• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Loužnická kyselica
Napište svůj komentář k receptu

Loužnická kyselica

autor: jana Matěásková
0.0
moje hodnoceni
1.0
hodnotilo: 1
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Loužnická kyselica
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 500
      g hovězí maso
    • 2
      balíček kysané zelí nebo skleničky
    • 4
      ks párky
    • 5
      ks brambory
    • 1
      ks cibule
    • 2
      balení gulášová polévka Vitana apod.
    • 1
      lžička paprika - sladká
    • 1
      lžička sůl
    • 1
      lžička pepř mletý
    • 1
      lžička kmín
    • 4
      stroužek česnek
    • koření podle chuti

Postup přípravy receptu

1
Ve velkém hrnci na oleji zesklovatíme cibulku, přidáme hovězí maso, opečeme a když pustí šťávu, podlejeme a přidáme zelí, povaříme, přidáme brambory na větší kostky nakrájené. Přidáme gulášovou polévku v prášku a vaříme, dokud není maso měkké. Dochutíme kořením a nakonec přidáme opečené, na kolečka nakrájené párky.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Valašská kyselica

Valašská kyselica

Valašská kyselica II

Valašská kyselica II

Bystřická kyselica

Bystřická kyselica

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Tereza T
    Tereza T | 5. 5. 2011 16:51

    Opraveno, díky.

  • Ladia
    Ladia | 5. 5. 2011 14:19

    To vypadá na polévku ;-)

  • JanaS Scholl | 22. 1. 2007 00:16

    Tuto polevku delam a je vynikajici. Nevarim ale zadne maso, na zaver pridam pouze na kolecka nakrajenou ostravskou klobasu. Do polevky jeste pridam majoranku a cesnek dle chuti.

  • jana Matěásková | 16. 1. 2007 12:53

    Děkuji za komentář, loužnická je proto, že ji vaříme v Loužnici a ty polévky tam být nemusí, ale nahrazují koření a je to s nima velice rychlé jídlo, asi jsem měla spíše uvést koření nebo polévky a ne oboje dohromady. děkuji DK za zastání, ale neurazila jsem se myslím, že by Hedvika měla nejdříve vyzkoušet a pak napset reakci, třeba že to je pěkně hnusný, nebo že to bylo fajn a hodně rychlý. Kyselica jsem dala do názvu proto, aby bylo všem jasný že v tom je zelí, něco jako se dělá na Slovensku. Jinak tomu tady normálně říkáme Loužnicovice (ale to by bylo zavádějící a mohlo by to vyznít jako alkohol) Děkuji a přeji faj vaření

  • Di | 14. 1. 2007 15:40

    Jozefe T., asi jste si spletl dvě pisatelky, já se D K nepodepisuji. Vaše vysvětlení je velmi zajímavé, ráda jsem se poučila. Nicméně nejsem zcela přesvědčená, že španělské jídlo je totožné s tím naším a ani u vídeňské Melange si nejsem jistá, že smetanu obsahuje v našlehané podobě (alespoň ne všude). V každém případě Vám ve Vídni nabídnou s našlehanou šlehačkovou čepicí pravé italské kapučíno. Zdravím

  • Jozef T. | 14. 1. 2007 12:38

    Mojím úmyslom ani náhodou nebolo byt voci Vám neslusný. Bola to len reakcia na Vás komentár a snaha uviest Vasu nesprávnu informáciu na správnu mieru.

  • D K | 13. 1. 2007 14:08

    Do komentářů snad může reagovat každý, nejenom autor receptu.A váš komentář mi moc slušně nevyzněl, tak proto.

  • Jozef T. | 13. 1. 2007 10:36

    Lady Di, velmi sa mýlite tak so Spanielskym vtáckom, ako aj s Viedenskou kávou. Kedze u nás tomu niekto chcel dat nejaký názov a slovo "Vták" by si niekto mohol vysvetlovat svojím spôsobom, tak sa tam pridalo nieco v tom case exotické. Napriek tomu Vás asi prekvapí, ze ten "Vták" je v Spanielsku pomerne bezné jedlo. Viedenská káva sa vo Viedni volá Wiener Melange, lenze nie vsetci obyvatelia dosiahli vzdelanie, ktoré by im v tom case dávalo moznost cítat v inom jazyku. A tak sa dal káve názov Viedenská, co je nakoniec celkom správne.

  • Di | 13. 1. 2007 07:38

    Paní HEDVIKO, nebuďte detailista. Španělský ptáček přece taky nikdy ne Španělsku nebyl a vídeňksou kávu Vám ve Vídni neudělají a komu to vadí?

  • Hedvika | 12. 1. 2007 22:28

    Promiňte DK,mě zajímá,podle čeho se ten ,který recept jmenuje,když má neobvyklý název.Trošku se tím zabývám.A snad jsem se autorky zeptala slušně a neurazila se. Zatím se neozvala,na rozdíl od Vás,která jste si to vzala osobně a vlastně Vám do toho nic není.Pokud nevíte původ toho názvu,tak od Vás ani žádné informace nečekám.Tak proč ty komentáře?

