdrobíme droždí, smícháme stroškou dia cukru, mallinko zakápneme vodou, přidáme asi 2 lžíce žitné mouky, rozmícháme na kaši a necháme kvasit. Asi po 15 min. by měl kvásek zdvojnásobit objem, pak smícháme všechny ostatní suché suroviny, do prostřed dáme kvásek, smísíme a vlijeme olej a vodu. Pečlivě vymícháme - já si pomáhám i rukama, až se těsto nechytá mísy (asi 15 min.). Dáme kynout asi na 1 hod - během té doby dvakrát těsto vařečkou srazíme, aby lépe kynulo. Rozehřejeme si troubu na 200 °C a dáme tam hrnek s vodou. Z vykynutého těsta uděláme oblíbený tvar (veku, bochánek...) a dáme do trouby. Peču na horkovzduch 40 min. na 200 °C, během pečení několikrát potřu slanou vodou. Po uplynutí doby vypnu teplotu a při zapnutém ventilátoru nechám dojít.
2
Poznámka: tenhle chleba u nás jako novinku pro diabetiky peče soukromník, tak jsem vyškemrala recept, on tam ale ještě dává pražené žito, sezam a pohanku. To jsem nezkoušela. Chuťově je výborný i pro necukráře.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Malinový dort vhodný pro diabetiky (nebo celiaky)

Malinový dort vhodný pro diabetiky …

Květák nejen pro vegetariány

Květák nejen pro vegetariány

Dobrá vajíčková pomazánka nejen pro děti

Dobrá vajíčková pomazánka nejen pro…

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Doda | 22. 2. 2012 20:41

    Mouky jsem namíchala podle receptu, jen polovinu žitné klasické jsem nahradila žitnou celozrnnou. Vloček jsem dala cca 2-3 hrsti jemných, arašídy jsem neměla, dala jsem len a sezam, kmín a anýz, olej sezamový. Myslím, že semínka může dát každý podle vlastní chuti. Těsto jsem nechala dost hutné, kynout jsem dala do ošatky a potom upekla krásně vysoký chléb, vůbec nespadl a není placatý, jak se mi u jiných receptů občas stalo. A chuťově jeden z nejlepších, jaký jsem kdy dělala.

  • Doda | 22. 2. 2012 19:30

    Výborný chléb!!! Děkuji za skvělý recept na skutečně celozrnný chléb (ne jen semínkový). Mouky jsem namíchala podle receptu, jen polovinu žitné klasické jsem nahradila žitnou celozrnnou. Vloček jsem dala cca 2-3 hrsti jemných. Těsto jsem nechala dost hutné, kynout jsem dala do ošatky a potom upekla krásně vysoký chléb, vůbec nespadl a není placatý, jak se mi u jiných receptů občas stalo. A chuťově jeden z nejlepších, jaký jsem kdy dělala. Nevím, jak by dopadl v pekárně, ale po mnoha pokusech musím jednoznačně říct, že chléb pečený v troubě se s tím z pekárny nedá srovnat! Dotaz je už rok starý, ale přeci jen - speciální mouky se dají koupit ve velkých supermarketech a také v mnoha úplně malých krámečcích, chce to v okolí omrknout, buď různé potraviny, často prodejny zdravé výživy a také se dají nakoupit na internetu (má ale smysl jen při trochu větším nákupu). P.S. Bylo by dobré možná do názvu dát slovo celozrnný nebo žitný, takhle jsem recept našla jen zcela náhodou.

  • mysalin | 26. 1. 2011 10:40

    A ještě jsem se chtěla zeptat, kde ty mouky kupujete? V supermarketu?

  • mysalin | 26. 1. 2011 10:37

    Chtěla bych se zeptat jaký je rozdíl mezi žitnou chlebovou moukou a celozrnnou pšeničnou moukou? Já mám doma celozrnnou mouku žitnou jemně mletou. Jestli bych tam mohla dát tuhle mouku a kolik? Děkuju.

  • Zdenka Korábová | 7. 11. 2008 09:20

    Po dlouhé době jsem se mrlka na recepty, nic se nezměnilo , uražené diskuze stejných autorek pokračují. Milé dámy, holt se musíte smířit s tím, že vaše díla, tolik hájená, nejsou originály a i vy jste je někde opsaly. A tak si pořát stejně dokazujete, "že váš kůň skáče výš" a já se zase odeberu na kulinářské stránky kde se vaří a kde je pohoda a diskutuje se o receptru o né bojuje to kdo je lepší.

  • Zdena z JM | 7. 11. 2008 09:03

    Myslím si,že komentáře pod tímto receptem by se měly smazat všechny.K samotnému receptu se zde nikdo nic nedozví.

  • Di - | 7. 11. 2008 06:19

    Milí Kovářovi, nebylo by na místě smazat i tyto nemístné poznámky pana Nováka? Receptu se netýkají a o urážky stojí jen málokdo.

  • Petule B. | 6. 11. 2008 22:37

    Ježíšmarjá Nováku ! Honem utíkej na tu www.chytrazena.cz a tam se můžeš vyřádit do úmoru :o)))) Zrovna jsem tam objevila asi dalších 10 receptů zkopírovaných odsud - kým jiným než naší známou Verokou! Tak šup šup... ať jsi tam! Já už si zařádila :o)))

  • Otakar Novák | 6. 11. 2008 21:39

    Jooo web? Hned mi to bylo podezřelý :-)))))

  • Jarka O. | 6. 11. 2008 21:32

    Pane Nováku, je to www.chytrazena.cz, tam je pole neorané, tam se můžete vyřádit a ukázat v plné šíři váš smysl pro spravedlnost.

  • Otakar Novák | 6. 11. 2008 20:27

    Nojo no :-)))Chytrá žena:-)co to je?-()

  • ladislava staffenová | 6. 11. 2008 20:01

    Nojo no :-))))

  • Jarka O. | 6. 11. 2008 19:53

    Obávám se, že totéž, co mě :-)))

  • ladislava staffenová | 6. 11. 2008 19:52

    Jarko, nechtěj vědět, co mě napadlo ...:-))))

  • Jarka O. | 6. 11. 2008 19:35

    A víte, co je zajímavé? Ani pod jedním tím plagiátem nebyl komentář pana Nováka, který tyhle věci přece velmi důsledně pranýřuje ;-)

  • Jana Remková | 6. 11. 2008 18:33

    Tak to je fakt na šlaktrefení, moderátoři by to měli aspoň trochu hlídat

  • Petule B. | 6. 11. 2008 17:14

    Mě tam taky někdo kdo se podepsal zase Sluníčko zkopíroval asi 2 recepty, ale jelikož už to nějaký čas je, možná, že se nám jen přejmenoval na Veroku. Potřebovala by klepnout přes prsty, tohle už přesahuje hranice vši slušnosti, dnes jsem tam objevila 3 recepty pana Patricka opsané do posledního písmenka.... a že ten ty recepty teda má!!!(to myslím pochvalně) a pod nimi autor: Veroka. Strašně mě to dožralo!!!

  • ladislava staffenová | 6. 11. 2008 17:08

    A je smutné, že se ani nesnaží změnit slovosled nebo dát jinou fotku.

  • ladislava staffenová | 6. 11. 2008 17:03

    Tento recept jsem tady uveřejnila já a ikdyž jsem se nepodepsala, tak je na Chytré ženě pod autorem Veroka také - já ho tam nedávala!!!!

Vyberte, co chcete vytisknout
Pokrmy Oběd Dietní Zdravý oběd Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Anýz Arašídy Celozrnná pšeničná mouka Cukr Droždí Dýňová semínka Fenykl Hladká mouka Lněná semínka Olivový olej Ovesné vločky Slunečnicová semínka Špaldová mouka Sůl Voda Žitná chlebová mouka
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Masarykovo cukroví z Krkonoš

Masarykovo cukroví z Krkonoš

Masíčko po námořnicku

Masíčko po námořnicku

Jahodovo-tvarohové šišky (knedlíky)

Jahodovo-tvarohové šišky (knedlíky)

Banánová espuma v čokoládové skořepině se třtinovým želé

Banánová espuma v čokoládové…

Patizonová (kedlubnová) minutka

Patizonová (kedlubnová) minutka

Zapečené müsli II.

Zapečené müsli II.

Chřest s bešamelovou omáčkou

Chřest s bešamelovou omáčkou

Filet z candáta se šťouchaným bramborem a petrželovou omáčkou

Filet z candáta se šťouchaným…

Sirup ze smrkových výhonků

Sirup ze smrkových výhonků

Doporučujeme

25 minut
Topinky s pestem, rajčaty a mozzarellou

Topinky s pestem, rajčaty a…

35 minut
Meruňkovo-angreštová marmeláda

Meruňkovo-angreštová marmeláda

30 minut
Zapečené těstoviny se zeleninou a houbami

Zapečené těstoviny se zeleninou a…

45 minut
Strouhaný koláč s tvarohem a borůvkami

Strouhaný koláč s tvarohem a borůvkami

60 minut
Znojemské okurky

Znojemské okurky

40 minut
Cuketové placky bez lepku

Cuketové placky bez lepku

15 minut
Chalupářské poháry

Chalupářské poháry

20 minut
Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

30 minut
Klasický burger

Klasický burger

Poslední sledované recepty

56
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce
48
Maďarský guláš po našem
Maďarský guláš po našem
37
Houbové flíčky / houbofleky
Houbové flíčky /…
36
Fazolková rýže - (nejen) příloha
Fazolková rýže - (nejen)…
26
Francouzský dresing
Francouzský dresing

Zajímavé články

Od pondělí do pátku: 5 snadných večeří z cukety
Od pondělí do pátku: 5 snadných večeří z cukety
Letní pecky: Ať už z třešní, meruněk nebo melounu, pecky rozhodně nepatří do koše. Víme, co s nimi!
Letní pecky: Ať už z třešní, meruněk nebo melounu…
Neuvěřitelné tečkované dorty: Amatérská cukrářka si techniku zdobení vymyslela úplně sama!
Neuvěřitelné tečkované dorty: Amatérská cukrářka…
Jak mažete máslo na chleba? Známý psycholog prozradil, co to vypovídá o vaší osobnosti
Jak mažete máslo na chleba? Známý psycholog…
Zavařte si meruňky: Máme recepty na domácí zavařeninu, kompot i čatní
Zavařte si meruňky: Máme recepty na domácí…
AHA.cz Zvrat u Bouškové: Blízký Jany a Vaška už pravdu neskrývá

Zvrat u Bouškové: Blízký Jany a Vaška už pravdu neskrývá

Mimibazar Proč je obtížné přijmout kompliment a jak na to vyzrát?

Proč je obtížné přijmout kompliment a jak na to vyzrát?

Dáma.cz Otestujte se: Podívejte se na obrázek a dozvíte se, jací jste. Mají psychologové pravdu?

Otestujte se: Podívejte se na obrázek a dozvíte se, jací jste. Mají psychologové pravdu?

Blesk pro ženy Jak navlnit vlasy bez kulmy? Pomůže ponožka, cedník i pásek od županu

Jak navlnit vlasy bez kulmy? Pomůže ponožka, cedník i pásek od županu

Ženy.cz Léto na sítích vs. léto v reálu: 5 tipů, jak přestat scrollovat a začít žít

Léto na sítích vs. léto v reálu: 5 tipů, jak přestat scrollovat a začít žít

Blesk.cz Nedožité narozeniny Karla Gotta (†80): Hrob opět zaplavily květiny a dárky! A věnec od ex-prezidenta

Nedožité narozeniny Karla Gotta (†80): Hrob opět zaplavily květiny a dárky! A věnec od ex-prezidenta

SportRevue.cz FOTO: Nahota na golfu? Nic zvláštního. Hřiště s jamkami naháče přitahují

FOTO: Nahota na golfu? Nic zvláštního. Hřiště s jamkami naháče přitahují

Maminka.cz Před pěti lety získala titul Nejkrásnější dívka světa. Jak vypadá Anastasiya dnes a čím by chtěla být, až vyroste?

Před pěti lety získala titul Nejkrásnější dívka světa. Jak vypadá Anastasiya dnes a čím by chtěla být, až vyroste?

Blesk Horoskopy Tarotskop na červenec pro všechna znamení: Berani zažijí pohromu, Lvi si užijí skvělý sex, Vodnáři musí ubrat

Tarotskop na červenec pro všechna znamení: Berani zažijí pohromu, Lvi si užijí skvělý sex, Vodnáři musí ubrat

Další doporučené recepty:

Lovecká pomazánka
Lovecká pomazánka
Lovecké řízky
Lovecké řízky
Lovošská topinka
Lovošská topinka
Lučinová pomazánka s mrkví, ořechy a ovocem
Lučinová pomazánka s mrkví, ořechy a…
Lučinové těsto na pizzu
Lučinové těsto na pizzu
Lučinovo-nivová pomazánka
Lučinovo-nivová pomazánka
  • Recepty.cz
  • Lučanský chléb nejen pro diabetiky
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact