• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty
  • Recepty.cz
  • Losos v žampionové omáčce se zeleným pepřem
Napište svůj komentář k receptu

Losos v žampionové omáčce se zeleným pepřem

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
4.8
hodnotilo: 17
doba přípravy: 120 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Losos v žampionové omáčce se zeleným pepřem
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 8
      plátek losos
    • 1
      špetka sůl
    • 1
      špetka pepř mletý
    • 250
      g žampiony
    • 200
      g široké bílé nudle
    • 2
      lžíce rostlinný olej
    • 1
      lžíce hladká mouka
    • 1,80
      l zeleninový vývar
    • 4
      lžíce šlehačka
    • 1
      svazek kopr
    • cukr
    • 1
      ks citron
    • pepř celý

Postup přípravy receptu

1
Lososa omyjeme, osušíme, zakapeme citronovou šťávou a osolíme. Žampiony očistíme, omyjeme a rozpůlíme. Nudle vaříme asi 10 minut v osolené vodě, potom je scedíme a udržujeme teplé. Zahřejeme olej, opečeme žampiony, ochutíme solí a pepřem a vyjmeme. Na tomto tuku asi 8 minut opékáme plátky lososa.
2
Potom je vyjmeme a přidáme k žampionům. Do tuku dáme osmahnout mouku, rozředíme vývarem, vmícháme šlehačku i zbytek citronové šťávy a krátce povaříme. Ochutíme solí, cukrem a zeleným pepřem. Žampiony vložíme do omáčky. Čerstvý kopr opereme, necháme okapat a nahrubo nasekáme. Rybu dáme na talíře, obložíme nudlemi a posypeme koprem.
3
Zdobíme plátky citronu a čerstvě nahrubo mletým pepřem.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Bifteky se zeleným pepřem

Bifteky se zeleným pepřem

Kýta v žampionové omáčce

Kýta v žampionové omáčce

Grilovaná krkovička se zeleným chřestem a dvojím pyré

Grilovaná krkovička se zeleným…

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • merilin | 17. 1. 2014 11:40

    Moc dobré,budu dělat častěji............. :-\ :-[

  • daniela | 11. 1. 2014 22:23

    v predpisu je vsak 1,8 l zel. vyvaru - kdo v tom vari nudle? i ja bych chapala, ze pokud je v textu receptu, jisku zredim vyvarem a udelam omacku, ze patri pouze do omacky. takze by to chtelo v receptu asi upresnit, k cemu vsemu ten vyvar...

  • Jana | 22. 12. 2013 08:12

    Mila Helusko, je videt, ze se ucite a vydrzte. 1.8 litru vody je mysleno na vareni nudli a macka se jenom redi, takze se tam da tolik vody kolik potrebujete mit na hustou macku - tak hrnek, dva, divejte se. Muj otec se ucil taky varit a delal koblihy, kde mu recept rekl litr oleje - nenapsali na smazeni, tak to tata nalil do testa - umite si predstavit jak to dopadlo. Vydrzte kdo nic nezkazi nic se nenauci... Hodne zdaru Jana

  • Lea | 18. 1. 2012 17:58

    Mám ráda lososa a žampiony a omáčky podobného typu a tato byla opravdu vydařená.. dávám určitě 1

  • Heluska11 | 13. 11. 2011 11:50

    tak jsem dnes tento recept vyzkoušela a bohužel spokojená nejsem... 1,8l vývaru?? to si nedovedu představit co by z toho vzniklo, já dala 1l a bylo to opravdu nad míru, žampiony abych hledala lupou :( jsem začínající kuchařka a tak se řídím receptem a tenhle není dobře napsaný, chutově to taky není žáden zázrak :( jelikož lososa miluju a díky hodnocení jsem vyzkoušela tento recept lituji a davám 4

  • Maxguns | 8. 1. 2011 11:48

    je to dobré a když si to člověk upraví dle své chuti tak je to výborné

  • Eliška Skývová | 2. 3. 2010 13:05

    Jídlo bylo výborné, příprava velmi rychlá, zelený pepř jsem sice neměla ale i tak to bylo skvělé. Běžně rybu nemáme moc rádi, ale tohle brzo zopakujeme. Hodnotím za 1. Eliška

  • Lenka Kovářová | 16. 10. 2009 22:17

    Pepř jsem úplně vynechala a i tak to bylo úžasné. Hdnotím 1

  • Jana Ehnes | 11. 4. 2009 13:01

    Ja mam rada chut zeleneho pepre, ale taky nerada kousu ty kulicky, takze ten zeleny pepr davam do cajitka a hotovo

  • Simona Vojtěchovská | 11. 4. 2009 12:55

    právě to stravuju:-) souhlasím, že zelený pepř tam není úplně košer, když se ta kulička rozkousne tak přehluší všechny ostatní chutě a v nadšení mě teda moc neuvádí...nebo se nemá kousat? nevim, nepoužívám tyhle pepře...jinak omáčka je přesně, jak jsem si ji představovala, ale dala jsem tam mnohem víc žampionů, aby byla pořádně houbová, to se k tomu lososu hodí a vypadá to moc pěkně...chutnalo nám všem, ale příště tam pepř nedám, ale je to věc názoru

  • Honza | 22. 4. 2007 19:35

    Recept není špatný, ale těch chutí je tam AŽ moc. Lépe bez zeleného pepře. Vyzkoušel jsem lehce alternativně jako omáčku na těstoviny s kousky lososa a nebylo to zlé.. :o)

  • Ivana Didová | 3. 2. 2007 12:02

    rozhodně je to asi skvělý recept,tak se zítra o něj pokusim a dám vědět.

  • Anonym | 23. 2. 2006 11:09

    Výborné!!! Použila jsem sice jakousi jinou rybu, ale i tak to bylo moc dobré. Zítra kupuju lososa - zkusím originál. Hodnotím 1, jen nevím jak to do PC dostat :o). Marťa z Bru

  • HoP | 21. 8. 2005 21:08

    Tenhle recept nemá chybu. Vylepšil jsem si ho směsí hnědých a pravých hřibů namísto žampiönů a to je teprve bašta.

  • Likas | 4. 8. 2004 17:25

    Ze všech dostupných receptů s lososem ( na této stránce ) se mně tenhle zdál nejlepší musím se ho ale ještě pokusit uvařit.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Ryby
Maso Rybí Oběd Večeře Smažení Vaření Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Citron Cukr Hladká mouka Kopr Losos Pepř celý Pepř mletý Rostlinný olej Široké bílé nudle Šlehačka Sůl Žampiony Zeleninový vývar
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Ďábelské fazole

Ďábelské fazole

Těstovinový salát s masem

Těstovinový salát s masem

Šťavnatý citronový koláč

Šťavnatý citronový koláč

Staročeské kostky

Staročeské kostky

Nízká čokoládová buchta

Nízká čokoládová buchta

Dršťková polévka z vepřových žaludků

Dršťková polévka z vepřových žaludků

Karamelový krém

Karamelový krém

Domácí koblížky od babičky

Domácí koblížky od babičky

Jednoduchá ovesná kaše -  zdravě a chutně

Jednoduchá ovesná kaše - zdravě a…

Doporučujeme

70 minut
Holandský řízek a šťouchané brambory

Holandský řízek a šťouchané brambory

45 minut
Vepřové s mrkví, hráškem a bylinkovými bramborami

Vepřové s mrkví, hráškem a…

20 minut
Čočková polévka se zeleninou

Čočková polévka se zeleninou

40 minut
Čokoládová roláda s lehkým krémem a borůvkami

Čokoládová roláda s lehkým krémem a…

30 minut
Mexický hrnec s rýží

Mexický hrnec s rýží

35 minut
Palačinka z trouby s karamelizovaným ovocem

Palačinka z trouby s karamelizovaným…

30 minut
Zimní minestrone

Zimní minestrone

20 minut
Česnečka

Česnečka

30 minut
Polévka z červené čočky

Polévka z červené čočky

Poslední sledované recepty

349
Domácí houstičky ze sušeného droždí
Domácí houstičky ze…
146
Krémová polévka z řapíkatého celeru
Krémová polévka z…
127
Cestovní ovesné pražmo, základní recept
Cestovní ovesné pražmo,…
44
Papriková krkovice
Papriková krkovice
31
Klasické lečo
Klasické lečo

Zajímavé články

Recept na vafle: Pravé belgické, ovesné i slavnostní s karamelem a kokosovou šlehačkou
Recept na vafle: Pravé belgické, ovesné i…
Polévky jako lék: Uvařte si hustou krémovou, asijskou nebo poctivý domácí vývar
Polévky jako lék: Uvařte si hustou krémovou,…
Co vařit v mrazivých dnech? 10 chutných receptů, které vás dokonale zahřejí
Co vařit v mrazivých dnech? 10 chutných receptů,…
Italský koláč ze tří surovin budete milovat. Nepotřebujete na něj mouku ani máslo!
Italský koláč ze tří surovin budete milovat.…
Božská snídaně z vajec 6x jinak: Míchaná, lívance i omeleta!
Božská snídaně z vajec 6x jinak: Míchaná, lívance…
AHA.cz Kotkovi poprvé ukázali syna: Spadne vám brada

Kotkovi poprvé ukázali syna: Spadne vám brada

Mimibazar Otestovali jsme: Přenosný čistič koberců a čalounění ocení domácnosti s dětmi a domácími mazlíčky

Otestovali jsme: Přenosný čistič koberců a čalounění ocení domácnosti s dětmi a domácími mazlíčky

Dáma.cz Neuvěříte, že se takto oblékly! 19 nejšílenějších svatebních šatů, které jsou naprostý úlet

Neuvěříte, že se takto oblékly! 19 nejšílenějších svatebních šatů, které jsou naprostý úlet

Blesk pro ženy Outfit podle Leony Machálkové pro ženy 50+: Vsaďte na tyto triky pro dokonalou figuru!

Outfit podle Leony Machálkové pro ženy 50+: Vsaďte na tyto triky pro dokonalou figuru!

Ženy.cz Jídlo do kabelky! 6 tipů, jak svačit chytřeji

Jídlo do kabelky! 6 tipů, jak svačit chytřeji

Blesk.cz Kolik si nahrabe zpěvačka Adele denně? Šokující částka!

Kolik si nahrabe zpěvačka Adele denně? Šokující částka!

SportRevue.cz FOTO: Nahota na golfu? Nic zvláštního. Hřiště s jamkami naháče přitahují

FOTO: Nahota na golfu? Nic zvláštního. Hřiště s jamkami naháče přitahují

Maminka.cz 25 důkazů, že není radno nechat děti bez dozoru ani na 5 minut. Tyhle fotky vás dostanou!

25 důkazů, že není radno nechat děti bez dozoru ani na 5 minut. Tyhle fotky vás dostanou!

Blesk Horoskopy Dnes je 11. 1. Co znamená andělské číslo 111 a na co byste se měli zaměřit?

Dnes je 11. 1. Co znamená andělské číslo 111 a na co byste se měli zaměřit?

Další doporučené recepty:

Losos v ořechovém kabátku
Losos v ořechovém kabátku
Losos v sezamové krustě
Losos v sezamové krustě
Losos v sezamu s nudlemi
Losos v sezamu s nudlemi
Losos ve slanině s bramborovou kaší
Losos ve slanině s bramborovou kaší
Lososová pomazánka
Lososová pomazánka
Lososová pomazánka
Lososová pomazánka
  • Recepty.cz
  • Losos v žampionové omáčce se zeleným pepřem
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact