• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Loužnická kyselica
Napište svůj komentář k receptu

Loužnická kyselica

autor: jana Matěásková
0.0
moje hodnoceni
1.0
hodnotilo: 1
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Loužnická kyselica
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 500
      g hovězí maso
    • 2
      balíček kysané zelí nebo skleničky
    • 4
      ks párky
    • 5
      ks brambory
    • 1
      ks cibule
    • 2
      balení gulášová polévka Vitana apod.
    • 1
      lžička paprika - sladká
    • 1
      lžička sůl
    • 1
      lžička pepř mletý
    • 1
      lžička kmín
    • 4
      stroužek česnek
    • koření podle chuti

Postup přípravy receptu

1
Ve velkém hrnci na oleji zesklovatíme cibulku, přidáme hovězí maso, opečeme a když pustí šťávu, podlejeme a přidáme zelí, povaříme, přidáme brambory na větší kostky nakrájené. Přidáme gulášovou polévku v prášku a vaříme, dokud není maso měkké. Dochutíme kořením a nakonec přidáme opečené, na kolečka nakrájené párky.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Valašská kyselica

Valašská kyselica

Valašská kyselica II

Valašská kyselica II

Bystřická kyselica

Bystřická kyselica

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Tereza T
    Tereza T | 5. 5. 2011 16:51

    Opraveno, díky.

  • Ladia
    Ladia | 5. 5. 2011 14:19

    To vypadá na polévku ;-)

  • JanaS Scholl | 22. 1. 2007 00:16

    Tuto polevku delam a je vynikajici. Nevarim ale zadne maso, na zaver pridam pouze na kolecka nakrajenou ostravskou klobasu. Do polevky jeste pridam majoranku a cesnek dle chuti.

  • jana Matěásková | 16. 1. 2007 12:53

    Děkuji za komentář, loužnická je proto, že ji vaříme v Loužnici a ty polévky tam být nemusí, ale nahrazují koření a je to s nima velice rychlé jídlo, asi jsem měla spíše uvést koření nebo polévky a ne oboje dohromady. děkuji DK za zastání, ale neurazila jsem se myslím, že by Hedvika měla nejdříve vyzkoušet a pak napset reakci, třeba že to je pěkně hnusný, nebo že to bylo fajn a hodně rychlý. Kyselica jsem dala do názvu proto, aby bylo všem jasný že v tom je zelí, něco jako se dělá na Slovensku. Jinak tomu tady normálně říkáme Loužnicovice (ale to by bylo zavádějící a mohlo by to vyznít jako alkohol) Děkuji a přeji faj vaření

  • Di | 14. 1. 2007 15:40

    Jozefe T., asi jste si spletl dvě pisatelky, já se D K nepodepisuji. Vaše vysvětlení je velmi zajímavé, ráda jsem se poučila. Nicméně nejsem zcela přesvědčená, že španělské jídlo je totožné s tím naším a ani u vídeňské Melange si nejsem jistá, že smetanu obsahuje v našlehané podobě (alespoň ne všude). V každém případě Vám ve Vídni nabídnou s našlehanou šlehačkovou čepicí pravé italské kapučíno. Zdravím

  • Jozef T. | 14. 1. 2007 12:38

    Mojím úmyslom ani náhodou nebolo byt voci Vám neslusný. Bola to len reakcia na Vás komentár a snaha uviest Vasu nesprávnu informáciu na správnu mieru.

  • D K | 13. 1. 2007 14:08

    Do komentářů snad může reagovat každý, nejenom autor receptu.A váš komentář mi moc slušně nevyzněl, tak proto.

  • Jozef T. | 13. 1. 2007 10:36

    Lady Di, velmi sa mýlite tak so Spanielskym vtáckom, ako aj s Viedenskou kávou. Kedze u nás tomu niekto chcel dat nejaký názov a slovo "Vták" by si niekto mohol vysvetlovat svojím spôsobom, tak sa tam pridalo nieco v tom case exotické. Napriek tomu Vás asi prekvapí, ze ten "Vták" je v Spanielsku pomerne bezné jedlo. Viedenská káva sa vo Viedni volá Wiener Melange, lenze nie vsetci obyvatelia dosiahli vzdelanie, ktoré by im v tom case dávalo moznost cítat v inom jazyku. A tak sa dal káve názov Viedenská, co je nakoniec celkom správne.

  • Di | 13. 1. 2007 07:38

    Paní HEDVIKO, nebuďte detailista. Španělský ptáček přece taky nikdy ne Španělsku nebyl a vídeňksou kávu Vám ve Vídni neudělají a komu to vadí?

  • Hedvika | 12. 1. 2007 22:28

    Promiňte DK,mě zajímá,podle čeho se ten ,který recept jmenuje,když má neobvyklý název.Trošku se tím zabývám.A snad jsem se autorky zeptala slušně a neurazila se. Zatím se neozvala,na rozdíl od Vás,která jste si to vzala osobně a vlastně Vám do toho nic není.Pokud nevíte původ toho názvu,tak od Vás ani žádné informace nečekám.Tak proč ty komentáře?

  • D K | 12. 1. 2007 20:32

    Hedviko sice nejsem autor receptu, ale nedá mi to abych nenapsala.. Jak je vidět tady kritice neunikne ani název pokrmu. Asi urazím, ale co je zprominutím komu do toho , jak se recept jmenuje a ještě o tom dělat přednášku

  • Hedvika | 12. 1. 2007 18:26

    V čem je prosím ta kyselica "Loužnická"(předpokládám,že je to krajový název),když tam jsou 2 pytlíky gulášové polévky Vitana apod? Vy Loužnická příjmením nejste,tak proč?Starý rod Loužnických,již dávno zaniklý,myslím polovina 16.stol.,asi pytlíkové polévky neměl,tak proč?

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Polévky Kyselica
Polévky Oběd Večeře Vaření Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Brambory Česnek Cibule Gulášová polévka Hovězí maso Kmín Koření Kysané zelí Paprika - sladká Párky Pepř mletý Sůl
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Opečené toasty s mozzarellou

Opečené toasty s mozzarellou

Česneková pomazánka - nejlepší

Česneková pomazánka - nejlepší

Skvělá pasta na pizzu

Skvělá pasta na pizzu

Sýrové koláčky z listového těsta

Sýrové koláčky z listového těsta

Hovězí  vývar s nudlemi

Hovězí vývar s nudlemi

Tvarohový dort s banány

Tvarohový dort s banány

Tvarohové muffiny

Tvarohové muffiny

Zapečené brambory se špenátem a houbami

Zapečené brambory se špenátem a…

Čočkový salát se zeleninou

Čočkový salát se zeleninou

Doporučujeme

30 minut
Cuketové stripsy s parmazánem

Cuketové stripsy s parmazánem

55 minut
Švestkové knedlíky z bramborového těsta

Švestkové knedlíky z bramborového…

20 minut
Klasické lečo

Klasické lečo

Domácí kečup

Domácí kečup

15 minut
Cuketové bramboráky

Cuketové bramboráky

300 minut
Švestková povidla bez míchání

Švestková povidla bez míchání

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

30 minut
Nepečený ovocný dort

Nepečený ovocný dort

45 minut
Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Poslední sledované recepty

188
Dýňová tortila
Dýňová tortila
106
Celozrnný chléb z domácí pekárny
Celozrnný chléb z domácí…
92
Fazolková rýže - (nejen) příloha
Fazolková rýže - (nejen)…
49
Máslové řízky
Máslové řízky
34
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka

Zajímavé články

Co ještě udělat z cuket? Zkuste tyto univerzální cuketové palačinky!
Co ještě udělat z cuket? Zkuste tyto univerzální…
Lečo: Vyzkoušejte naše osvědčené recepty na oblíbenou prázdninovou večeři!
Lečo: Vyzkoušejte naše osvědčené recepty na…
Moderní zavařování: Top 5 receptů, které letos musíte vyzkoušet
Moderní zavařování: Top 5 receptů, které letos…
Což takhle dát si mangold? Chutná jako špenát, září jako duha a je doslova nabitý živinami
Což takhle dát si mangold? Chutná jako špenát,…
Troufnete si na pečená povidla? Stačí vám čtyři suroviny!
Troufnete si na pečená povidla? Stačí vám čtyři…
AHA.cz Janda už ani nedoufal: Velká radost z následovníka

Janda už ani nedoufal: Velká radost z následovníka

Mimibazar Román Návrat do zátoky: Ideální kniha pro letní dny. Prožijte příběh plný lásky a romantiky!

Román Návrat do zátoky: Ideální kniha pro letní dny. Prožijte příběh plný lásky a romantiky!

Dáma.cz Ideální boty na jaro jsou balerínky: Našli jsme vám ty nejhezčí na sezónu 2024. GALERIE

Ideální boty na jaro jsou balerínky: Našli jsme vám ty nejhezčí na sezónu 2024. GALERIE

Blesk pro ženy Proměny účesu první dámy: Kadeřnice Evy Pavlové odhaluje detaily i překvapivou inspiraci

Proměny účesu první dámy: Kadeřnice Evy Pavlové odhaluje detaily i překvapivou inspiraci

Ženy.cz Opalování nahoře bez: Proč je to pořád tak kontroverzní?

Opalování nahoře bez: Proč je to pořád tak kontroverzní?

Blesk.cz Pamela Andersonová s Liamem Neesonem potvrdili v přímém přenosu: Láska jako hrom!

Pamela Andersonová s Liamem Neesonem potvrdili v přímém přenosu: Láska jako hrom!

SportRevue.cz 35 nejdražších přestupů fotbalové historie. Než skončí léto, pořadí se opět změní

35 nejdražších přestupů fotbalové historie. Než skončí léto, pořadí se opět změní

Maminka.cz Máma, jejíž syn nedávno spáchal sebevraždu, vzkazuje: Nekřičte a netrestejte. Vyjadřujte dětem lásku, podporu, ale i obavy

Máma, jejíž syn nedávno spáchal sebevraždu, vzkazuje: Nekřičte a netrestejte. Vyjadřujte dětem lásku, podporu, ale i obavy

Blesk Horoskopy Kdo je ze zvěrokruhu největší sobec? Jsou to tahle znamení!

Kdo je ze zvěrokruhu největší sobec? Jsou to tahle znamení!

  • Recepty.cz
  • Loužnická kyselica
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact