• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Lotus cheesecake
Napište svůj komentář k receptu

Lotus cheesecake

autor: Redakce
0.0
moje hodnoceni
3.2
hodnotilo: 683
doba přípravy: 30 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Lotus cheesecake
Lotus cheesecake
Lotus cheesecake
Lotus cheesecake
Lotus cheesecake
Lotus cheesecake
Lotus cheesecake
5fotografií
Nahrát fotku
 

Chesscake miluje snad každý, s tímhle ale rozhodně zabodujete. Tento dezert spojuje krémovou strukturu cheesecaku s lahodným a specifickým aroma karamelových sušenek. Je výborný, jednoduchý a rychlý na přípravu a také krásně vypadá.

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 250
      g lotus sušenky (+ Lotus pomazánka na polevu)
    • 80
      g máslo (rozpuštěné)
    • 750
      g tvaroh
    • 250
      g mascarpone
    • 2
      ks vejce
    • cukr (podle chuti)

Postup přípravy receptu

1
Sušenky nadrobte nebo rozmixujte dohladka. Trochu si odeberte na zdobení a do zbytku přidejte rozpuštěné máslo a vzniklou směs namačkejte do pečicím papírem vyložené formy.

RADA: Jak udělat domácí karamel?

2
Ušlehejte krém z tvarohu, mascarpone, vajec a cukru a navršte na korpus. Dejte péct na 160 stupňů asi na 50 minut.

RADA: Víte, jaký je rozdíl mezi mascarpone a ricottou?

3
Upečený dort nechte vychladnout a studený ho polijte rozehřátou Lotus pomazánkou a posypte drobečky, které jste si odložili při jejich drcení. Nechte cheesecake ztuhnout v lednici.
4
NEJČASTĚJŠÍ CHYBY PŘI PŘÍPRAVĚ LOTUS CHEESECAKE: Během pečení se chessecake může nafouknout, po vytažení z trouby se jeho střed propadne a na povrchu se vytvoří nevzhledné praskliny. Abyste tomu předešli, suroviny, ze kterých budete cheesecake připravovat, musí mít pokojovou teplotu, vyndejte je proto z lednice minimálně dvě hodiny předem. Pozor také na přemíchání vajec – do krému je mixérem zašlehejte na nejnižší rychlost a jen tak dlouho, dokud se nespojí s ostatními surovinami. Klíčové je také pomalé chladnutí. Po dopečení proto neotevírejte troubu. Vypněte ji, pootevřete dvířka (např. vložením vařečky) a nechte cheesecake chladnout uvnitř trouby alespoň hodinu. Až zcela vychladne, přesuňte ho do lednice.
5
TIPY PRO DOKONALÝ VÝSLEDEK: Směs rozdrcených sušenek a rozpuštěného másla by měla mít konzistenci vlhkého písku. Tuto směs na dno formy důkladně a rovnoměrně upěchujte pomocí dna skleničky. Pevným upěchováním zajistíte, že korpus bude po upečení kompaktní, půjde snadno krájet a nebude se drolit. Vytvoříte tak dokonalý základ pro krémovou náplň. A jak poznáte, že je čas cheesecake vytáhnout? Po uplynutí doby pečení jemně zatřeste formou. Cheesecake je hotový, když jsou jeho okraje pevné a ztuhlé, ale střed stále třepe jako želé nebo pudink. Pokud by byl pevný i střed, je již přepečený a bude sušší. Právě tento rosolovitý střed se zpevní zbytkovým teplem během pomalého chladnutí a zajistí dokonalou krémovou konzistenci.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Lemon Cheesecake

Lemon Cheesecake

Mangový cheesecake

Mangový cheesecake

Oreo cheesecake s bílou čokoládou

Oreo cheesecake s bílou čokoládou

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Dezerty
Snídaně Dopolední svačina Svačina Pečení Chlazení Šlehání Děti Vegetariáni USA Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cukr Lotus sušenky Mascarpone Máslo Tvaroh Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Vánoční chlebíček ze zbylých bílků

Vánoční chlebíček ze zbylých bílků

Dršťková polévka grand

Dršťková polévka grand

Cuketa vynikající

Cuketa vynikající

Králík v zelenině s hořčicí

Králík v zelenině s hořčicí

Sněhový koláč s marmeládou

Sněhový koláč s marmeládou

Buchta z meruněk

Buchta z meruněk

Steak Chateaubriand

Steak Chateaubriand

Jablečná bábovka - vláčná

Jablečná bábovka - vláčná

Masová minutka na zeleno - rychle a chutně

Masová minutka na zeleno - rychle a…

Doporučujeme

55 minut
Smažené nudle s krůtím masem

Smažené nudle s krůtím masem

35 minut
Klasická zelňačka

Klasická zelňačka

40 minut
Švédské masové kuličky

Švédské masové kuličky

55 minut
Litý perník s jablky

Litý perník s jablky

70 minut
Nejjednodušší gratinované brambory

Nejjednodušší gratinované brambory

20 minut
French toast

French toast

30 minut
Mačkané brambory

Mačkané brambory

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

80 minut
Dršťková polévka z václavek

Dršťková polévka z václavek

Poslední sledované recepty

44
Houbové flíčky / houbofleky
Houbové flíčky /…
44
Sladké mušle
Sladké mušle
37
Prasečí uši
Prasečí uši
31
Prasečí brambory
Prasečí brambory
29
Vláčný perník s jablky
Vláčný perník s jablky

Zajímavé články

Od pondělí do pátku: Podzimní recepty, které připravíte za půl hodiny
Od pondělí do pátku: Podzimní recepty, které…
Pěkně vypečené brambory: Vyzkoušejte 20 nejlepších receptů z trouby pro celou rodinu
Pěkně vypečené brambory: Vyzkoušejte 20…
Labubu dorty jsou hit! Oblíbená postavička dobývá cukrárny po celém světě
Labubu dorty jsou hit! Oblíbená postavička dobývá…
Dýňový kompot: Vyrobte si retro specialitu našich babiček v moderní podobě
Dýňový kompot: Vyrobte si retro specialitu našich…
Pečené kuře: Jak na to, aby bylo šťavnaté s křupavou kůží
Pečené kuře: Jak na to, aby bylo šťavnaté s…
AHA.cz Totální vyčerpání Kubelkové: Sáhla jsem si na dno!

Totální vyčerpání Kubelkové: Sáhla jsem si na dno!

Mimibazar Kniha na zimní večery: Užijte si romantiku s dávkou humoru, emocí a pořádnou porcí chemie

Kniha na zimní večery: Užijte si romantiku s dávkou humoru, emocí a pořádnou porcí chemie

Dáma.cz Zlatokopky podle zvěrokruhu: Ženám v těchto znameních jde často jen o peníze

Zlatokopky podle zvěrokruhu: Ženám v těchto znameních jde často jen o peníze

Blesk pro ženy Eva Pavlová bodovala šaty, které sluší všem! Na co si ale podle stylistky dát pozor?

Eva Pavlová bodovala šaty, které sluší všem! Na co si ale podle stylistky dát pozor?

Ženy.cz Stereotypy škodí nejen ženám. 6 věcí, v kterých to mají těžké muži

Stereotypy škodí nejen ženám. 6 věcí, v kterých to mají těžké muži

Blesk.cz Daniela Kolářová (79): Záhadné točení hlavy

Daniela Kolářová (79): Záhadné točení hlavy

SportRevue.cz FOTO: Bayern Mnichov trochu jinak. Kdopak má v klubu nejhezčí partnerku?

FOTO: Bayern Mnichov trochu jinak. Kdopak má v klubu nejhezčí partnerku?

Maminka.cz Herečka Brigitte Nielsen po deseti umělých oplodněních a následném porodu v 54 letech: Frida je moje největší výhra!

Herečka Brigitte Nielsen po deseti umělých oplodněních a následném porodu v 54 letech: Frida je moje největší výhra!

Blesk Horoskopy Magické amulety proti ztrátě energie: Jaký je ten váš?

Magické amulety proti ztrátě energie: Jaký je ten váš?

Další doporučené recepty:

Lotrinský koláč
Lotrinský koláč
Lotrinský quiche
Lotrinský quiche
Lotus dezert se šlehačkou
Lotus dezert se šlehačkou
Loupáčky zadělávané v domácí pekárně
Loupáčky zadělávané v domácí pekárně
Loupáky - nejlepší
Loupáky - nejlepší
Lovecká pomazánka
Lovecká pomazánka
  • Recepty.cz
  • Lotus cheesecake
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact