ks
cibule
středně velká, pokrájená na tenká kolečka
sůl
pepř mletý
1
lžička
pálivá paprika
mletá
1
kelímek
smetana
olej
1
ks
instantní jíška
Postup přípravy receptu
1
Řízky naklepeme, osolíme a opepříme, vložíme na rozpálený olej a opékáme do měkka, poté vyjmeme.
2
Do výpeku vsypeme žampiony, cibuli a slaninu a opékáme do zlatova, pak vlijeme smetanu, okořeníme mletou paprikou, necháme chvilku povařit a zahustíme (velmi vhodná je hotová instantní jíška).
3
Když je omáčka hotová, vložíme ještě jednou řízky a necháme prohřát.
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
Monika.7
|4. 1. 2013 20:01
Vcera jsem varila a cela rodina si moc pochutnala. Hned jsem si recept poznamenala a brzy ho zas uvarim.
Klárka
|18. 8. 2012 20:03
To přece nevadí, podstatné je, že je tam maso, houby, smetana a tak dále. Ale svým způsobem máte pravdu, u některých receptů fotky nesedí po uvaření ani náhodou :-|
Vlasta
|24. 1. 2012 13:48
Ta foto nesouhlasí s textem (řízky). Jsou tam jenom kousíčky masa!
Dobrý recept, ale ne s vařeným bramborem!!!
Taky dělám, jen ještě přidávám na řízky sýr a šunky a slaninu do výpeku nedávám. Je to moc dobré i s americkými bramborami.
radek
|1. 4. 2007 18:49
právě jsme dojedli toto úžasné jídlo. děkuji, jistě se zařadí do repertoáru pokrmů. pouze jsem ho rozšířil o žlutou papriku, co jsem měl v lednici. příště to chci zkusit s americkými bramborami. Dávám 1.