• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Lososové eskalopy na šampaňském
Napište svůj komentář k receptu

Lososové eskalopy na šampaňském

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 1
doba přípravy: 90 minut
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Lososové eskalopy na šampaňském
Nahrát fotku
 

Suroviny

4 porce
  • Ryba
    • 750
      g filé z lososa bez kůže
    • 2
      lžička slunečnicový olej
    • sůl
  • Omáčka
    • 25
      g máslo neslané
    • 1
      ks šalotka malá, na jemno nakrájená
    • 120
      ml šampaňské + 1 lžíce
    • 500
      ml rybí vývar
    • 0,50
      lžíce cukr krystal
    • 120
      ml smetana
    • 1
      lžíce pažitka jemně nakrájená

Postup přípravy receptu

1
Na omáčku, rozpustit máslo a přidat šalotku a usmažit do sklovata. Přidat 120 ml šampaňského, přivést k varu a vařit 2 minuty, potom přidat rybí vývar a cukr. Přivést do prudkého varu, dokud se nevyvaří 3/4 tekutiny. Potom přidat polovinu smetany, znovu uvést do varu a vařit, dokud omáčka není tak hustá, že pokryje zadní část lžíce.
2
Mezitím připravíme lososí eskalopy. Nejlépe je držet velmi ostrý nůž ve 45°. Potřít každý eskalop olejem a posolit a položit na plech, který je mírně potřen olejem. Předehřát gril v troubě na 200 °C. Rozšlehat zbylou smetanu s lžící šampusu a 2 lžícemi jemně nakrájené pažitky, šleháme tak dlouho, dokud to není krásně nadýchané. Odstavíme stranou. Nakonec dáme lososa pod gril tak na 2 minuty.
3
Omáčku přivedeme k varu, smícháme ji s našlehanou smetanou dohromady a okamžitě jí poléváme lososa, kterého jsme položili na vyhřáté talíře.
4
Podáváme s novými bramborami.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Lososové mističky

Lososové mističky

Lososové rizoto

Lososové rizoto

Lososové 'kroketky'

Lososové 'kroketky'

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Petr | 24. 1. 2012 13:41

    Vám lososa neprodávají již nakrájenýho na escalopy? Jak Vám ho v rybím obchodě připraví? Co s ním dělají?

  • Anonym | 18. 11. 2006 12:13

    Zkousela jsem to a je to moc dobre jako slavnostni jidlo.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Ryby Grilování & BBQ
Maso Grilování Rybí Oběd Večeře Pečení Grilování Vaření Zdravý oběd Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cukr krystal Filé z lososa Máslo Pažitka Rybí vývar Šalotka Šampaňské Slunečnicový olej Smetana Sůl
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Kuřecí prsíčka na červeném víně

Kuřecí prsíčka na červeném víně

Ovarové koleno s jablkovým křenem

Ovarové koleno s jablkovým křenem

Perník II.

Perník II.

Švestková povidla bez míchání

Švestková povidla bez míchání

Brokolicové těstoviny

Brokolicové těstoviny

Guláš z hovězího (vepřového) srdce

Guláš z hovězího (vepřového) srdce

Bryndzová pomazánka II.

Bryndzová pomazánka II.

Kabirův pečený česnek Čeněk

Kabirův pečený česnek Čeněk

Tudelská zeleninová polévka

Tudelská zeleninová polévka

Doporučujeme

20 minut
Kuřecí prsa s mozzarellou a pestem

Kuřecí prsa s mozzarellou a pestem

40 minut
Jahodová marmeláda našich babiček

Jahodová marmeláda našich babiček

80 minut
Čevapčiči

Čevapčiči

110 minut
Focaccia

Focaccia

10 minut
Voňavý sirup z bezinkových květů

Voňavý sirup z bezinkových květů

20 minut
Salát little gem se slaninou a parmazánem

Salát little gem se slaninou a…

30 minut
Jahodové knedlíky raz dva

Jahodové knedlíky raz dva

40 minut
Třešňový koláč s tvarohem

Třešňový koláč s tvarohem

20 minut
Jahodové tiramisu podle časopisu F.O.O.D.

Jahodové tiramisu podle časopisu F.O…

Poslední sledované recepty

116
Voňavý sirup z bezinkových květů
Voňavý sirup z…
73
Kynutý švestkový závin (štrůdl)
Kynutý švestkový závin …
57
Jahodová marmeláda (džem)
Jahodová marmeláda (džem)
41
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
37
Čevapčiči
Čevapčiči

Zajímavé články

Pohanka: Nenápadná bezlepková superpotravina, která je opět „in“. Dejte jí šanci i vy!
Pohanka: Nenápadná bezlepková superpotravina,…
Jak zhubnout 5 kg: Efektivní a zdravý plán i s jídelníčkem, díky kterému půjdou kila sama dolů
Jak zhubnout 5 kg: Efektivní a zdravý plán i s…
Dokonalé tiramisu: Jak na něj a bez čeho se neobejde?
Dokonalé tiramisu: Jak na něj a bez čeho se…
Od pondělí do pátku: Jednoduché rodinné večeře, které chutnají všem
Od pondělí do pátku: Jednoduché rodinné večeře,…
Co se starým pečivem? Tipy, jak z něj vykouzlit svačinu, oběd i večeři
Co se starým pečivem? Tipy, jak z něj vykouzlit…
AHA.cz Kuchařová se svlékla! Bouřlivá reakce okolí

Kuchařová se svlékla! Bouřlivá reakce okolí

Mimibazar Jak se dostat po porodu do formy: Tyhle cviky zvládnete i doma

Jak se dostat po porodu do formy: Tyhle cviky zvládnete i doma

Dáma.cz Ženské tělo po porodu: Reálné ženy z Česka se nafotily i se striemi a faldíky

Ženské tělo po porodu: Reálné ženy z Česka se nafotily i se striemi a faldíky

Blesk pro ženy Zapomeňte na podpatky! Stylistka radí, jaké letní boty vám přidají výšku bez bolesti

Zapomeňte na podpatky! Stylistka radí, jaké letní boty vám přidají výšku bez bolesti

Ženy.cz Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Blesk.cz Velkolepá svatební party Sidovského a Vítka: Vkusný obřad, dort od Maršálka a bujarý večírek!

Velkolepá svatební party Sidovského a Vítka: Vkusný obřad, dort od Maršálka a bujarý večírek!

SportRevue.cz Svatá přírodo! Petra Kvitová a 30 dalších nejprsatějších sportovkyň všech dob

Svatá přírodo! Petra Kvitová a 30 dalších nejprsatějších sportovkyň všech dob

Maminka.cz Před pěti lety získala titul Nejkrásnější dívka světa. Jak vypadá Anastasiya dnes a čím by chtěla být, až vyroste?

Před pěti lety získala titul Nejkrásnější dívka světa. Jak vypadá Anastasiya dnes a čím by chtěla být, až vyroste?

Blesk Horoskopy Červnový úplněk ve Střelci přinese touhu po nezávislosti a nových začátcích. Co čeká jednotlivá znamení?

Červnový úplněk ve Střelci přinese touhu po nezávislosti a nových začátcích. Co čeká jednotlivá znamení?

  • Recepty.cz
  • Lososové eskalopy na šampaňském
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact