Kuře rozdělíme na menší části, originálně se kuře dělí na 8 částí, ale doporučuji tak 10 i více, meší části se lépe propékají a je více výborné krusty. Nebo použijeme dělená kuřecí stehna. V jedné misce smícháme mléko a vodu v poměru 1:1 a jedno vejce. Mléko vždy ředíme v uvedeném poměru vodou. V druhé misce smícháme hladkou mouku, sůl a pepř. Kuře namočíme v misce s mlékem smíchaném s vodou a vejcem a pak obalíme v ochucené mouce, to uděláme ještě jednou. Smažíme v dostatečném množství oleje, tak aby kuře bylo v oleji úplně potopené. Kuře je hotové, když vyplave na hladinu. Kuře při smažení nikdy nenapichujeme, aby nevytekla šťáva.
2
Kuře je také možné před smažením namočit na půl hodiny do mléka. Mléko by se nemělo solit, aby maso bylo po mléce lehce nasládlé a byl větší kontrast se slanou a lehce ostrou krustou. Nesmažíme příliš dlouho, abychom maso nesušili. Po usmažení je krusta dlouhodobě pevná, křupavá a "nevadne", vevnitř je maso velmi šťavnaté.