• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Lososové eskalopy na šampaňském
Napište svůj komentář k receptu

Lososové eskalopy na šampaňském

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 1
doba přípravy: 90 minut
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Lososové eskalopy na šampaňském
Nahrát fotku
 

Suroviny

4 porce
  • Ryba
    • 750
      g filé z lososa bez kůže
    • 2
      lžička slunečnicový olej
    • sůl
  • Omáčka
    • 25
      g máslo neslané
    • 1
      ks šalotka malá, na jemno nakrájená
    • 120
      ml šampaňské + 1 lžíce
    • 500
      ml rybí vývar
    • 0,50
      lžíce cukr krystal
    • 120
      ml smetana
    • 1
      lžíce pažitka jemně nakrájená

Postup přípravy receptu

1
Na omáčku, rozpustit máslo a přidat šalotku a usmažit do sklovata. Přidat 120 ml šampaňského, přivést k varu a vařit 2 minuty, potom přidat rybí vývar a cukr. Přivést do prudkého varu, dokud se nevyvaří 3/4 tekutiny. Potom přidat polovinu smetany, znovu uvést do varu a vařit, dokud omáčka není tak hustá, že pokryje zadní část lžíce.
2
Mezitím připravíme lososí eskalopy. Nejlépe je držet velmi ostrý nůž ve 45°. Potřít každý eskalop olejem a posolit a položit na plech, který je mírně potřen olejem. Předehřát gril v troubě na 200 °C. Rozšlehat zbylou smetanu s lžící šampusu a 2 lžícemi jemně nakrájené pažitky, šleháme tak dlouho, dokud to není krásně nadýchané. Odstavíme stranou. Nakonec dáme lososa pod gril tak na 2 minuty.
3
Omáčku přivedeme k varu, smícháme ji s našlehanou smetanou dohromady a okamžitě jí poléváme lososa, kterého jsme položili na vyhřáté talíře.
4
Podáváme s novými bramborami.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Lososové mističky

Lososové mističky

Lososové rizoto

Lososové rizoto

Lososové 'kroketky'

Lososové 'kroketky'

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Petr | 24. 1. 2012 13:41

    Vám lososa neprodávají již nakrájenýho na escalopy? Jak Vám ho v rybím obchodě připraví? Co s ním dělají?

  • Anonym | 18. 11. 2006 12:13

    Zkousela jsem to a je to moc dobre jako slavnostni jidlo.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Ryby Grilování & BBQ
Maso Grilování Rybí Oběd Večeře Pečení Grilování Vaření Zdravý oběd Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cukr krystal Filé z lososa Máslo Pažitka Rybí vývar Šalotka Šampaňské Slunečnicový olej Smetana Sůl
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Sekaná pečeně plněná vejci

Sekaná pečeně plněná vejci

Boršč bez masa

Boršč bez masa

Zelný salát s koprem

Zelný salát s koprem

Coleslaw - podzimní vitamíny

Coleslaw - podzimní vitamíny

Tvarohové hvězdičky DIA I NEDIA

Tvarohové hvězdičky DIA I NEDIA

Jemná křenová pomazánka

Jemná křenová pomazánka

Dušený listový špenát na slanině

Dušený listový špenát na slanině

Smetanový dort s ovocem

Smetanový dort s ovocem

Kvalitní domácí chléb

Kvalitní domácí chléb

Doporučujeme

90 minut
Husí prsa s nádivkou

Husí prsa s nádivkou

320 minut
Husí polévka s játrovými knedlíčky

Husí polévka s játrovými knedlíčky

300 minut
Pečená husa s kaštanovou nádivkou a červeným zelím

Pečená husa s kaštanovou nádivkou a…

50 minut
Nejlepší bramborové knedlíky

Nejlepší bramborové knedlíky

115 minut
Mrkvové rohlíčky s povidly

Mrkvové rohlíčky s povidly

100 minut
Husí stehna, červené zelí a domácí lokše

Husí stehna, červené zelí a domácí…

40 minut
Tažený jablkový závin

Tažený jablkový závin

40 minut
Dýňový koláč s krémem ze smetanového sýra

Dýňový koláč s krémem ze smetanového…

50 minut
Husí kaldoun s játrovými knedlíčky

Husí kaldoun s játrovými knedlíčky

Poslední sledované recepty

35
Polévka z pečené mrkve a červené čočky
Polévka z pečené mrkve a…
28
Nejlepší bramborové knedlíky
Nejlepší bramborové…
26
Nebeská Máňa
Nebeská Máňa
10
Borůvkový koláč II. - jednoduchý a výborný
Borůvkový koláč II. -…
8
Plněný lilek (melanzane ripiene)
Plněný lilek (melanzane…

Zajímavé články

Domácí nudle: Z jednoho těsta můžete vyrobit zavářku do polévek i základ hlavních jídel
Domácí nudle: Z jednoho těsta můžete vyrobit…
Uvařte si husí kaldoun: Započněte svatomartinské hodování tradiční polévkou s játrovými knedlíčky
Uvařte si husí kaldoun: Započněte svatomartinské…
Od pondělí do pátku: 5 rychlých večeří, které vás zahřejí
Od pondělí do pátku: 5 rychlých večeří, které vás…
Zelí k svatomartinské huse: 3 tipy, jak ho udělat trochu jinak
Zelí k svatomartinské huse: 3 tipy, jak ho udělat…
Ořechová bábovka podle babičky Josefa Maršálka: Upečte si vláčný moučník z rodinné kuchařky
Ořechová bábovka podle babičky Josefa Maršálka:…
AHA.cz Velký den u Marešových nebude! Nemám na to chuť ani energii, tvrdí Leoš

Velký den u Marešových nebude! Nemám na to chuť ani energii, tvrdí Leoš

Mimibazar Svátek sv. Martina: husa, víno... Znáte příběh této tradice?

Svátek sv. Martina: husa, víno... Znáte příběh této tradice?

Dáma.cz Zlatokopky podle zvěrokruhu: Ženám v těchto znameních jde často jen o peníze

Zlatokopky podle zvěrokruhu: Ženám v těchto znameních jde často jen o peníze

Blesk pro ženy Dnes je 11. 11. Co znamená andělské číslo 1111 a na co byste se měli zaměřit?

Dnes je 11. 11. Co znamená andělské číslo 1111 a na co byste se měli zaměřit?

Ženy.cz „Můžu si sáhnout?“ aneb Jak se z těhotenského břicha stane veřejná atrakce

„Můžu si sáhnout?“ aneb Jak se z těhotenského břicha stane veřejná atrakce

Blesk.cz Moderátor Xaver Veselý: Děsivá nehoda na dálnici

Moderátor Xaver Veselý: Děsivá nehoda na dálnici

SportRevue.cz FOTO: 50 (ex)sportovkyň, které vypadají v bikinách zatraceně dobře

FOTO: 50 (ex)sportovkyň, které vypadají v bikinách zatraceně dobře

Maminka.cz GALERIE: Mamince se narodila čtyřčata, z nichž dcery jsou jedna jednovaječná dvojčata a synové druhá!

GALERIE: Mamince se narodila čtyřčata, z nichž dcery jsou jedna jednovaječná dvojčata a synové druhá!

Blesk Horoskopy Dnes je 11. 11. Co znamená andělské číslo 1111 a na co byste se měli zaměřit?

Dnes je 11. 11. Co znamená andělské číslo 1111 a na co byste se měli zaměřit?

  • Recepty.cz
  • Lososové eskalopy na šampaňském
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact