Želatinu v misce necháme nabobtnat, pak přilijeme 2 dl mléka, misku vložíme do vodní lázně a necháme za stálého míchání rozpustit. Zbylé mléko rozšleháme s lučinou a smetanou, osolíme, opepříme, vmícháme bylinky a po částech zamícháme zchladlou želatinu. Formu na biskupský chlebíček vyložíme fólií, dno a boky vyložíme v pruzích větší polovinou plátků z lososa. Potřeme je krémem, uhladíme a obložíme opět plátky lososa. Zakryjeme fólií, zatížíme a dáme chladit. Ztuhlý dortík před podáváním vyklopíme, na povrch nastříkáme pomocí cukrářského sáčku pusinky ze zakysané smetany a osolené lučiny. Pusinky posypeme pažitkou a do každé pusinky stočíme kousek uzeného lososa, který můžeme zakápnout citronovou šťávou. Podáváme ihned.