Jednoduchý recept ocení všichni milovníci exotických chutí a asijské kuchyně. Narychlo opečené špízy z lososa marinované v domácí teriyaki omáčce, podávané s marinovanou zeleninou a osmaženou jarní cibulkou, chutnají prostě božsky.
Do menšího rendlíku dejte suroviny na marinádu, přičemž česnek a zázvor očistěte a nakrájejte na kolečka. Vše vařte asi 5 minut, poté přelijte do misky a nechte vychladnout.
Lososa zbavte kůže a pokrájejte na kostky velikosti sousta. Tři lžíce marinády dejte stranou do misky, do zbytku vložte pokrájeného lososa a nechte alespoň 30 minut marinovat. Mezitím pomocí škrabky na zeleninu nakrouhejte na tenké plátky okurku i mrkev a promíchejte s odloženou marinádou. Jarní cibulky očistěte.
3
Kousky lososa napíchejte na jehly či špejle a spolu s cibulkami dejte na rozpálenou pánev s malým množstvím oleje. Pečte jen krátce, z každé strany asi minutu, maso musí uvnitř zůstat růžové a šťavnaté. Zbylou marinádu dejte do rendlíku a zredukujte na hustší omáčku. Lososové špízy podávejte s naloženou zeleninou a opečenými cibulkami, přelité zredukovanou marinádou a posypané sezamem a nasekanou chilli papričkou.