• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • "Low Temperature" - Roastbeef
Napište svůj komentář k receptu

"Low Temperature" - Roastbeef

autor: Smith-P.
0.0
moje hodnoceni
3.6
hodnotilo: 14
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
"Low Temperature" - Roastbeef
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 750
      g hovězí roštěná
    • 100
      g máslo přepuštěné , popř.obyčejné
    • 1
      špetka sůl
    • 1
      špetka pepř mletý
    • 1
      lžíce dijonská hořčice
    • 1
      špetka tymián

Postup přípravy receptu

1
Představím zde velmi jednoduchý a fantastický recept na roastbeef (nebo chcete-li: rostbíf), upravený podle ne zcela všední metody vaření při nízké teplotě. Co budeme kromě uvedených ingrediencí potřebovat je buď fantastický odhad, na který se ovšem nedoporučuji spoléhat, anebo teploměr na maso či nejlépe troubu s termosondou.
2
Nejprve maso omyjeme, osušíme a poté několikrát nakrojíme tukovou vrstvu, aniž bychom ovšem přitom nakrojili maso! Poté maso ze všech stran osolíme a opepříme. Dle libosti jej můžeme ještě potřít směsí koření vlastní volby; (já bych na tomto místě chtěl vřele doporučit vetřít trochu tymiánu s dijonskou hořčicí. Kdo chce, může své okořeněné maso nechat ještě nějakou dobu odležet, není to však nezbytně nutné). Následně si rozpálíme troubu na pouhých 80 °C (spodní a horní ohřev!). V mezičase maso prudce opečeme ze všech stran na přepuštěném másle, (kdo se nebojí přepalování, může použít i obyčejné máslo). Toto opékaní by mělo v závislosti na velikosti masa trvat celkově 7-15 minut. Poté si dáme do trouby nádobu na odkapávání tuku a maso položíme přímo na rošt (uprostřed trouby)! Nyní je i vhodný čas zapíchnout doprostřed masa teploměr na maso či termosondu (a v takovém případě nastavit vypnutí trouby při dosažení teploty 57 °C). Maso pečeme při konstantní teplotě 80 °C tak dlouho, až než teplota uprostřed dosáhne 57 °C, to také znamená, že do té doby troubu neotevíráme. Při větším kusu masa, třeba pro menší hostinu o deseti až dvanácti lidech, tj. cca 2,5 kg, to může orientačně trvat 5-6 hodin, máte-li naopak velmi malý kus, třeba pro dvě až tři osoby, dejme tomu 0,5 kg, pak to může trvat třeba i jen cca 2,5 hodiny. Z tohoto důvodu skutečně doporučuji se řídit jen a jen vnitřní teplotou masa.
3
Pro informaci: správný roastbeef má být uvnitř růžový a upečený na stupeň medium, čemuž odpovídá uvedená teplota.
4
Po upečení maso vyjmeme z trouby a nakrájíme na tenoučké plátky, tloušťkou připomínající plátky šunky. Roastbeef můžeme podávat teplý, vlažný či studený. Podává-li se teplý, může být vhodná třeba i nějaká jednoduchá "Sauce béarnaise". Vhodnou přílohou mohou být např. opékané či jinak upravené brambory. Kdo podává Roastbeef studený či vlažný, může jej podávat na způsob švédského stolu spolu s jednohubkami či chlebíčky.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Roastbeef na portském se šalotkou

Roastbeef na portském se šalotkou

Roastbeef v peprném plášti

Roastbeef v peprném plášti

Roastbeef

Roastbeef

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • xid00 | 20. 7. 2019 00:55

    Musím uznat, že se mi na základě tohoto receptu poprvé podařilo upéct nízkou roštěnou jako roastbeef tak, že byla pěkně měkká... Nicméně teplota v troubě, čas a váha masa rozhodně neodpovídá... Měl jsem málo času takže trouba na 90 místo 80, ale maso 1,5 kg a mělo 60 už po necelých 2 hodinách... Být to na 80 tak 2.5 hodiny a bylo by to taky... Takže kdyby to bývalo bylo jen 0.5 kg tak po 2.5 hodinách by to bylo přinejlepším well done, ne-li úplně přepečené...

  • jano | 21. 3. 2016 09:56

    Moja skúsenosť pri pomalom pečení rovnaká - fialový prierez. S rovnakým teplomerom predtým pri normálnom (nepomalom) pečení - krásny ružový stred. Fialovú od ružovej rozoznám

  • Smith-P. | 9. 3. 2015 02:21

    Mozna mate vadny teplomer...? Pri 60 stupnich nemuze byt hovezi syrove. To uz je medium az medium well done.

  • Smith-P. | 9. 3. 2015 02:19

    Mozna mate vdny teplomer...? Pri 60 stupnich nemuze byt hovezi syrove. To uz je medium az medium well-done

  • xakru | 7. 2. 2015 10:33

    A co jste čekal? :-)

  • jano | 1. 2. 2015 12:19

    zopár krát som to piekol v rúre rozpálenej na 80-90 stupńov so zapichnutým teplomerom. Pri 60 stupňoch v strede som to vybral - mäso po rozrezaní vo vnútri fialové = surové

  • Pavla | 11. 12. 2014 17:26

    Super recept, upečeno s termosondou (0,8 kg roštěné = 2,5 hod), všem moc chutnalo. Teplý je lepší než studený...

  • Jiří Myška
    Jiří Myška | 16. 9. 2014 13:40

    super recept, o víkendu se na něj vrhnu

  • Karel | 3. 12. 2013 12:01

    http://www.kupi.cz/?u=3jcwn

  • wjqzqr | 3. 11. 2013 05:04

    A03BDX <a href="http://gdmjmyqyelna.com/">gdmjmyqyelna</a>, [url=http://gbsezyyyivsh.com/]gbsezyyyivsh[/url], [link=http://zacjujnqajgz.com/]zacjujnqajgz[/link], http://xsklwibehave.com/

  • balck north face pink ribbon denali | 20. 8. 2013 03:06

    Hey guys, the good news is we don’t sound as bad from the audience as I thought we would from where I sit! Or maybe we just sound better without me. Hmm. balck north face pink ribbon denali http://www.edmguateweb.com/north-face-denali-jacket-women-pink-ribbon-outlet-12.html

  • www.123ferratum.cz | 15. 7. 2013 14:03

    Vypadá luxusně!

  • zmije.com | 22. 5. 2013 15:02

    někdy to zkusím :-$ ale asi mi to moc nebude chutnat

  • Darina | 24. 11. 2012 11:19

    Tak musím uznat že je naprosto skvělý!!! Maso jsem před pečením naložila na šest dní do dijonské hořčice soli a pepře a fakt to nemá chybu!!!!!!! ;-)

  • Gábina H | 10. 2. 2009 09:47

    Patricku, tvůj recept se objevil na Dámě http://vareni.dama.cz/recept.php?d=6503 Ale podle profilu uživatelky to asi ty nejsi.

  • Patrick Schmitt | 6. 12. 2008 10:08

    (Upozornění pro ty, kteří to propasli nebo zatím neviděli:) Nedávno jsem přidal recept na Sauce béarnaise, takže je možne si jej zde na receptech vyhledat.

  • Patrick Schmitt | 6. 12. 2008 10:02

    Děkuji za přidání tohoto upozornění.Podle fotky to vypadá jak dobrý teploměr na pečení masa za nízkou cenu. Určitě některé kuchaře a kuchařky potěší. ;-)

  • Gábina H | 4. 12. 2008 15:25

    Jen chci upozornit, že v Lidlu budou mít v akci teploměr do trouby http://www.lidl.cz/cz/home.nsf/pages/c.o.20081211.p.Teplomer_

  • Patrick Schmitt | 4. 11. 2008 23:56

    Můžete se ale poptat třeba Vašich známých, jestli někdo z nich nemá teploměr do masa s velkým rozsahem, že byste si jej půjčila na vyzkoušení. ;-) PS: Při eventuálním pořizování je rozsah skutečně důležitý, některé teploměry nemají na stupnici 57 stupňů, takže by takový teploměr byl na nic. ;-)

  • Patrick Schmitt | 4. 11. 2008 23:53

    Pokud Vaše trouba nemá termosondu, tak Vám určitě doporučuji, pořídit si teploměr do masa. Chápu, že se do toho člověku moc nechce, ale možná zjistíte, že jej můžete využít i na jiná jídla než jen toto. Každopádně u tohoto jídla se velmi špatně odhaduje stav masa upvnitř. Dobrý roastbeef nemá být propečený tak, že je maso uvnitř šedé, ani nemá být ješte rudé a téměř syrové. Roastbeef má být uvnitř růžový a šťavnatý, a to se jen tak neuhlídá, protože každý kus masa je jiný, má jinou váhu, jiný tvar. Možná to z receptu nevyznělo úplně jasně, proto shrnuji ještě jednou: Trouba má mít stálou teplotu 80°C, nezávisle na váze masa nebo jiných faktorech. Konečný stupeň masa by měl klasicky být medium, takže by se maso mělo vyjmout z trouby, až má jeho střed teplotu cca 57°C. Doba než maso této teploty dosáhne je právě zavislá na váze a tvaru masa, proto se nedá jasně říct, že když máte tak nebo tak těžký kus masa, tak jej musíte péct tak dlouho nebo tak, nedá se to celkem přesně odhadnout.

  • ladislava staffenová | 4. 11. 2008 14:57

    Patriku, také výborné - zkusím to, jen potřebuji vyřešit tento problém: mám jenteploměr do trouby a nechce se mi kupovat do masa, jaká by měla být tedy v troubě teplota - je jasné že podle masa, odhad tak 110? Nebo si raději ten teploměr koupit :-)

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Hovězí
Maso Hovězí Oběd Večeře Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Dijonská hořčice Hovězí roštěná Máslo Pepř mletý Sůl Tymián
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Senzační řezy z velkého plechu

Senzační řezy z velkého plechu

Marcipán ze sušeného mléka

Marcipán ze sušeného mléka

Studentské rychlolangoše

Studentské rychlolangoše

Boršč III.

Boršč III.

Sněhový koláč s marmeládou

Sněhový koláč s marmeládou

Slaný dort I

Slaný dort I

Borůvkové knedlíky - bez vajec

Borůvkové knedlíky - bez vajec

Drůbeží vývar s knedlíčky

Drůbeží vývar s knedlíčky

Chlebová polévka

Chlebová polévka

Doporučujeme

30 minut
Fazolky nakyselo s vejci

Fazolky nakyselo s vejci

10 minut
Domácí lučina

Domácí lučina

45 minut
Bleskové kuře na paprice

Bleskové kuře na paprice

80 minut
Bublanina s ostružinami

Bublanina s ostružinami

50 minut
Kuřecí prsa na kari se smetanou

Kuřecí prsa na kari se smetanou

10 minut
Šopský salát

Šopský salát

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

50 minut
Makovec se švestkami

Makovec se švestkami

Poslední sledované recepty

174
Salát do ruky
Salát do ruky
157
Zapečené vaječné toasty
Zapečené vaječné toasty
129
Pórková polévka s cizrnou
Pórková polévka s cizrnou
79
Bramborovo-květáková kaše
Bramborovo-květáková kaše
65
Exkluzivní čokoládové muffiny
Exkluzivní čokoládové…

Zajímavé články

Těstovinový salát je chutný oběd hotový do dvaceti minut!
Těstovinový salát je chutný oběd hotový do…
Od pondělí do pátku: Chutné a jednoduché večeře z jednoho hrnce
Od pondělí do pátku: Chutné a jednoduché večeře z…
Tatarská omáčka není jen chutný doplněk. Tipy, jak ji využít při přípravě oběda nebo večeře
Tatarská omáčka není jen chutný doplněk. Tipy,…
Moučníky ze zakysané smetany: Vyzkoušejte 5 osvědčených receptů, na kterých si pochutnáte!
Moučníky ze zakysané smetany: Vyzkoušejte 5…
Poctivá koprovka s vejcem jako od babičky: Tuhle bude milovat celá rodina
Poctivá koprovka s vejcem jako od babičky: Tuhle…
AHA.cz Modeling má novou hvězdu: Seznamte se, Mína Maxová

Modeling má novou hvězdu: Seznamte se, Mína Maxová

Mimibazar Jak přežít léto, když nejste milovník horka

Jak přežít léto, když nejste milovník horka

Dáma.cz Saka a blejzry pro letošní jaro: Takto je nosí známé influencerky nad 50!

Saka a blejzry pro letošní jaro: Takto je nosí známé influencerky nad 50!

Blesk pro ženy Tereza Kostková: V teplákách nejdu ani na zahradu! A co ji naučila maminka?

Tereza Kostková: V teplákách nejdu ani na zahradu! A co ji naučila maminka?

Ženy.cz Co stihnout do konce léta, aby vám nebylo líto, že skončilo

Co stihnout do konce léta, aby vám nebylo líto, že skončilo

Blesk.cz Zaskočená Farna na dovolené: U stolu se zrzavou zlodějkou!

Zaskočená Farna na dovolené: U stolu se zrzavou zlodějkou!

SportRevue.cz FOTO: Holky k pomilování. 44 nejhezčích (ex)partnerek (ex)hokejistů z NHL

FOTO: Holky k pomilování. 44 nejhezčích (ex)partnerek (ex)hokejistů z NHL

Maminka.cz Princezna Kate se pochlubila zbrusu novými snímky ze soukromí. Podívejte se, jak dovádí s dětmi

Princezna Kate se pochlubila zbrusu novými snímky ze soukromí. Podívejte se, jak dovádí s dětmi

Blesk Horoskopy Rozený vítěz, showman, nebo zamyšlený introvert? Poznejte své dítě podle dne narození!

Rozený vítěz, showman, nebo zamyšlený introvert? Poznejte své dítě podle dne narození!

Další doporučené recepty:

"Krupník" - kroupy s klobásou a lečem
"Krupník" - kroupy s klobásou a lečem
"Kýtová" omáčka
"Kýtová" omáčka
"Letní" buřty na pivu - z pánve
"Letní" buřty na pivu - z pánve
"Makové milouše" - bramborové placky s povidly
"Makové milouše" - bramborové placky s…
"Míša" roláda
"Míša" roláda
"Mrkváky" - kynuté buchty s mrkví
"Mrkváky" - kynuté buchty s mrkví
  • Recepty.cz
  • "Low Temperature" - Roastbeef
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact