• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Losos ve smetanové omáčce
Napište svůj komentář k receptu

Losos ve smetanové omáčce

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
4.6
hodnotilo: 5
doba přípravy: 30 minut
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Losos ve smetanové omáčce
Nahrát fotku
 

Suroviny

4 porce
    • 4
      ks losos filety
    • citronová šťáva
    • 250
      g mrkev
    • 250
      g celer
    • 100
      g máslo
    • sůl
    • 1
      špetka cukr
    • 100
      ml bílé víno
    • 125
      ml smetana ke šlehání
    • 1
      ks žloutek
    • 30
      g strouhaný parmazán

Postup přípravy receptu

1
Filety omyjeme, osušíme a pokapeme citronovou šťávou. Necháme 30 minut v chladu rozležet. Mrkev a celer očistíme a omyjeme, nakrájíme na jemné nudličky a opečeme na rozehřátém másle. Přidáme sůl, cukr, a víno a necháme asi 20 minut povařit. Stáhneme z plotny a necháme vychladnout. Lososa osušíme, osolíme a těsně vedle sebe poklademe do zapékací formy. Smetanu ušleháme dotuha. Smícháme žloutek a sýr. Společně se zeleninou vmícháme do šlehačky. Hmotu navršíme na filety a uhladíme. Pečeme v troubě vyhřáté na 200 °C asi 30 minut.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Losos s jogurtovou omáčkou a smetanové brambory

Losos s jogurtovou omáčkou a…

Pangas v sýrovo-smetanové omáčce

Pangas v sýrovo-smetanové omáčce

Řízky ve smetanové omáčce

Řízky ve smetanové omáčce

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Dan | 13. 9. 2007 14:36

    tedy, moooooooc dobré!!!! Jsme si pošmákli. Přílohu jsme měli rýži. Dobrá je k lososu i bramborová kaše

  • Dan | 13. 9. 2007 14:36

    tedy, moooooooc dobré!!!! Jsme si pošmákli. Přílohu jsme měli rýži. Dobrá je k lososu i bramborová kaše

  • iveta | 30. 8. 2007 11:44

    je to skvělý rodinka si moc pochutnala

  • Anonym | 5. 8. 2007 16:13

    Je to skvely!Misto mrkev-celer jsem dala cuketu,mnam!

  • brk | 16. 7. 2007 11:32

    pic lidi je to opravdu dobrota.. všem vřele doporučuju..

  • Romana Strašáková | 15. 3. 2007 14:53

    dneska jsem to vařila na oběd a všichni jsi to moc pochvalovali.Sice příprava je trochu dlouhá,ale stojí to za to.Doporučuji vynikající...

  • Katka Maršálková | 9. 2. 2007 12:22

    jde to asi i bez celeru a mrkve že? a to se ta ušlehaná šlehačka v troubě nerozpustí?

  • Pavel Mitev | 14. 1. 2007 12:46

    Je to vynikající,doporučuji i pro labužníky:

  • gojko | 14. 1. 2007 12:39

    Je to výborné,moc doporučuju.

  • Anonym | 6. 11. 2006 20:22

    Jakou přílohu doporučujete?

  • Martina Baldrmanová | 4. 11. 2006 17:20

    Ten celer mi tam moc nechutnal :(

  • Anonym | 19. 9. 2006 13:09

    uplne fantasticke! - lososa sme pripravovali pre hosti, ktori prisli na moju narodeninovu party a hostia z Peru & Francuzska boli uplne uneseni:-)

  • Katka Š | 6. 7. 2006 10:44

    Souhlasím,že příprava je delší,ale výsledek STOJÍ ZATO!VYNIKAJÍCÍ.....

  • Milda Kocór | 4. 2. 2006 14:15

    Zrovna jsme dojedli a - velmi dobré!!! Známka 1.

  • Vaření je Láska | 21. 1. 2006 15:58

    Tak jsem se vrhl na tento recept. Příprava nepatří mezi nejkratší, ale výledek vypadá více než dobře. Přeji dobrou chuť

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Ryby
Maso Rybí Oběd Večeře Pečení Vaření Zdravý oběd Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bílé víno Celer Citronová šťáva Cukr Losos Máslo Mrkev Smetana ke šlehání Strouhaný parmazán Sůl Žloutek
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Mrkvová polévka s bramborem

Mrkvová polévka s bramborem

Poctivá zelňačka

Poctivá zelňačka

Krakonošův dlabanec

Krakonošův dlabanec

Kávovo-šlehačková bábovka

Kávovo-šlehačková bábovka

Bleskový koláč s tuňákem a rajčátky

Bleskový koláč s tuňákem a rajčátky

Dýňová bábovka - dvoubarevná

Dýňová bábovka - dvoubarevná

Dušené maso s dýní

Dušené maso s dýní

Placičky ze zbylé bramborové kaše

Placičky ze zbylé bramborové kaše

Plněné kuřecí prsíčko listovým špenátem

Plněné kuřecí prsíčko listovým…

Doporučujeme

15 minut
Papriková frittata

Papriková frittata

30 minut
Rebarborový džem s vanilkou

Rebarborový džem s vanilkou

20 minut
Chřest s křupavou posýpkou a ztraceným vejcem

Chřest s křupavou posýpkou a…

35 minut
Nudle s hovězím masem a hoisin omáčkou

Nudle s hovězím masem a hoisin omáčkou

60 minut
Křehký dort s revení

Křehký dort s revení

20 minut
Sirup ze smrkových výhonků

Sirup ze smrkových výhonků

80 minut
Koprová omáčka se ztraceným vejcem

Koprová omáčka se ztraceným vejcem

10 minut
Domácí vanilkový a kakaový pribináček

Domácí vanilkový a kakaový pribináček

70 minut
Koláč z rebarbory

Koláč z rebarbory

Poslední sledované recepty

146
Koprová omáčka v netradičním pojetí
Koprová omáčka v…
81
Velikonoční nádivka
Velikonoční nádivka
79
Houbovník z Pojizeří
Houbovník z Pojizeří
55
Rajčatový salát III.
Rajčatový salát III.
44
Klasické lečo
Klasické lečo

Zajímavé články

Trápí vás nespavost? Těchto 6 potravin vám pomůže vyspat se dorůžova
Trápí vás nespavost? Těchto 6 potravin vám pomůže…
Pavlova s amarettem nebo rumové tiramisu? Vyberte si svůj oblíbený opilý dezert
Pavlova s amarettem nebo rumové tiramisu? Vyberte…
Staročeský pokrm z Plzeňska aneb Víte, co jsou to pískorky?
Staročeský pokrm z Plzeňska aneb Víte, co jsou to…
5 potravin, které vám pomohou zbavit se tuku na břiše
5 potravin, které vám pomohou zbavit se tuku na…
Zapomenutá kuchařka z Vilniusu: Vyzkoušejte jednoduché vegetariánské recepty, které překvapí svou chutí
Zapomenutá kuchařka z Vilniusu: Vyzkoušejte…
AHA.cz Brzobohatá tvrdě narazila! Režim jako v base a drsné zákazy

Brzobohatá tvrdě narazila! Režim jako v base a drsné zákazy

Mimibazar Jak vybrat ten nejvhodnější běžecký pás na doma a proč je výhodné si ho pořídit

Jak vybrat ten nejvhodnější běžecký pás na doma a proč je výhodné si ho pořídit

Dáma.cz Tchyně podle zvěrokruhu: Nač se připravit před prvním setkání?

Tchyně podle zvěrokruhu: Nač se připravit před prvním setkání?

Blesk pro ženy Denní horoskop na čtvrtek 22. 5. 2025: Kdo by si měl dát pozor na kritiku a koho čeká zkouška v práci?

Denní horoskop na čtvrtek 22. 5. 2025: Kdo by si měl dát pozor na kritiku a koho čeká zkouška v práci?

Ženy.cz Jak rychle usnout do 10, 60 a 120 vteřin. 3 vědecky ověřené metody

Jak rychle usnout do 10, 60 a 120 vteřin. 3 vědecky ověřené metody

Blesk.cz Divoký mejdan na počest Jiřího Bartošky (†78): Svědectví, co se dělo uvnitř!

Divoký mejdan na počest Jiřího Bartošky (†78): Svědectví, co se dělo uvnitř!

SportRevue.cz FOTO: Amálie Švábíková a 35 dalších nejhezčích (ex)atletek posledních sezon

FOTO: Amálie Švábíková a 35 dalších nejhezčích (ex)atletek posledních sezon

Maminka.cz Herečka Brigitte Nielsen po deseti umělých oplodněních a následném porodu v 54 letech: Frida je moje největší výhra!

Herečka Brigitte Nielsen po deseti umělých oplodněních a následném porodu v 54 letech: Frida je moje největší výhra!

Blesk Horoskopy 5 znamení zvěrokruhu, která se pořád vracejí ke svým ex: Kdo věří na druhé šance?

5 znamení zvěrokruhu, která se pořád vracejí ke svým ex: Kdo věří na druhé šance?

  • Recepty.cz
  • Losos ve smetanové omáčce
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact