• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Losos ve smetanové omáčce
Napište svůj komentář k receptu

Losos ve smetanové omáčce

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
4.6
hodnotilo: 5
doba přípravy: 30 minut
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Losos ve smetanové omáčce
Nahrát fotku
 

Suroviny

4 porce
    • 4
      ks losos filety
    • citronová šťáva
    • 250
      g mrkev
    • 250
      g celer
    • 100
      g máslo
    • sůl
    • 1
      špetka cukr
    • 100
      ml bílé víno
    • 125
      ml smetana ke šlehání
    • 1
      ks žloutek
    • 30
      g strouhaný parmazán

Postup přípravy receptu

1
Filety omyjeme, osušíme a pokapeme citronovou šťávou. Necháme 30 minut v chladu rozležet. Mrkev a celer očistíme a omyjeme, nakrájíme na jemné nudličky a opečeme na rozehřátém másle. Přidáme sůl, cukr, a víno a necháme asi 20 minut povařit. Stáhneme z plotny a necháme vychladnout. Lososa osušíme, osolíme a těsně vedle sebe poklademe do zapékací formy. Smetanu ušleháme dotuha. Smícháme žloutek a sýr. Společně se zeleninou vmícháme do šlehačky. Hmotu navršíme na filety a uhladíme. Pečeme v troubě vyhřáté na 200 °C asi 30 minut.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Losos s jogurtovou omáčkou a smetanové brambory

Losos s jogurtovou omáčkou a…

Pangas v sýrovo-smetanové omáčce

Pangas v sýrovo-smetanové omáčce

Řízky ve smetanové omáčce

Řízky ve smetanové omáčce

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Dan | 13. 9. 2007 14:36

    tedy, moooooooc dobré!!!! Jsme si pošmákli. Přílohu jsme měli rýži. Dobrá je k lososu i bramborová kaše

  • Dan | 13. 9. 2007 14:36

    tedy, moooooooc dobré!!!! Jsme si pošmákli. Přílohu jsme měli rýži. Dobrá je k lososu i bramborová kaše

  • iveta | 30. 8. 2007 11:44

    je to skvělý rodinka si moc pochutnala

  • Anonym | 5. 8. 2007 16:13

    Je to skvely!Misto mrkev-celer jsem dala cuketu,mnam!

  • brk | 16. 7. 2007 11:32

    pic lidi je to opravdu dobrota.. všem vřele doporučuju..

  • Romana Strašáková | 15. 3. 2007 14:53

    dneska jsem to vařila na oběd a všichni jsi to moc pochvalovali.Sice příprava je trochu dlouhá,ale stojí to za to.Doporučuji vynikající...

  • Katka Maršálková | 9. 2. 2007 12:22

    jde to asi i bez celeru a mrkve že? a to se ta ušlehaná šlehačka v troubě nerozpustí?

  • Pavel Mitev | 14. 1. 2007 12:46

    Je to vynikající,doporučuji i pro labužníky:

  • gojko | 14. 1. 2007 12:39

    Je to výborné,moc doporučuju.

  • Anonym | 6. 11. 2006 20:22

    Jakou přílohu doporučujete?

  • Martina Baldrmanová | 4. 11. 2006 17:20

    Ten celer mi tam moc nechutnal :(

  • Anonym | 19. 9. 2006 13:09

    uplne fantasticke! - lososa sme pripravovali pre hosti, ktori prisli na moju narodeninovu party a hostia z Peru & Francuzska boli uplne uneseni:-)

  • Katka Š | 6. 7. 2006 10:44

    Souhlasím,že příprava je delší,ale výsledek STOJÍ ZATO!VYNIKAJÍCÍ.....

  • Milda Kocór | 4. 2. 2006 14:15

    Zrovna jsme dojedli a - velmi dobré!!! Známka 1.

  • Vaření je Láska | 21. 1. 2006 15:58

    Tak jsem se vrhl na tento recept. Příprava nepatří mezi nejkratší, ale výledek vypadá více než dobře. Přeji dobrou chuť

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Ryby
Maso Rybí Oběd Večeře Pečení Vaření Zdravý oběd Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bílé víno Celer Citronová šťáva Cukr Losos Máslo Mrkev Smetana ke šlehání Strouhaný parmazán Sůl Žloutek
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Vepřové plátky pana nadlesního

Vepřové plátky pana nadlesního

Rychle naložené okurky

Rychle naložené okurky

Špenátové halušky s krůtími kostkami a omáčkou

Špenátové halušky s krůtími kostkami…

Bohaté řízky

Bohaté řízky

Rychlé chilli fazole

Rychlé chilli fazole

Kus Kus (Cous Cous)

Kus Kus (Cous Cous)

Jednoduché sýrové tyčinky

Jednoduché sýrové tyčinky

Sušená rajčata

Sušená rajčata

Pečená žebírka na zelenině

Pečená žebírka na zelenině

Doporučujeme

70 minut
Holandský řízek a šťouchané brambory

Holandský řízek a šťouchané brambory

60 minut
Znojemské okurky

Znojemské okurky

30 minut
Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

60 minut
Domácí rybízová marmeláda

Domácí rybízová marmeláda

45 minut
Masové špízy s bramborami

Masové špízy s bramborami

50 minut
Rychlý borůvkový koláč

Rychlý borůvkový koláč

45 minut
Pikantní čatní z meruněk

Pikantní čatní z meruněk

50 minut
Bramborový koláč se zeleninou

Bramborový koláč se zeleninou

30 minut
Zapečené těstoviny se zeleninou a houbami

Zapečené těstoviny se zeleninou a…

Poslední sledované recepty

274
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce
76
Linecké cukroví II.
Linecké cukroví II.
45
Bramborový knedlík podle norem
Bramborový knedlík podle…
34
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
31
Pikantní sladkokyselá polévka na pekingský způsob
Pikantní sladkokyselá…

Zajímavé články

Zavařte si meruňky: Máme recepty na domácí zavařeninu, kompot i čatní
Zavařte si meruňky: Máme recepty na domácí…
Letní koláče podle celebrit: Vyzkoušejte recept Jiřiny Bohdalové, Laďky Něrgešové nebo Haliny Pawlowské
Letní koláče podle celebrit: Vyzkoušejte recept…
Nejlepší nakládané okurky: Vsaďte na tradiční znojemský lák
Nejlepší nakládané okurky: Vsaďte na tradiční…
Velký rybízový speciál: Rady, jak rybíz zamrazit, zavařit, a recepty na rybízové koláče a další moučníky
Velký rybízový speciál: Rady, jak rybíz zamrazit,…
Nevíte, co s úrodou cuket? Vyzkoušejte těchto 6 chutných receptů
Nevíte, co s úrodou cuket? Vyzkoušejte těchto 6…
AHA.cz Národní ostuda! Jde o Karla Gotta (†80)

Národní ostuda! Jde o Karla Gotta (†80)

Mimibazar Proč je obtížné přijmout kompliment a jak na to vyzrát?

Proč je obtížné přijmout kompliment a jak na to vyzrát?

Dáma.cz Jogurt, džus, müsli: Škodlivé potraviny, které byste měla vyřadit z jídelníčku

Jogurt, džus, müsli: Škodlivé potraviny, které byste měla vyřadit z jídelníčku

Blesk pro ženy Jeden z posledních večírků ve Varech: Kdo odhalil víc, než bylo třeba?

Jeden z posledních večírků ve Varech: Kdo odhalil víc, než bylo třeba?

Ženy.cz Mezi dvěma muži: Jak vybrat toho pravého pro život

Mezi dvěma muži: Jak vybrat toho pravého pro život

Blesk.cz ONLINE: Karlovy Vary se po týdnu loučí! Hvězdy na červeném koberci a velká sláva

ONLINE: Karlovy Vary se po týdnu loučí! Hvězdy na červeném koberci a velká sláva

SportRevue.cz FOTO: Nazí cyklisté v ulicích. Naked Bike Ride frčí už v 80 městech světa

FOTO: Nazí cyklisté v ulicích. Naked Bike Ride frčí už v 80 městech světa

Maminka.cz Herečka Brigitte Nielsen po deseti umělých oplodněních a následném porodu v 54 letech: Frida je moje největší výhra!

Herečka Brigitte Nielsen po deseti umělých oplodněních a následném porodu v 54 letech: Frida je moje největší výhra!

Blesk Horoskopy Prázdniny podle znamení horoskopu: Panna chce poznávat kulturu, Střelec miluje adrenalin a exotiku

Prázdniny podle znamení horoskopu: Panna chce poznávat kulturu, Střelec miluje adrenalin a exotiku

  • Recepty.cz
  • Losos ve smetanové omáčce
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact