• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • "Low Temperature" - Roastbeef
Napište svůj komentář k receptu

"Low Temperature" - Roastbeef

autor: Smith-P.
0.0
moje hodnoceni
3.6
hodnotilo: 14
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
"Low Temperature" - Roastbeef
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 750
      g hovězí roštěná
    • 100
      g máslo přepuštěné , popř.obyčejné
    • 1
      špetka sůl
    • 1
      špetka pepř mletý
    • 1
      lžíce dijonská hořčice
    • 1
      špetka tymián

Postup přípravy receptu

1
Představím zde velmi jednoduchý a fantastický recept na roastbeef (nebo chcete-li: rostbíf), upravený podle ne zcela všední metody vaření při nízké teplotě. Co budeme kromě uvedených ingrediencí potřebovat je buď fantastický odhad, na který se ovšem nedoporučuji spoléhat, anebo teploměr na maso či nejlépe troubu s termosondou.
2
Nejprve maso omyjeme, osušíme a poté několikrát nakrojíme tukovou vrstvu, aniž bychom ovšem přitom nakrojili maso! Poté maso ze všech stran osolíme a opepříme. Dle libosti jej můžeme ještě potřít směsí koření vlastní volby; (já bych na tomto místě chtěl vřele doporučit vetřít trochu tymiánu s dijonskou hořčicí. Kdo chce, může své okořeněné maso nechat ještě nějakou dobu odležet, není to však nezbytně nutné). Následně si rozpálíme troubu na pouhých 80 °C (spodní a horní ohřev!). V mezičase maso prudce opečeme ze všech stran na přepuštěném másle, (kdo se nebojí přepalování, může použít i obyčejné máslo). Toto opékaní by mělo v závislosti na velikosti masa trvat celkově 7-15 minut. Poté si dáme do trouby nádobu na odkapávání tuku a maso položíme přímo na rošt (uprostřed trouby)! Nyní je i vhodný čas zapíchnout doprostřed masa teploměr na maso či termosondu (a v takovém případě nastavit vypnutí trouby při dosažení teploty 57 °C). Maso pečeme při konstantní teplotě 80 °C tak dlouho, až než teplota uprostřed dosáhne 57 °C, to také znamená, že do té doby troubu neotevíráme. Při větším kusu masa, třeba pro menší hostinu o deseti až dvanácti lidech, tj. cca 2,5 kg, to může orientačně trvat 5-6 hodin, máte-li naopak velmi malý kus, třeba pro dvě až tři osoby, dejme tomu 0,5 kg, pak to může trvat třeba i jen cca 2,5 hodiny. Z tohoto důvodu skutečně doporučuji se řídit jen a jen vnitřní teplotou masa.
3
Pro informaci: správný roastbeef má být uvnitř růžový a upečený na stupeň medium, čemuž odpovídá uvedená teplota.
4
Po upečení maso vyjmeme z trouby a nakrájíme na tenoučké plátky, tloušťkou připomínající plátky šunky. Roastbeef můžeme podávat teplý, vlažný či studený. Podává-li se teplý, může být vhodná třeba i nějaká jednoduchá "Sauce béarnaise". Vhodnou přílohou mohou být např. opékané či jinak upravené brambory. Kdo podává Roastbeef studený či vlažný, může jej podávat na způsob švédského stolu spolu s jednohubkami či chlebíčky.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Roastbeef na portském se šalotkou

Roastbeef na portském se šalotkou

Roastbeef v peprném plášti

Roastbeef v peprném plášti

Roastbeef

Roastbeef

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • xid00 | 20. 7. 2019 00:55

    Musím uznat, že se mi na základě tohoto receptu poprvé podařilo upéct nízkou roštěnou jako roastbeef tak, že byla pěkně měkká... Nicméně teplota v troubě, čas a váha masa rozhodně neodpovídá... Měl jsem málo času takže trouba na 90 místo 80, ale maso 1,5 kg a mělo 60 už po necelých 2 hodinách... Být to na 80 tak 2.5 hodiny a bylo by to taky... Takže kdyby to bývalo bylo jen 0.5 kg tak po 2.5 hodinách by to bylo přinejlepším well done, ne-li úplně přepečené...

  • jano | 21. 3. 2016 09:56

    Moja skúsenosť pri pomalom pečení rovnaká - fialový prierez. S rovnakým teplomerom predtým pri normálnom (nepomalom) pečení - krásny ružový stred. Fialovú od ružovej rozoznám

  • Smith-P. | 9. 3. 2015 02:21

    Mozna mate vadny teplomer...? Pri 60 stupnich nemuze byt hovezi syrove. To uz je medium az medium well done.

  • Smith-P. | 9. 3. 2015 02:19

    Mozna mate vdny teplomer...? Pri 60 stupnich nemuze byt hovezi syrove. To uz je medium az medium well-done

  • xakru | 7. 2. 2015 10:33

    A co jste čekal? :-)

  • jano | 1. 2. 2015 12:19

    zopár krát som to piekol v rúre rozpálenej na 80-90 stupńov so zapichnutým teplomerom. Pri 60 stupňoch v strede som to vybral - mäso po rozrezaní vo vnútri fialové = surové

  • Pavla | 11. 12. 2014 17:26

    Super recept, upečeno s termosondou (0,8 kg roštěné = 2,5 hod), všem moc chutnalo. Teplý je lepší než studený...

  • Jiří Myška
    Jiří Myška | 16. 9. 2014 13:40

    super recept, o víkendu se na něj vrhnu

  • Karel | 3. 12. 2013 12:01

    http://www.kupi.cz/?u=3jcwn

  • wjqzqr | 3. 11. 2013 05:04

    A03BDX <a href="http://gdmjmyqyelna.com/">gdmjmyqyelna</a>, [url=http://gbsezyyyivsh.com/]gbsezyyyivsh[/url], [link=http://zacjujnqajgz.com/]zacjujnqajgz[/link], http://xsklwibehave.com/

  • balck north face pink ribbon denali | 20. 8. 2013 03:06

    Hey guys, the good news is we don’t sound as bad from the audience as I thought we would from where I sit! Or maybe we just sound better without me. Hmm. balck north face pink ribbon denali http://www.edmguateweb.com/north-face-denali-jacket-women-pink-ribbon-outlet-12.html

  • www.123ferratum.cz | 15. 7. 2013 14:03

    Vypadá luxusně!

  • zmije.com | 22. 5. 2013 15:02

    někdy to zkusím :-$ ale asi mi to moc nebude chutnat

  • Darina | 24. 11. 2012 11:19

    Tak musím uznat že je naprosto skvělý!!! Maso jsem před pečením naložila na šest dní do dijonské hořčice soli a pepře a fakt to nemá chybu!!!!!!! ;-)

  • Gábina H | 10. 2. 2009 09:47

    Patricku, tvůj recept se objevil na Dámě http://vareni.dama.cz/recept.php?d=6503 Ale podle profilu uživatelky to asi ty nejsi.

  • Patrick Schmitt | 6. 12. 2008 10:08

    (Upozornění pro ty, kteří to propasli nebo zatím neviděli:) Nedávno jsem přidal recept na Sauce béarnaise, takže je možne si jej zde na receptech vyhledat.

  • Patrick Schmitt | 6. 12. 2008 10:02

    Děkuji za přidání tohoto upozornění.Podle fotky to vypadá jak dobrý teploměr na pečení masa za nízkou cenu. Určitě některé kuchaře a kuchařky potěší. ;-)

  • Gábina H | 4. 12. 2008 15:25

    Jen chci upozornit, že v Lidlu budou mít v akci teploměr do trouby http://www.lidl.cz/cz/home.nsf/pages/c.o.20081211.p.Teplomer_

  • Patrick Schmitt | 4. 11. 2008 23:56

    Můžete se ale poptat třeba Vašich známých, jestli někdo z nich nemá teploměr do masa s velkým rozsahem, že byste si jej půjčila na vyzkoušení. ;-) PS: Při eventuálním pořizování je rozsah skutečně důležitý, některé teploměry nemají na stupnici 57 stupňů, takže by takový teploměr byl na nic. ;-)

  • Patrick Schmitt | 4. 11. 2008 23:53

    Pokud Vaše trouba nemá termosondu, tak Vám určitě doporučuji, pořídit si teploměr do masa. Chápu, že se do toho člověku moc nechce, ale možná zjistíte, že jej můžete využít i na jiná jídla než jen toto. Každopádně u tohoto jídla se velmi špatně odhaduje stav masa upvnitř. Dobrý roastbeef nemá být propečený tak, že je maso uvnitř šedé, ani nemá být ješte rudé a téměř syrové. Roastbeef má být uvnitř růžový a šťavnatý, a to se jen tak neuhlídá, protože každý kus masa je jiný, má jinou váhu, jiný tvar. Možná to z receptu nevyznělo úplně jasně, proto shrnuji ještě jednou: Trouba má mít stálou teplotu 80°C, nezávisle na váze masa nebo jiných faktorech. Konečný stupeň masa by měl klasicky být medium, takže by se maso mělo vyjmout z trouby, až má jeho střed teplotu cca 57°C. Doba než maso této teploty dosáhne je právě zavislá na váze a tvaru masa, proto se nedá jasně říct, že když máte tak nebo tak těžký kus masa, tak jej musíte péct tak dlouho nebo tak, nedá se to celkem přesně odhadnout.

  • ladislava staffenová | 4. 11. 2008 14:57

    Patriku, také výborné - zkusím to, jen potřebuji vyřešit tento problém: mám jenteploměr do trouby a nechce se mi kupovat do masa, jaká by měla být tedy v troubě teplota - je jasné že podle masa, odhad tak 110? Nebo si raději ten teploměr koupit :-)

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Hovězí
Maso Hovězí Oběd Večeře Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Dijonská hořčice Hovězí roštěná Máslo Pepř mletý Sůl Tymián
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Domácí rohlíky plněné šunkou a sýrem

Domácí rohlíky plněné šunkou a sýrem

Cibulová pizza z listového těsta

Cibulová pizza z listového těsta

Tvarohový koláč s třešněmi

Tvarohový koláč s třešněmi

Chlebové "lasagne"

Chlebové "lasagne"

Bábovka s jablky a šlehačkou

Bábovka s jablky a šlehačkou

Jogurtová bábovka s pudinkem II.

Jogurtová bábovka s pudinkem II.

Směs na špagety

Směs na špagety

Houbová smetanová omáčka

Houbová smetanová omáčka

Špagety s baby špenátem, rajčátky a mozzarellou

Špagety s baby špenátem, rajčátky a…

Doporučujeme

45 minut
Kuřecí mini řízečky s bylinkovou strouhankou

Kuřecí mini řízečky s bylinkovou…

30 minut
Polévka ze zelí, rajčat a batátů

Polévka ze zelí, rajčat a batátů

80 minut
Palačinky s jablky a slaným karamelem

Palačinky s jablky a slaným karamelem

95 minut
Pastýřský koláč

Pastýřský koláč

60 minut
Dýňový cheesecake s ricottou

Dýňový cheesecake s ricottou

260 minut
Hovězí bourguignon

Hovězí bourguignon

105 minut
Řepánky

Řepánky

40 minut
Dýňový koláč s krémem ze smetanového sýra

Dýňový koláč s krémem ze smetanového…

50 minut
Lokše

Lokše

Poslední sledované recepty

23
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
21
Zelná polévka III.
Zelná polévka III.
20
Ratatouille
Ratatouille
13
Mrkvový koláč s ricottou
Mrkvový koláč s ricottou
12
Vepřové maso s celerem
Vepřové maso s celerem

Zajímavé články

Kvasit se dá víc než jen zelí: Zkuste fermentovaný oves jako zdravou snídani
Kvasit se dá víc než jen zelí: Zkuste…
Dušičkové pečivo: Připravte si kosti svatých, tradiční pochoutku našich předků
Dušičkové pečivo: Připravte si kosti svatých,…
Sladké moučníky z brambor: Upečte z nich kynutý závin nebo bábovku
Sladké moučníky z brambor: Upečte z nich kynutý…
Lahodný dýňový cheesecake: Vyzkoušejte tento geniální podzimní dezert v pečené i nepečené verzi
Lahodný dýňový cheesecake: Vyzkoušejte tento…
Nejstrašidelnější dorty světa: Bude vám z nich běhat mráz po zádech
Nejstrašidelnější dorty světa: Bude vám z nich…
AHA.cz Ornella Koktová v maléru? Případ pro sociálku, kleje babička Monika

Ornella Koktová v maléru? Případ pro sociálku, kleje babička Monika

Mimibazar GALERIE: Podzimní věnce nejen na dveře. Inspirujte se těmi nejkrásnějšími!

GALERIE: Podzimní věnce nejen na dveře. Inspirujte se těmi nejkrásnějšími!

Dáma.cz Tato znamení zemřou sama: Jste odsouzena ke smrti v ústraní?

Tato znamení zemřou sama: Jste odsouzena ke smrti v ústraní?

Blesk pro ženy Královna Halloweenu je zpět! Heidi Klum svými kostýmy vždycky vyrazí dech

Královna Halloweenu je zpět! Heidi Klum svými kostýmy vždycky vyrazí dech

Ženy.cz Vzpoura barev vs. klasický styl – Podívejte se, co zkombinovat s kabelkou Pinko a Tommy Hilfiger

Vzpoura barev vs. klasický styl – Podívejte se, co zkombinovat s kabelkou Pinko a Tommy Hilfiger

Blesk.cz Kdo si nenechal ujít divadelní svátek v Národním? Stašová, Trávníčkovi i Brzobohatý

Kdo si nenechal ujít divadelní svátek v Národním? Stašová, Trávníčkovi i Brzobohatý

SportRevue.cz FOTO: Abbey Clancy – tenhle poklad má doma bývalý fotbalista Peter Crouch

FOTO: Abbey Clancy – tenhle poklad má doma bývalý fotbalista Peter Crouch

Maminka.cz Zdravotní sestra adoptovala 14letou maminku i s jejími trojčaty: &#039;Je to ta nejlepší teenagerská máma!&#039;

Zdravotní sestra adoptovala 14letou maminku i s jejími trojčaty: &#039;Je to ta nejlepší teenagerská máma!&#039;

Blesk Horoskopy Velký horoskop financí na listopad: Štíry a Lvy čekají zlaté časy, Střelci by měli šetřit

Velký horoskop financí na listopad: Štíry a Lvy čekají zlaté časy, Střelci by měli šetřit

Další doporučené recepty:

"Krupník" - kroupy s klobásou a lečem
"Krupník" - kroupy s klobásou a lečem
"Kýtová" omáčka
"Kýtová" omáčka
"Letní" buřty na pivu - z pánve
"Letní" buřty na pivu - z pánve
"Makové milouše" - bramborové placky s povidly
"Makové milouše" - bramborové placky s…
"Míša" roláda
"Míša" roláda
"Mrkváky" - kynuté buchty s mrkví
"Mrkváky" - kynuté buchty s mrkví
  • Recepty.cz
  • "Low Temperature" - Roastbeef
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact