výborný. Dala jsem místo hery máslo a přídala ještě hodně velikou lžíci jogurtu. Nemá chybu. Nedělala jsem Loupáčky, ale velkou chalu a byla výborná.
:-D :-D :-D :-D :-D .. no to jsem se fakt nasmála ... trošku jiné než kupované???? ale i tak výborné ???? asi Vám tam chybí ten klasický chemický koktejl ;-)
Díky za recept.Je to mňamka pro moje vnoučátka. Loupáčky jsou opravdu křehké a krásně křupavé .Výborný a jednoduchý recept . :-) :-)
Chuť malinko jiná než u kupovaných, ale i tak výborné. Doporučuji vyzkoušet.
Ty lžičky droždí tři???
Před chvílí jsem loupáčky vytáhla z trouby. Dělala jsem je přesně podle tohoto receptu, jen jsem nechala před tím, než jsem je začala tvořit, ještě v pekárně těsto asi půl hoďky kynout. Jinak přesně podle receptu. A jsou úžasné. Ještě jsem je vylepšila po posypání mákem troškou posypky. Mňam! Díky moc za recept! Je dokonalý! ;-)
http://www.youtube.com/watch?v=MLH8-ewTvdU
:-( foto najdete v mé staré fotogalerii-hned vedle domácího pribiňáčka ;-)
Dnes jsem loupáčky konečně vyzkoušela a hrdě se hlásím ke skupině s nadýchaným výsledkem. Po pročtení komentářů jsem také přidala trošku cukru navíc a před pečením jsem je nechala kynout 40 minut. Děkuji za recept i za sdílení zkušeností.
A ještě něco - pozor na ten cukr, když je ho v kynutém těstě příliš, velice rychle pečivo ztvrdne.
Pro ty, kterým se loupáčky nepovedly, mám jednu radu, třeba je to právě důvod nepovedení. Pokud těsto dobře vykynulo, bylo kypré a nadýchané, ale po upečení je pečivo hutné - zkuste je péci kratší dobu. Ne do hodně tmava, ale jen světlejší, buď přidat troubě nebo zkrátit čas. Při delším pečení se moc vysuší a jsou pak tuhé, nenadýchané. Rovněž je důležité, aby bylo těsto před vložením do trouby znova dobře nakynuté. Tak příště hodně zdaru. :-)
Loupacky jsem prave dopekla. Testo jsem zadelala v domaci pekarne a vykynulo mi tak pekne ze jsem mela 24 nadhernych loupacku. Jsou nadychane,mekoucke a krasne voni. Drzela jsem se receptu,pouze jsem pouzila vice cukru (asi 60g). Davam za 1 a dekuji za recept.
Výsledkem bylo 12 krásně nadýchaných loupáčků,po kterých se jen zaprášilo,s domácím pribináčkem- luxus večeře!Posílám velkou jedničku!Jde to i bez pekárny,jen jsem musel přidat trošku mléka navíc.
nechala jsem se zlákat receptem a určitě nelituji. Nemám pekárnu,takže jsem zadělávala v míse,s půl kostkou čerstvého droždí a přidala jsem více cukru,jinak vše podle receptu a jsou úžasné, měla jsem jich 22 jak vymalovaných (už je jich jen 16 a to jsem prosím doma sama) a jsou úžasně lehounké a nadýchané,o tom,jak krásně voní ani nemluvím. Za mě jasná 1
Loupáčky jsem zadělávala klasicky v míse vařečkou, jen jsem dala trošku víc mléka. Byly nadýchané a úžasně dobré. Ve spojení s Pribináčkem podle zdejšího receptu skvělá snídaně.
Vsechno jsem delala podle popisu a nebyly moc povedene...
Dělal jsem přesně podle receptu a byly výborné, jen příště přidám více cukru, mohly být sladší. Dávám 1.
Loupáčky mají krásnou barvu, jsou dobroučké, ale vůbec ne nadýchané. :( tak nevím, recept je dobrý, jen si myslím že je někde chyba ve výrobním procesu - těsto jsem nezadělávala v pekárně, ale ručním šlehačem. No nevadí, zkusím je znova, uvidím a dám vědět. ;)
Loupáčky mají krásnou barvu, jsou dobroučké, ale vůbec ne nadýchané. :( tak nevím, recept je dobrý, jen si myslím že je někde chyba ve výrobním procesu - těsto jsem nezadělávala v pekárně, ale ručním šlehačem. No nevadí, zkusím je znova, uvidím a dám vědět. ;)
Dnes jsem loupáčky vyzkoušela a byly opravdu výborné jen se po nich zaprášilo. Příště budou zas.
Včera jsem pekla a byly výborné. Řídila jsem se radami paní Vašicové (více cukru, delší doba kynutí a pečení při vyšší teplotě) a výsledek byl perfektní. Určitě jsem je nepekla naposledy.
Včera jsem zkoušela, ale nějak mi nenakynuly. Těsto se sice krásně zpracovávalo, při pečení byla vůně po celém bytě, ale nebyly tak nadýchané ale tuhé. Není to mlékem? Dáváte vlažné?
Loupáčky jsou moc dobré,ale přidávám více cukru,pokud to mají být vlastně sladké rohlíky.Upekla jsem toho v dom.pekárně už poměrně dost, proto bych si dovolila několik rad.Po vytvarování rohlíků nechat na plechu kynout 40 minut, budou nadýchanější,péct při vyšší teplotě, já peču asi tak na 200°° 15 minut, rohlíky se při pomalém pečení vysuší.Kvasnice používám čerstvé v průměru se dá říct na 1/2 kg mouky půlku kostky.Snad jsem trochu poradila.
Když čtu recepty pro domácí pekárnu,tak se mi zdá,že je pekárna skvělá věc.Přemýšlím o její koupi,poraďte zkušené kuchařinky,dík.
Ze zvědavosti jsem tyto "loupáčky" vyzkoušela,dávám 1.Chutné pečivo,dobrá svačinka.( nejen pro děti:-))
Loupáčky byly přesně podle popisu: jako pápěří. Děkuji za bezvadný recept. Zasloužená 1.
Přidávám se spíše k negativním komentářům. Loupáčky jsou jsou jedlé, to ano, ale k nadýchaným teda mají daleko. Docela zklamání.
Skvělé, skvělé, skvělé nadýchané, prostě jedna báseň. A to je to můj čtvrtý pokus v pekárně.
Jestli máte domácí pekárnu, dala bych tak 1/5 kostky. 1/4 kostky používám na 500 g mouky, taky je jí míň. Vyzkoušejte.
dobry den taky jsem vyzkousela testo bylo chutove dobre,ale ridke,tak jsem pridala trosku mouky a pak to bylo po upeceni ne nadychane a tvrde. Nemam sus. kvasnice ale obycejne a tak ten pomer jelikoz jsem zacatecnik neumim odhadnout jestli mi muzete poradit.Diky za odpoved
dobry den moc dekuji za recept je vyborny dneska jsem pekla a nestihly ani vychladnout musela jsem zadelat jeste jednu varku davam 1 skvele
Opravdu výborný recept. Loupáčky jsou nadýchané a chutnají skvěle .
Výborné kynuté těsto a potom samozřejmě i loupáčky. V neděli jsem pekla a už nejsou. Teď jsem zadělala těsto znovu a zkusím udělat Jidáše - Velikonoce jsou tu!
Dnes jsem chtěla vyzkoušet loupáčky, manžel je má moc rád. Po přečtení příspěvků jsem měla strach, jak to dopadne. Na pekárnu nedám dopustit, těsto je z ní vynikající. Loupáčky dopadly skvěle a jsou jako pápěří!!
tak jsem je pekla taky. No pápěří si představuji jinak, ale byly to velmi chutné malé vánočky s máslem a marmeládou si to dcera namazala , aby to nebylo tak suché.
Tak jsem je opět dopekla. Musí se dát 5 ml droždí. A dávám je do studené trouby kterou teprve zapnu. A jsou výborné.
Tak včera jsem se pokoušela o tyto loupáky, bohužel ale taky byly těžké a ne nadýchané... Nevím, kde jsem mohla udělat chybu. Protože jsem začínající kuchařka a pekařka :o), uvítám každou radu. Taky nevím, jak správně po upečení tyto dobrůtky uchovat, aby nevyschly a neztvrdly... Děkuji za typy a pěkný den všem.
Viz. informace na hlavní straně: Fotografie k receptům nám můžete zasílat e-mailem na adresu foto@recepty.cz. Fotografie posílejte ve formátu JPEG (.jpg) max. komprese 6/10 nebo TIFF (.tif), min. rozměr fotografie 450x350px, max. velikost jednoho souboru 2MB.
Loupáčky dopadly skvěle. Vyšlo mě jich celkem 26 a skoro nestačily vychladnout. Bohužel nevím, jak přidat fotografii, abych se s vámi mohla podělit aspoň vizuálně.
Loupáčky jsem vyzkoušela a byly moc dobré, jen se po nich zaprášilo. Je důležité nespěchat a nechat je pěkně v teple na plechu dokynout, klidně i déle než 10 minut.
Taky se mi napoprvé stalo, žemi těsto nevykynulo. Chyba nikde není. Jen jsem napodruhé použila kvásek (trocha mléka, lžička cukru a 20g obyč. kvasnic). A hle jsou krásně nadýchané jak to pápeří. Vlastně už zbyly jen dva. Dětem moc chutnají.
Tak jsem je dnes zkusila, ale nevím, co jsem udělala špatně. Prostě loupáčky byly tuhé a těžké. Vůbec nebyly nadýchané. Neže by nebyly dobré na chuť. Jen se chci zeptat jestli je to správně, nebo zda jsem někde udělala chybu. Snědli jsme je, ale nebylo to to,co jsem si představovala.
Bohužel, asi Vám neporadím.Já s tímto těstem neměla problémy nikdy a vzájemné poměry surovin mi vyhovují. Ovšem příčiny špatného vykynutí mohou být i následující - např. kvalita a stáří droždí či mouky. A taky třeba úplně něco jiného:-)
Zkoušela jsem včera loupáčky, ale nevím,kde se stala chyba, těsto mi nevykynulo. Zdá se mi, že je málo mléka na tolik mouky.Žádné pápěří se nekonalo. Nemáte ponětí, čím by to mohlo být?
Broňo, máte to hnedle v první větě: program Těsto:-))
Který program pro domácí pekárnu?
Vynikající,nemá to chybu.Doporučuji.
Paní Bednářová, vy jste zázrak.Děkujem.