g
lotus sušenky
LOTUS karamelové - dvě balení po 250 g
500
ml
smetana ke šlehání
1
ks
ztužovač šlehačky
vanilkový cukr
Postup přípravy receptu
1
Uvedené množství je na misku nebo pekáček o velikosti 30 X 20 cm.
Lotus karamelovými sušenkami vyložíme dno misky. Následně sušenky potřeme vrstvou vyšlehané smetany se ztužovačem a vanilkovým cukrem. Pokračujeme vrstvou lotusek, smetany, lotusek, smetany a nakonec drtí ze zbylých lotusek, kterou uděláme buď v mixéru nebo je nasypeme do misky a rozbijeme paličkou či šťouchadlem na brambory.
Misku zaklopíme a uložíme v chladu nejlépe přes noc proležet.
Podáváme ke kávě či čaji.
Chutí je tento rychlý dezert velmi podobný o dost pracnějšímu pečenému medovníku.
Jednoduchý a překvapivě výtečný. Výborné jsou i variace s čerstvým ovocem (zkoušela jsem jahody a borůvky), které pokladete do jednotlivých slehačkových vrstev.