  • D K | 12. 1. 2007 20:32

    Hedviko sice nejsem autor receptu, ale nedá mi to abych nenapsala.. Jak je vidět tady kritice neunikne ani název pokrmu. Asi urazím, ale co je zprominutím komu do toho , jak se recept jmenuje a ještě o tom dělat přednášku

  • Hedvika | 12. 1. 2007 18:26

    V čem je prosím ta kyselica "Loužnická"(předpokládám,že je to krajový název),když tam jsou 2 pytlíky gulášové polévky Vitana apod? Vy Loužnická příjmením nejste,tak proč?Starý rod Loužnických,již dávno zaniklý,myslím polovina 16.stol.,asi pytlíkové polévky neměl,tak proč?

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Polévky Kyselica
Polévky Oběd Večeře Vaření Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Brambory Česnek Cibule Gulášová polévka Hovězí maso Kmín Koření Kysané zelí Paprika - sladká Párky Pepř mletý Sůl
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Vepřové bavorské závitky

Vepřové bavorské závitky

Nebeské řezy

Nebeské řezy

Ukrajinský krabí salát

Ukrajinský krabí salát

Houbový kuba II.

Houbový kuba II.

Opilý Izidor - Lux

Opilý Izidor - Lux

Marokánky IV.

Marokánky IV.

Jemná cuketová pomazánka s ricottou

Jemná cuketová pomazánka s ricottou

Ovocný koláč se žmolenkou

Ovocný koláč se žmolenkou

Drobenkový kokosový koláč s tvarohem

Drobenkový kokosový koláč s tvarohem

Doporučujeme

40 minut
Krémová kari polévka s kuřecím masem

Krémová kari polévka s kuřecím masem

10 minut
Voňavý sirup z bezinkových květů

Voňavý sirup z bezinkových květů

60 minut
Jahodovo-rebarborový koláč

Jahodovo-rebarborový koláč

50 minut
Pizza s chřestem a parmskou šunkou

Pizza s chřestem a parmskou šunkou

70 minut
Křehké galetky s rebarborou

Křehké galetky s rebarborou

30 minut
Bramborový salát s koprem a slaninou

Bramborový salát s koprem a slaninou

80 minut
Koprová omáčka se ztraceným vejcem

Koprová omáčka se ztraceným vejcem

70 minut
Koláč z rebarbory

Koláč z rebarbory

50 minut
Pečená vepřová žebra se salsou verde a kukuřicí

Pečená vepřová žebra se salsou verde…

Poslední sledované recepty

68
Ryba v těstíčku
Ryba v těstíčku
31
Klasické lečo
Klasické lečo
22
Poleva z "ledových kaštanů"
Poleva z "ledových…
21
Australská čokoládová buchta z červené řepy
Australská čokoládová…
20
Velikonoční nádivka
Velikonoční nádivka

Zajímavé články

Jamie Oliver slaví 50! Geniální kuchař, který první knihu přečetl až před čtyřicítkou
Jamie Oliver slaví 50! Geniální kuchař, který…
13 receptů na rychlý oběd do půl hodiny!
13 receptů na rychlý oběd do půl hodiny!
Neapolská pizza: Královna italské kuchyně vás ohromí na první sousto
Neapolská pizza: Královna italské kuchyně vás…
Od pondělí do pátku: Večeře z těstovin 5x jinak, od klasiky až po netradiční kombinace
Od pondělí do pátku: Večeře z těstovin 5x jinak,…
Superpotravina týdne: Květy černého bezu. 4 dobré důvody, proč si je jít hned natrhat, plus recepty
Superpotravina týdne: Květy černého bezu. 4 dobré…
AHA.cz Basiková na dně! Nemoc a myšlenky na smrt

Basiková na dně! Nemoc a myšlenky na smrt

Mimibazar První pomoc při spálení od slunce, poranění, nevolnosti i jet lagu: Homeopatická cestovní lékárnička

První pomoc při spálení od slunce, poranění, nevolnosti i jet lagu: Homeopatická cestovní lékárnička

Dáma.cz Tyto kozačky ovládnou podzim: Zvolíte rebelský styl, eleganci, nebo pohodlí?

Tyto kozačky ovládnou podzim: Zvolíte rebelský styl, eleganci, nebo pohodlí?

Blesk pro ženy Boho šaty: Komu budou slušet modely s volánky a kdo by se jim měl vyhnout obloukem?

Boho šaty: Komu budou slušet modely s volánky a kdo by se jim měl vyhnout obloukem?

Ženy.cz Test osobnosti: Jaký módní styl vás vystihuje?

Test osobnosti: Jaký módní styl vás vystihuje?

Blesk.cz Dramatický duel v Survivoru: Hysterický Michael versus Dominika! Kdo vypadl?

Dramatický duel v Survivoru: Hysterický Michael versus Dominika! Kdo vypadl?

SportRevue.cz FOTO: Nejrajcovnější hokejová brankářka světa sekla se sportem. Teď se vystavuje v bikinách na Instagramu

FOTO: Nejrajcovnější hokejová brankářka světa sekla se sportem. Teď se vystavuje v bikinách na Instagramu

Maminka.cz Neuvěřitelné: Tahle supermáma porodila 12 dětí během 12 let. Učí je doma a ještě se stará o farmu plnou zvířat

Neuvěřitelné: Tahle supermáma porodila 12 dětí během 12 let. Učí je doma a ještě se stará o farmu plnou zvířat

Blesk Horoskopy 5 znamení zvěrokruhu se silnou intuicí: Kdo vycítí problém dřív, než o něm promluvíte?

5 znamení zvěrokruhu se silnou intuicí: Kdo vycítí problém dřív, než o něm promluvíte?

  • Recepty.cz
  • Loužnická kyselica
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact