• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Lotus cheesecake
Napište svůj komentář k receptu

Lotus cheesecake

autor: Redakce
0.0
moje hodnoceni
3.3
hodnotilo: 706
doba přípravy: 30 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Lotus cheesecake
Lotus cheesecake
Lotus cheesecake
Lotus cheesecake
Lotus cheesecake
Lotus cheesecake
Lotus cheesecake
5fotografií
Nahrát fotku
 

Chesscake miluje snad každý, s tímhle ale rozhodně zabodujete. Tento dezert spojuje krémovou strukturu cheesecaku s lahodným a specifickým aroma karamelových sušenek. Je výborný, jednoduchý a rychlý na přípravu a také krásně vypadá.

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 250
      g lotus sušenky (+ Lotus pomazánka na polevu)
    • 80
      g máslo (rozpuštěné)
    • 750
      g tvaroh
    • 250
      g mascarpone
    • 2
      ks vejce
    • cukr (podle chuti)

Postup přípravy receptu

1
Sušenky nadrobte nebo rozmixujte dohladka. Trochu si odeberte na zdobení a do zbytku přidejte rozpuštěné máslo a vzniklou směs namačkejte do pečicím papírem vyložené formy.

RADA: Jak udělat domácí karamel?

2
Ušlehejte krém z tvarohu, mascarpone, vajec a cukru a navršte na korpus. Dejte péct na 160 stupňů asi na 50 minut.

RADA: Víte, jaký je rozdíl mezi mascarpone a ricottou?

3
Upečený dort nechte vychladnout a studený ho polijte rozehřátou Lotus pomazánkou a posypte drobečky, které jste si odložili při jejich drcení. Nechte cheesecake ztuhnout v lednici.
4
NEJČASTĚJŠÍ CHYBY PŘI PŘÍPRAVĚ LOTUS CHEESECAKE: Během pečení se chessecake může nafouknout, po vytažení z trouby se jeho střed propadne a na povrchu se vytvoří nevzhledné praskliny. Abyste tomu předešli, suroviny, ze kterých budete cheesecake připravovat, musí mít pokojovou teplotu, vyndejte je proto z lednice minimálně dvě hodiny předem. Pozor také na přemíchání vajec – do krému je mixérem zašlehejte na nejnižší rychlost a jen tak dlouho, dokud se nespojí s ostatními surovinami. Klíčové je také pomalé chladnutí. Po dopečení proto neotevírejte troubu. Vypněte ji, pootevřete dvířka (např. vložením vařečky) a nechte cheesecake chladnout uvnitř trouby alespoň hodinu. Až zcela vychladne, přesuňte ho do lednice.
5
TIPY PRO DOKONALÝ VÝSLEDEK: Směs rozdrcených sušenek a rozpuštěného másla by měla mít konzistenci vlhkého písku. Tuto směs na dno formy důkladně a rovnoměrně upěchujte pomocí dna skleničky. Pevným upěchováním zajistíte, že korpus bude po upečení kompaktní, půjde snadno krájet a nebude se drolit. Vytvoříte tak dokonalý základ pro krémovou náplň. A jak poznáte, že je čas cheesecake vytáhnout? Po uplynutí doby pečení jemně zatřeste formou. Cheesecake je hotový, když jsou jeho okraje pevné a ztuhlé, ale střed stále třepe jako želé nebo pudink. Pokud by byl pevný i střed, je již přepečený a bude sušší. Právě tento rosolovitý střed se zpevní zbytkovým teplem během pomalého chladnutí a zajistí dokonalou krémovou konzistenci.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Lemon Cheesecake

Lemon Cheesecake

Mangový cheesecake

Mangový cheesecake

Oreo cheesecake s bílou čokoládou

Oreo cheesecake s bílou čokoládou

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Dezerty
Snídaně Dopolední svačina Svačina Pečení Chlazení Šlehání Děti Vegetariáni USA Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cukr Lotus sušenky Mascarpone Máslo Tvaroh Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Humrové chlebíčky

Humrové chlebíčky

Papriková pasta

Papriková pasta

Ředkvičková pomazánka s okurkami

Ředkvičková pomazánka s okurkami

Smetanová koprová polévka s fazolkami a vejcem

Smetanová koprová polévka s fazolkami…

Ovocný salátek

Ovocný salátek

"Dietní" řízečky se šťouchanými brambory a okurkovým salátem

"Dietní" řízečky se šťouchanými…

Bramborovo-sýrové placičky (šištičky)

Bramborovo-sýrové placičky (šištičky)

Smažený řapíkatý celer

Smažený řapíkatý celer

Debrecínská polévka se zeleninou

Debrecínská polévka se zeleninou

Doporučujeme

50 minut
Dýňová panenka Wellington s batátovými hranolky

Dýňová panenka Wellington s…

30 minut
Polévka ze zelí, rajčat a batátů

Polévka ze zelí, rajčat a batátů

80 minut
Palačinky s jablky a slaným karamelem

Palačinky s jablky a slaným karamelem

95 minut
Pastýřský koláč

Pastýřský koláč

60 minut
Dýňový cheesecake s ricottou

Dýňový cheesecake s ricottou

260 minut
Hovězí bourguignon

Hovězí bourguignon

105 minut
Řepánky

Řepánky

40 minut
Dýňový koláč s krémem ze smetanového sýra

Dýňový koláč s krémem ze smetanového…

50 minut
Lokše

Lokše

Poslední sledované recepty

56
Polévka s játrovými knedlíky podle časopisu F.O.O.D.
Polévka s játrovými…
50
Bramborová pomazánka  na chlebíčky
Bramborová pomazánka na…
46
Rajčatový salát s fazolemi
Rajčatový salát s…
30
Zeleninový salát s bílým (salátovým) sýrem
Zeleninový salát s bílým…
30
Cuketové těstoviny s ricottou a citronem
Cuketové těstoviny s…

Zajímavé články

Kvasit se dá víc než jen zelí: Zkuste fermentovaný oves jako zdravou snídani
Kvasit se dá víc než jen zelí: Zkuste…
Dušičkové pečivo: Připravte si kosti svatých, tradiční pochoutku našich předků
Dušičkové pečivo: Připravte si kosti svatých,…
Sladké moučníky z brambor: Upečte z nich kynutý závin nebo bábovku
Sladké moučníky z brambor: Upečte z nich kynutý…
Lahodný dýňový cheesecake: Vyzkoušejte tento geniální podzimní dezert v pečené i nepečené verzi
Lahodný dýňový cheesecake: Vyzkoušejte tento…
Nejstrašidelnější dorty světa: Bude vám z nich běhat mráz po zádech
Nejstrašidelnější dorty světa: Bude vám z nich…
AHA.cz Deník Aha! 1.11.2025

Deník Aha! 1.11.2025

Mimibazar GALERIE: Podzimní věnce nejen na dveře. Inspirujte se těmi nejkrásnějšími!

GALERIE: Podzimní věnce nejen na dveře. Inspirujte se těmi nejkrásnějšími!

Dáma.cz Největší lháři zvěrokruhu: Těmto znamením nevěřte ani nos mezi očima

Největší lháři zvěrokruhu: Těmto znamením nevěřte ani nos mezi očima

Blesk pro ženy Královna Halloweenu je zpět! Heidi Klum svými kostýmy vždycky vyrazí dech

Královna Halloweenu je zpět! Heidi Klum svými kostýmy vždycky vyrazí dech

Ženy.cz Vzpoura barev vs. klasický styl – Podívejte se, co zkombinovat s kabelkou Pinko a Tommy Hilfiger

Vzpoura barev vs. klasický styl – Podívejte se, co zkombinovat s kabelkou Pinko a Tommy Hilfiger

Blesk.cz Ceny Thálie 2025 jsou rozdány: Slzy Absolonové a dojetí oceněných!

Ceny Thálie 2025 jsou rozdány: Slzy Absolonové a dojetí oceněných!

SportRevue.cz VIDEO: 10 nejkrásnějších tenistek všech dob. Světu vládnou slovanské holky

VIDEO: 10 nejkrásnějších tenistek všech dob. Světu vládnou slovanské holky

Maminka.cz Herečka Brigitte Nielsen po deseti umělých oplodněních a následném porodu v 54 letech: Frida je moje největší výhra!

Herečka Brigitte Nielsen po deseti umělých oplodněních a následném porodu v 54 letech: Frida je moje největší výhra!

Blesk Horoskopy Listopad podle numeroložky: Jeden výjimečný týden! A pozor na citové vydírání

Listopad podle numeroložky: Jeden výjimečný týden! A pozor na citové vydírání

Další doporučené recepty:

Lotrinský koláč
Lotrinský koláč
Lotrinský quiche
Lotrinský quiche
Lotus dezert se šlehačkou
Lotus dezert se šlehačkou
Loupáčky zadělávané v domácí pekárně
Loupáčky zadělávané v domácí pekárně
Loupáky - nejlepší
Loupáky - nejlepší
Lovecká pomazánka
Lovecká pomazánka
  • Recepty.cz
  • Lotus cheesecake
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact