• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Loupáčky zadělávané v domácí pekárně
Napište svůj komentář k receptu

Loupáčky zadělávané v domácí pekárně

autor: Danuše Bednářová
0.0
moje hodnoceni
4.5
hodnotilo: 24
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: neuvedeno
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Loupáčky zadělávané v domácí pekárně
Loupáčky zadělávané v domácí pekárně
Loupáčky zadělávané v domácí pekárně
Loupáčky zadělávané v domácí pekárně
Loupáčky zadělávané v domácí pekárně
3fotografie
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
  • Těsto:
    • 175
      ml mléko
    • 1
      ks žloutek
    • 70
      g hera povolená
    • sůl
    • citronová kůra
    • 400
      g hladká mouka
    • 40
      g cukr
    • vanilkový cukr
    • 3
      lžička sušené droždí
  • Na potření:
    • bílek
    • mák

Postup přípravy receptu

1
Ingredience na těsto vložíme do pekárny v uvedeném pořadí a zapneme program Těsto. Po ukončení programu vykynuté těsto vyndáme z nádoby a rozdělíme na 12 kousků. Na lehce pomoučeném stole z nich vyválíme válečky, ohneme do tvaru loupáčků, přendáme na plech a necháme dalších 10 minut kynout. Poté potřeme bílkem a posypeme mákem. Dáme do vyhřáté trouby a pečeme dozlatova při 170 °C cca 15 minut.
2
Tyto loupáčky jsou krásně voňavé a nadýchané jak pápěří.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Měkké škvarkové placky pro lenochy - zadělávané v pekárně

Měkké škvarkové placky pro lenochy -…

Máslové loupáčky

Máslové loupáčky

Zadělávané fazolky

Zadělávané fazolky

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • majlika3
    majlika3 | 12. 2. 2019 10:09

    výborný. Dala jsem místo hery máslo a přídala ještě hodně velikou lžíci jogurtu. Nemá chybu. Nedělala jsem Loupáčky, ale velkou chalu a byla výborná.

  • lakamol | 12. 4. 2014 00:07

    :-D :-D :-D :-D :-D .. no to jsem se fakt nasmála ... trošku jiné než kupované???? ale i tak výborné ???? asi Vám tam chybí ten klasický chemický koktejl ;-)

  • Míla | 17. 5. 2013 16:55

    Díky za recept.Je to mňamka pro moje vnoučátka. Loupáčky jsou opravdu křehké a krásně křupavé .Výborný a jednoduchý recept . :-) :-)

  • Lenka Bauerová | 15. 5. 2012 14:16

    Chuť malinko jiná než u kupovaných, ale i tak výborné. Doporučuji vyzkoušet.

  • Kaťan | 13. 1. 2012 20:05

    Ty lžičky droždí tři???

  • Dagmara | 9. 8. 2011 22:24

    Před chvílí jsem loupáčky vytáhla z trouby. Dělala jsem je přesně podle tohoto receptu, jen jsem nechala před tím, než jsem je začala tvořit, ještě v pekárně těsto asi půl hoďky kynout. Jinak přesně podle receptu. A jsou úžasné. Ještě jsem je vylepšila po posypání mákem troškou posypky. Mňam! Díky moc za recept! Je dokonalý! ;-)

  • tonca | 20. 12. 2010 17:42

    http://www.youtube.com/watch?v=MLH8-ewTvdU

  • recepty73
    recepty73 | 21. 10. 2010 17:39

    :-( foto najdete v mé staré fotogalerii-hned vedle domácího pribiňáčka ;-)

  • recepty73
    recepty73 | 20. 10. 2010 16:52

    ...tady chybí foto,které tu už bylo :-( a jsou na 1*

  • Martina Uhlichová | 30. 9. 2010 19:37

    Dnes jsem loupáčky konečně vyzkoušela a hrdě se hlásím ke skupině s nadýchaným výsledkem. Po pročtení komentářů jsem také přidala trošku cukru navíc a před pečením jsem je nechala kynout 40 minut. Děkuji za recept i za sdílení zkušeností.

  • Věra Kacerovská | 8. 6. 2010 18:32

    A ještě něco - pozor na ten cukr, když je ho v kynutém těstě příliš, velice rychle pečivo ztvrdne.

  • Věra Kacerovská | 8. 6. 2010 18:28

    Pro ty, kterým se loupáčky nepovedly, mám jednu radu, třeba je to právě důvod nepovedení. Pokud těsto dobře vykynulo, bylo kypré a nadýchané, ale po upečení je pečivo hutné - zkuste je péci kratší dobu. Ne do hodně tmava, ale jen světlejší, buď přidat troubě nebo zkrátit čas. Při delším pečení se moc vysuší a jsou pak tuhé, nenadýchané. Rovněž je důležité, aby bylo těsto před vložením do trouby znova dobře nakynuté. Tak příště hodně zdaru. :-)

  • Bahar Karaer | 27. 5. 2010 19:14

    Loupacky jsem prave dopekla. Testo jsem zadelala v domaci pekarne a vykynulo mi tak pekne ze jsem mela 24 nadhernych loupacku. Jsou nadychane,mekoucke a krasne voni. Drzela jsem se receptu,pouze jsem pouzila vice cukru (asi 60g). Davam za 1 a dekuji za recept.

  • recepty 73 | 19. 4. 2010 18:44

    Výsledkem bylo 12 krásně nadýchaných loupáčků,po kterých se jen zaprášilo,s domácím pribináčkem- luxus večeře!Posílám velkou jedničku!Jde to i bez pekárny,jen jsem musel přidat trošku mléka navíc.

  • Radka Křížová | 16. 4. 2010 17:39

    nechala jsem se zlákat receptem a určitě nelituji. Nemám pekárnu,takže jsem zadělávala v míse,s půl kostkou čerstvého droždí a přidala jsem více cukru,jinak vše podle receptu a jsou úžasné, měla jsem jich 22 jak vymalovaných (už je jich jen 16 a to jsem prosím doma sama) a jsou úžasně lehounké a nadýchané,o tom,jak krásně voní ani nemluvím. Za mě jasná 1

  • Helena Kučerová | 16. 4. 2010 08:37

    Loupáčky jsem zadělávala klasicky v míse vařečkou, jen jsem dala trošku víc mléka. Byly nadýchané a úžasně dobré. Ve spojení s Pribináčkem podle zdejšího receptu skvělá snídaně.

  • PajaP *** | 15. 4. 2010 08:29

    Vsechno jsem delala podle popisu a nebyly moc povedene...

  • Roman Raba | 8. 1. 2010 16:47

    Dělal jsem přesně podle receptu a byly výborné, jen příště přidám více cukru, mohly být sladší. Dávám 1.

  • Jana Anna Štolbová | 1. 9. 2009 14:15

    Loupáčky mají krásnou barvu, jsou dobroučké, ale vůbec ne nadýchané. :( tak nevím, recept je dobrý, jen si myslím že je někde chyba ve výrobním procesu - těsto jsem nezadělávala v pekárně, ale ručním šlehačem. No nevadí, zkusím je znova, uvidím a dám vědět. ;)

  • Jana Anna Štolbová | 1. 9. 2009 14:15

    Loupáčky mají krásnou barvu, jsou dobroučké, ale vůbec ne nadýchané. :( tak nevím, recept je dobrý, jen si myslím že je někde chyba ve výrobním procesu - těsto jsem nezadělávala v pekárně, ale ručním šlehačem. No nevadí, zkusím je znova, uvidím a dám vědět. ;)

  • Gabriela Bezděková | 21. 5. 2009 13:56

    Dnes jsem loupáčky vyzkoušela a byly opravdu výborné jen se po nich zaprášilo. Příště budou zas.

  • Jitka Dubová | 20. 5. 2009 10:22

    Včera jsem pekla a byly výborné. Řídila jsem se radami paní Vašicové (více cukru, delší doba kynutí a pečení při vyšší teplotě) a výsledek byl perfektní. Určitě jsem je nepekla naposledy.

  • Sylva P. | 15. 5. 2009 08:50

    Včera jsem zkoušela, ale nějak mi nenakynuly. Těsto se sice krásně zpracovávalo, při pečení byla vůně po celém bytě, ale nebyly tak nadýchané ale tuhé. Není to mlékem? Dáváte vlažné?

  • Alena Vašicová | 20. 3. 2009 11:43

    Loupáčky jsou moc dobré,ale přidávám více cukru,pokud to mají být vlastně sladké rohlíky.Upekla jsem toho v dom.pekárně už poměrně dost, proto bych si dovolila několik rad.Po vytvarování rohlíků nechat na plechu kynout 40 minut, budou nadýchanější,péct při vyšší teplotě, já peču asi tak na 200°° 15 minut, rohlíky se při pomalém pečení vysuší.Kvasnice používám čerstvé v průměru se dá říct na 1/2 kg mouky půlku kostky.Snad jsem trochu poradila.

  • Eva Stružová | 21. 9. 2008 12:34

    Když čtu recepty pro domácí pekárnu,tak se mi zdá,že je pekárna skvělá věc.Přemýšlím o její koupi,poraďte zkušené kuchařinky,dík.

  • Vlaďka Daranská | 20. 9. 2008 19:37

    Ze zvědavosti jsem tyto "loupáčky" vyzkoušela,dávám 1.Chutné pečivo,dobrá svačinka.( nejen pro děti:-))

  • Jarka O. | 16. 9. 2008 07:21

    Loupáčky byly přesně podle popisu: jako pápěří. Děkuji za bezvadný recept. Zasloužená 1.

  • Magda | 26. 3. 2008 07:41

    Přidávám se spíše k negativním komentářům. Loupáčky jsou jsou jedlé, to ano, ale k nadýchaným teda mají daleko. Docela zklamání.

  • Jana | 2. 3. 2008 19:05

    Skvělé, skvělé, skvělé nadýchané, prostě jedna báseň. A to je to můj čtvrtý pokus v pekárně.

  • Věra N. | 11. 1. 2008 16:31

    Jestli máte domácí pekárnu, dala bych tak 1/5 kostky. 1/4 kostky používám na 500 g mouky, taky je jí míň. Vyzkoušejte.

  • Andy F | 30. 10. 2007 11:35

    dobry den taky jsem vyzkousela testo bylo chutove dobre,ale ridke,tak jsem pridala trosku mouky a pak to bylo po upeceni ne nadychane a tvrde. Nemam sus. kvasnice ale obycejne a tak ten pomer jelikoz jsem zacatecnik neumim odhadnout jestli mi muzete poradit.Diky za odpoved

  • ester romanek | 9. 9. 2007 18:37

    dobry den moc dekuji za recept je vyborny dneska jsem pekla a nestihly ani vychladnout musela jsem zadelat jeste jednu varku davam 1 skvele

  • Dana | 21. 4. 2007 20:01

    Opravdu výborný recept. Loupáčky jsou nadýchané a chutnají skvěle .

  • Deda | 3. 4. 2007 18:04

    Výborné kynuté těsto a potom samozřejmě i loupáčky. V neděli jsem pekla a už nejsou. Teď jsem zadělala těsto znovu a zkusím udělat Jidáše - Velikonoce jsou tu!

  • Veronika Sedláčková | 16. 3. 2007 20:04

    Dnes jsem chtěla vyzkoušet loupáčky, manžel je má moc rád. Po přečtení příspěvků jsem měla strach, jak to dopadne. Na pekárnu nedám dopustit, těsto je z ní vynikající. Loupáčky dopadly skvěle a jsou jako pápěří!!

  • javega | 20. 2. 2007 15:07

    tak jsem je pekla taky. No pápěří si představuji jinak, ale byly to velmi chutné malé vánočky s máslem a marmeládou si to dcera namazala , aby to nebylo tak suché.

  • jitkakytka | 12. 2. 2007 19:09

    Tak jsem je opět dopekla. Musí se dát 5 ml droždí. A dávám je do studené trouby kterou teprve zapnu. A jsou výborné.

  • Lola | 17. 1. 2007 11:08

    Tak včera jsem se pokoušela o tyto loupáky, bohužel ale taky byly těžké a ne nadýchané... Nevím, kde jsem mohla udělat chybu. Protože jsem začínající kuchařka a pekařka :o), uvítám každou radu. Taky nevím, jak správně po upečení tyto dobrůtky uchovat, aby nevyschly a neztvrdly... Děkuji za typy a pěkný den všem.

  • Kuchařka on-line | 7. 1. 2007 10:15

    Viz. informace na hlavní straně: Fotografie k receptům nám můžete zasílat e-mailem na adresu foto@recepty.cz. Fotografie posílejte ve formátu JPEG (.jpg) max. komprese 6/10 nebo TIFF (.tif), min. rozměr fotografie 450x350px, max. velikost jednoho souboru 2MB.

  • Anonym | 6. 1. 2007 21:08

    Loupáčky dopadly skvěle. Vyšlo mě jich celkem 26 a skoro nestačily vychladnout. Bohužel nevím, jak přidat fotografii, abych se s vámi mohla podělit aspoň vizuálně.

  • Lada Kolínská | 21. 11. 2006 12:05

    Loupáčky jsem vyzkoušela a byly moc dobré, jen se po nich zaprášilo. Je důležité nespěchat a nechat je pěkně v teple na plechu dokynout, klidně i déle než 10 minut.

  • Iveta Kuchařová | 3. 11. 2006 11:17

    Taky se mi napoprvé stalo, žemi těsto nevykynulo. Chyba nikde není. Jen jsem napodruhé použila kvásek (trocha mléka, lžička cukru a 20g obyč. kvasnic). A hle jsou krásně nadýchané jak to pápeří. Vlastně už zbyly jen dva. Dětem moc chutnají.

  • Iveta K. | 1. 11. 2006 13:40

    Tak jsem je dnes zkusila, ale nevím, co jsem udělala špatně. Prostě loupáčky byly tuhé a těžké. Vůbec nebyly nadýchané. Neže by nebyly dobré na chuť. Jen se chci zeptat jestli je to správně, nebo zda jsem někde udělala chybu. Snědli jsme je, ale nebylo to to,co jsem si představovala.

  • Danuše | 1. 11. 2006 12:42

    Bohužel, asi Vám neporadím.Já s tímto těstem neměla problémy nikdy a vzájemné poměry surovin mi vyhovují. Ovšem příčiny špatného vykynutí mohou být i následující - např. kvalita a stáří droždí či mouky. A taky třeba úplně něco jiného:-)

  • Lenka Rucká | 1. 11. 2006 09:55

    Zkoušela jsem včera loupáčky, ale nevím,kde se stala chyba, těsto mi nevykynulo. Zdá se mi, že je málo mléka na tolik mouky.Žádné pápěří se nekonalo. Nemáte ponětí, čím by to mohlo být?

  • Jaroslava Oumarová | 12. 10. 2006 07:33

    Broňo, máte to hnedle v první větě: program Těsto:-))

  • bronislava žákovská | 11. 10. 2006 20:57

    Který program pro domácí pekárnu?

  • Jana Průchová | 24. 9. 2006 18:18

    Vynikající,nemá to chybu.Doporučuji.

  • Pavlína Matušková | 22. 9. 2006 08:59

    Paní Bednářová, vy jste zázrak.Děkujem.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Sladká jídla
Pokrmy Sladké Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bílek Citronová kůra Cukr Hera Hladká mouka Mák Mléko Sůl Sušené droždí Vanilkový cukr Žloutek
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Nepečený moučník (dobrotka)

Nepečený moučník (dobrotka)

Křenová pomazánka k tyčinkám

Křenová pomazánka k tyčinkám

Mrkvová pomazánka extra

Mrkvová pomazánka extra

Citronovo tvarohový trhanec bez mouky

Citronovo tvarohový trhanec bez mouky

Bramborovo-šunkový květák se sýrem

Bramborovo-šunkový květák se sýrem

Krůtí s rýžovými nudlemi

Krůtí s rýžovými nudlemi

Rychlá směs na špagety

Rychlá směs na špagety

Pohankové lívance

Pohankové lívance

Kynutý beránek

Kynutý beránek

Doporučujeme

40 minut
Krémová kari polévka s kuřecím masem

Krémová kari polévka s kuřecím masem

30 minut
Třešňová marmeláda

Třešňová marmeláda

80 minut
Čevapčiči

Čevapčiči

20 minut
Jahodové tiramisu podle časopisu F.O.O.D.

Jahodové tiramisu podle časopisu F.O…

10 minut
Voňavý sirup z bezinkových květů

Voňavý sirup z bezinkových květů

20 minut
Salát little gem se slaninou a parmazánem

Salát little gem se slaninou a…

30 minut
Jahodové knedlíky raz dva

Jahodové knedlíky raz dva

40 minut
Třešňový koláč s tvarohem

Třešňový koláč s tvarohem

40 minut
Havajské kuře huli huli

Havajské kuře huli huli

Poslední sledované recepty

57
Čevapčiči
Čevapčiči
55
Voňavý sirup z bezinkových květů
Voňavý sirup z…
40
Krémová kari polévka s kuřecím masem
Krémová kari polévka s…
38
Jahodové tiramisu podle časopisu F.O.O.D.
Jahodové tiramisu podle…
38
Třešňová marmeláda
Třešňová marmeláda

Zajímavé články

Dokonalý steak na grilu krok za krokem: Praktický návod, jak ho vybrat, opéct i ochutit
Dokonalý steak na grilu krok za krokem: Praktický…
Velký jahodový speciál: Vše, co potřebujete vědět, od samosběru až po dokonalou bublaninu nebo džem
Velký jahodový speciál: Vše, co potřebujete vědět…
Závin z listového těsta: Zkuste 6 nejlepších sladkých náplní
Závin z listového těsta: Zkuste 6 nejlepších…
Saláty do sklenice: Oběd do práce i jídlo na cesty, které vás bude bavit
Saláty do sklenice: Oběd do práce i jídlo na…
Marinády na kuřecí křídla, díky kterým bude maso křehké a šťavnaté: S medem, jogurtem nebo citrusy
Marinády na kuřecí křídla, díky kterým bude maso…
AHA.cz Sousedé Šafránkové a Abrháma v šoku: Zneuctěné památeční místo

Sousedé Šafránkové a Abrháma v šoku: Zneuctěné památeční místo

Mimibazar Jak probíhá návštěva lékaře homeopata? Zjistili jsme to za vás!

Jak probíhá návštěva lékaře homeopata? Zjistili jsme to za vás!

Dáma.cz Recepty z kuřecích prsou aneb 11 rychlých a zdravých večeří z kuřecího masa

Recepty z kuřecích prsou aneb 11 rychlých a zdravých večeří z kuřecího masa

Blesk pro ženy Jaké plavky se nosily v roce, kdy jste se narodila? Najděte si ty své!

Jaké plavky se nosily v roce, kdy jste se narodila? Najděte si ty své!

Ženy.cz Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Blesk.cz Lucie Borhyová předala Bulovce: Postel za milion!

Lucie Borhyová předala Bulovce: Postel za milion!

SportRevue.cz FOTO: Tohle chceme vidět na příští zimní olympiádě! Nahotiny v nafukovacích kruzích

FOTO: Tohle chceme vidět na příští zimní olympiádě! Nahotiny v nafukovacích kruzích

Maminka.cz První sedmerčata na světě: 42 lahví mléka a 52 plenek denně. Jejich táta nezvládl péči a opustil je, dnes jsou z nich premianti

První sedmerčata na světě: 42 lahví mléka a 52 plenek denně. Jejich táta nezvládl péči a opustil je, dnes jsou z nich premianti

Blesk Horoskopy Jste introvert, bohém nebo workoholik? Udělejte si test osobnosti podle svého jména!

Jste introvert, bohém nebo workoholik? Udělejte si test osobnosti podle svého jména!

Další doporučené recepty:

Lotrinský quiche
Lotrinský quiche
Lotus dezert se šlehačkou
Lotus dezert se šlehačkou
Lotus cheesecake
Lotus cheesecake
Loupáky - nejlepší
Loupáky - nejlepší
Lovecká pomazánka
Lovecká pomazánka
Lovecké řízky
Lovecké řízky
  • Recepty.cz
  • Loupáčky zadělávané v domácí pekárně
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact