• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Lososové eskalopy na šampaňském
Napište svůj komentář k receptu

Lososové eskalopy na šampaňském

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 1
doba přípravy: 90 minut
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Lososové eskalopy na šampaňském
Nahrát fotku
 

Suroviny

4 porce
  • Ryba
    • 750
      g filé z lososa bez kůže
    • 2
      lžička slunečnicový olej
    • sůl
  • Omáčka
    • 25
      g máslo neslané
    • 1
      ks šalotka malá, na jemno nakrájená
    • 120
      ml šampaňské + 1 lžíce
    • 500
      ml rybí vývar
    • 0,50
      lžíce cukr krystal
    • 120
      ml smetana
    • 1
      lžíce pažitka jemně nakrájená

Postup přípravy receptu

1
Na omáčku, rozpustit máslo a přidat šalotku a usmažit do sklovata. Přidat 120 ml šampaňského, přivést k varu a vařit 2 minuty, potom přidat rybí vývar a cukr. Přivést do prudkého varu, dokud se nevyvaří 3/4 tekutiny. Potom přidat polovinu smetany, znovu uvést do varu a vařit, dokud omáčka není tak hustá, že pokryje zadní část lžíce.
2
Mezitím připravíme lososí eskalopy. Nejlépe je držet velmi ostrý nůž ve 45°. Potřít každý eskalop olejem a posolit a položit na plech, který je mírně potřen olejem. Předehřát gril v troubě na 200 °C. Rozšlehat zbylou smetanu s lžící šampusu a 2 lžícemi jemně nakrájené pažitky, šleháme tak dlouho, dokud to není krásně nadýchané. Odstavíme stranou. Nakonec dáme lososa pod gril tak na 2 minuty.
3
Omáčku přivedeme k varu, smícháme ji s našlehanou smetanou dohromady a okamžitě jí poléváme lososa, kterého jsme položili na vyhřáté talíře.
4
Podáváme s novými bramborami.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Lososové mističky

Lososové mističky

Lososové rizoto

Lososové rizoto

Lososové 'kroketky'

Lososové 'kroketky'

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Petr | 24. 1. 2012 13:41

    Vám lososa neprodávají již nakrájenýho na escalopy? Jak Vám ho v rybím obchodě připraví? Co s ním dělají?

  • Anonym | 18. 11. 2006 12:13

    Zkousela jsem to a je to moc dobre jako slavnostni jidlo.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Ryby Grilování & BBQ
Maso Grilování Rybí Oběd Večeře Pečení Grilování Vaření Zdravý oběd Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cukr krystal Filé z lososa Máslo Pažitka Rybí vývar Šalotka Šampaňské Slunečnicový olej Smetana Sůl
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Rybízové víno II.

Rybízové víno II.

Brokolicové karbanátky II

Brokolicové karbanátky II

Nekynuté rychlé těsto na pizzu

Nekynuté rychlé těsto na pizzu

Rafaelo IV.

Rafaelo IV.

Smažené špagety se zeleninou

Smažené špagety se zeleninou

Ořechové kostky - miniřezy

Ořechové kostky - miniřezy

Čokoládový fondán - chocolate fondant

Čokoládový fondán - chocolate fondant

Jednoduchá nivová omáčka s kuřecím

Jednoduchá nivová omáčka s kuřecím

Jednoduchá vajíčková pomazánka (salát) s okurkou

Jednoduchá vajíčková pomazánka (salát…

Doporučujeme

90 minut
Husí prsa s nádivkou

Husí prsa s nádivkou

320 minut
Husí polévka s játrovými knedlíčky

Husí polévka s játrovými knedlíčky

300 minut
Pečená husa s kaštanovou nádivkou a červeným zelím

Pečená husa s kaštanovou nádivkou a…

50 minut
Nejlepší bramborové knedlíky

Nejlepší bramborové knedlíky

115 minut
Mrkvové rohlíčky s povidly

Mrkvové rohlíčky s povidly

100 minut
Husí stehna, červené zelí a domácí lokše

Husí stehna, červené zelí a domácí…

40 minut
Tažený jablkový závin

Tažený jablkový závin

40 minut
Dýňový koláč s krémem ze smetanového sýra

Dýňový koláč s krémem ze smetanového…

50 minut
Husí kaldoun s játrovými knedlíčky

Husí kaldoun s játrovými knedlíčky

Poslední sledované recepty

18
Nejlepší bramborové knedlíky
Nejlepší bramborové…
17
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
16
Pařížský dort
Pařížský dort
15
Nastavovaná kaše
Nastavovaná kaše
15
Domácí šťáva z josty
Domácí šťáva z josty

Zajímavé články

Domácí nudle: Z jednoho těsta můžete vyrobit zavářku do polévek i základ hlavních jídel
Domácí nudle: Z jednoho těsta můžete vyrobit…
Uvařte si husí kaldoun: Započněte svatomartinské hodování tradiční polévkou s játrovými knedlíčky
Uvařte si husí kaldoun: Započněte svatomartinské…
Od pondělí do pátku: 5 rychlých večeří, které vás zahřejí
Od pondělí do pátku: 5 rychlých večeří, které vás…
Zelí k svatomartinské huse: 3 tipy, jak ho udělat trochu jinak
Zelí k svatomartinské huse: 3 tipy, jak ho udělat…
Ořechová bábovka podle babičky Josefa Maršálka: Upečte si vláčný moučník z rodinné kuchařky
Ořechová bábovka podle babičky Josefa Maršálka:…
AHA.cz Velký den u Marešových nebude! Nemám na to chuť ani energii, tvrdí Leoš

Velký den u Marešových nebude! Nemám na to chuť ani energii, tvrdí Leoš

Mimibazar Svátek sv. Martina: husa, víno... Znáte příběh této tradice?

Svátek sv. Martina: husa, víno... Znáte příběh této tradice?

Dáma.cz Jogurt, džus, müsli: Škodlivé potraviny, které byste měla vyřadit z jídelníčku

Jogurt, džus, müsli: Škodlivé potraviny, které byste měla vyřadit z jídelníčku

Blesk pro ženy Dnes je 11. 11. Co znamená andělské číslo 1111 a na co byste se měli zaměřit?

Dnes je 11. 11. Co znamená andělské číslo 1111 a na co byste se měli zaměřit?

Ženy.cz „Můžu si sáhnout?“ aneb Jak se z těhotenského břicha stane veřejná atrakce

„Můžu si sáhnout?“ aneb Jak se z těhotenského břicha stane veřejná atrakce

Blesk.cz Nedožité 95. narozeniny Vinkláře - Exmanželka Ivanka Devátá: Nezaslouží si zapálit svíčku!

Nedožité 95. narozeniny Vinkláře - Exmanželka Ivanka Devátá: Nezaslouží si zapálit svíčku!

SportRevue.cz FOTO: Krásky z ringů aneb 10 nejkrásnějších zápasnic všech dob

FOTO: Krásky z ringů aneb 10 nejkrásnějších zápasnic všech dob

Maminka.cz Sedminásobná máma Markéta Šichtařová o dětech: 5 trsů banánů, 6 kilo jablek, 40 balíčků šunky týdně. A žádné zlobení

Sedminásobná máma Markéta Šichtařová o dětech: 5 trsů banánů, 6 kilo jablek, 40 balíčků šunky týdně. A žádné zlobení

Blesk Horoskopy Dnes je 11. 11. Co znamená andělské číslo 1111 a na co byste se měli zaměřit?

Dnes je 11. 11. Co znamená andělské číslo 1111 a na co byste se měli zaměřit?

  • Recepty.cz
  • Lososové eskalopy na šampaňském
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact