• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Grilování & BBQ Džemy a marmelády
  • Recepty.cz
  • Losos v žampionové omáčce se zeleným pepřem
Napište svůj komentář k receptu

Losos v žampionové omáčce se zeleným pepřem

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
4.8
hodnotilo: 17
doba přípravy: 120 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Losos v žampionové omáčce se zeleným pepřem
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 8
      plátek losos
    • 1
      špetka sůl
    • 1
      špetka pepř mletý
    • 250
      g žampiony
    • 200
      g široké bílé nudle
    • 2
      lžíce rostlinný olej
    • 1
      lžíce hladká mouka
    • 1,80
      l zeleninový vývar
    • 4
      lžíce šlehačka
    • 1
      svazek kopr
    • cukr
    • 1
      ks citron
    • pepř celý

Postup přípravy receptu

1
Lososa omyjeme, osušíme, zakapeme citronovou šťávou a osolíme. Žampiony očistíme, omyjeme a rozpůlíme. Nudle vaříme asi 10 minut v osolené vodě, potom je scedíme a udržujeme teplé. Zahřejeme olej, opečeme žampiony, ochutíme solí a pepřem a vyjmeme. Na tomto tuku asi 8 minut opékáme plátky lososa.
2
Potom je vyjmeme a přidáme k žampionům. Do tuku dáme osmahnout mouku, rozředíme vývarem, vmícháme šlehačku i zbytek citronové šťávy a krátce povaříme. Ochutíme solí, cukrem a zeleným pepřem. Žampiony vložíme do omáčky. Čerstvý kopr opereme, necháme okapat a nahrubo nasekáme. Rybu dáme na talíře, obložíme nudlemi a posypeme koprem.
3
Zdobíme plátky citronu a čerstvě nahrubo mletým pepřem.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Bifteky se zeleným pepřem

Bifteky se zeleným pepřem

Kýta v žampionové omáčce

Kýta v žampionové omáčce

Grilovaná krkovička se zeleným chřestem a dvojím pyré

Grilovaná krkovička se zeleným…

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • merilin | 17. 1. 2014 11:40

    Moc dobré,budu dělat častěji............. :-\ :-[

  • daniela | 11. 1. 2014 22:23

    v predpisu je vsak 1,8 l zel. vyvaru - kdo v tom vari nudle? i ja bych chapala, ze pokud je v textu receptu, jisku zredim vyvarem a udelam omacku, ze patri pouze do omacky. takze by to chtelo v receptu asi upresnit, k cemu vsemu ten vyvar...

  • Jana | 22. 12. 2013 08:12

    Mila Helusko, je videt, ze se ucite a vydrzte. 1.8 litru vody je mysleno na vareni nudli a macka se jenom redi, takze se tam da tolik vody kolik potrebujete mit na hustou macku - tak hrnek, dva, divejte se. Muj otec se ucil taky varit a delal koblihy, kde mu recept rekl litr oleje - nenapsali na smazeni, tak to tata nalil do testa - umite si predstavit jak to dopadlo. Vydrzte kdo nic nezkazi nic se nenauci... Hodne zdaru Jana

  • Lea | 18. 1. 2012 17:58

    Mám ráda lososa a žampiony a omáčky podobného typu a tato byla opravdu vydařená.. dávám určitě 1

  • Heluska11 | 13. 11. 2011 11:50

    tak jsem dnes tento recept vyzkoušela a bohužel spokojená nejsem... 1,8l vývaru?? to si nedovedu představit co by z toho vzniklo, já dala 1l a bylo to opravdu nad míru, žampiony abych hledala lupou :( jsem začínající kuchařka a tak se řídím receptem a tenhle není dobře napsaný, chutově to taky není žáden zázrak :( jelikož lososa miluju a díky hodnocení jsem vyzkoušela tento recept lituji a davám 4

  • Maxguns | 8. 1. 2011 11:48

    je to dobré a když si to člověk upraví dle své chuti tak je to výborné

  • Eliška Skývová | 2. 3. 2010 13:05

    Jídlo bylo výborné, příprava velmi rychlá, zelený pepř jsem sice neměla ale i tak to bylo skvělé. Běžně rybu nemáme moc rádi, ale tohle brzo zopakujeme. Hodnotím za 1. Eliška

  • Lenka Kovářová | 16. 10. 2009 22:17

    Pepř jsem úplně vynechala a i tak to bylo úžasné. Hdnotím 1

  • Jana Ehnes | 11. 4. 2009 13:01

    Ja mam rada chut zeleneho pepre, ale taky nerada kousu ty kulicky, takze ten zeleny pepr davam do cajitka a hotovo

  • Simona Vojtěchovská | 11. 4. 2009 12:55

    právě to stravuju:-) souhlasím, že zelený pepř tam není úplně košer, když se ta kulička rozkousne tak přehluší všechny ostatní chutě a v nadšení mě teda moc neuvádí...nebo se nemá kousat? nevim, nepoužívám tyhle pepře...jinak omáčka je přesně, jak jsem si ji představovala, ale dala jsem tam mnohem víc žampionů, aby byla pořádně houbová, to se k tomu lososu hodí a vypadá to moc pěkně...chutnalo nám všem, ale příště tam pepř nedám, ale je to věc názoru

  • Honza | 22. 4. 2007 19:35

    Recept není špatný, ale těch chutí je tam AŽ moc. Lépe bez zeleného pepře. Vyzkoušel jsem lehce alternativně jako omáčku na těstoviny s kousky lososa a nebylo to zlé.. :o)

  • Ivana Didová | 3. 2. 2007 12:02

    rozhodně je to asi skvělý recept,tak se zítra o něj pokusim a dám vědět.

  • Anonym | 23. 2. 2006 11:09

    Výborné!!! Použila jsem sice jakousi jinou rybu, ale i tak to bylo moc dobré. Zítra kupuju lososa - zkusím originál. Hodnotím 1, jen nevím jak to do PC dostat :o). Marťa z Bru

  • HoP | 21. 8. 2005 21:08

    Tenhle recept nemá chybu. Vylepšil jsem si ho směsí hnědých a pravých hřibů namísto žampiönů a to je teprve bašta.

  • Likas | 4. 8. 2004 17:25

    Ze všech dostupných receptů s lososem ( na této stránce ) se mně tenhle zdál nejlepší musím se ho ale ještě pokusit uvařit.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Ryby
Maso Rybí Oběd Večeře Smažení Vaření Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Citron Cukr Hladká mouka Kopr Losos Pepř celý Pepř mletý Rostlinný olej Široké bílé nudle Šlehačka Sůl Žampiony Zeleninový vývar
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Rybí pomazánka s avokádem

Rybí pomazánka s avokádem

Rohlíky na ráno

Rohlíky na ráno

Kuřecí řízek s hořčicí

Kuřecí řízek s hořčicí

Sekané karbanátky

Sekané karbanátky

Květákové těstoviny se šunkou a nivou

Květákové těstoviny se šunkou a nivou

Turistická pomazánka

Turistická pomazánka

Cuketová omeleta

Cuketová omeleta

Krém na zdobení dortů

Krém na zdobení dortů

Batátový koláč

Batátový koláč

Doporučujeme

30 minut
Kuře ve smetanové omáčce s parmazánem

Kuře ve smetanové omáčce s parmazánem

45 minut
Meruňkový kompot

Meruňkový kompot

30 minut
Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

60 minut
Domácí rybízová marmeláda

Domácí rybízová marmeláda

45 minut
Masové špízy s bramborami

Masové špízy s bramborami

60 minut
Rybízová bábovka

Rybízová bábovka

45 minut
Pikantní čatní z meruněk

Pikantní čatní z meruněk

50 minut
Bramborový koláč se zeleninou

Bramborový koláč se zeleninou

30 minut
Zapečené těstoviny se zeleninou a houbami

Zapečené těstoviny se zeleninou a…

Poslední sledované recepty

89
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce
41
Čočkové placičky ala bramboráčky
Čočkové placičky ala…
30
Domácí šťáva z josty
Domácí šťáva z josty
25
Višňový džem (marmeláda)
Višňový džem (marmeláda)
24
Carpaccio z červené řepy
Carpaccio z červené řepy

Zajímavé články

Nepotřebujeme ji, ale chceme! Růžová kabelka na bagety baví Instagram
Nepotřebujeme ji, ale chceme! Růžová kabelka na…
Nakládané okurky podle hvězd: Zkuste recept Evy Pilarové nebo Jiřiny Šejbalové
Nakládané okurky podle hvězd: Zkuste recept Evy…
9 superpotravin pro ženy 50+: Jezte je pravidelně a vaše tělo vám poděkuje
9 superpotravin pro ženy 50+: Jezte je pravidelně…
Vařte jako babička! 10 nejlepších letních jídel, která vám připomenou prázdniny na venkově
Vařte jako babička! 10 nejlepších letních jídel,…
Od pondělí do pátku: 5 nejlepších pomazánek, které oceníte nejen o letních prázdninách
Od pondělí do pátku: 5 nejlepších pomazánek,…
AHA.cz Nemluvná Bydžovská se odvázala: Otevřeně o chlastu a sexu

Nemluvná Bydžovská se odvázala: Otevřeně o chlastu a sexu

Mimibazar Řecko okouzlí každého cestovatele. Nabídne odpočinek, poznání i skvělou kuchyni

Řecko okouzlí každého cestovatele. Nabídne odpočinek, poznání i skvělou kuchyni

Dáma.cz 5 signálů, že vás někdo proklel, uřkl nebo uhranul: Jak se proti tomu bránit?

5 signálů, že vás někdo proklel, uřkl nebo uhranul: Jak se proti tomu bránit?

Blesk pro ženy Nejstylovější denní looky z kolonády: Excelovala Pořízková, Peštová i Pauhofová

Nejstylovější denní looky z kolonády: Excelovala Pořízková, Peštová i Pauhofová

Ženy.cz Jste neustále bez energie? Bacha na čtyři typy lidí, co vás tajně vysávají

Jste neustále bez energie? Bacha na čtyři typy lidí, co vás tajně vysávají

Blesk.cz Prestižní CarTec party ve Varech: Rozzáření Chladovi a »recyklovaná« Dragounová

Prestižní CarTec party ve Varech: Rozzáření Chladovi a »recyklovaná« Dragounová

SportRevue.cz 35 nejdražších přestupů fotbalové historie. Než skončí léto, pořadí se opět změní

35 nejdražších přestupů fotbalové historie. Než skončí léto, pořadí se opět změní

Maminka.cz Táta pěti dětí se dozvěděl, že čtyři z nich nejsou jeho vlastní. Mám je rád všechny, ale dědit bude jen 'moje krev', říká

Táta pěti dětí se dozvěděl, že čtyři z nich nejsou jeho vlastní. Mám je rád všechny, ale dědit bude jen 'moje krev', říká

Blesk Horoskopy Vědma Helen Stanku: Opustit manželku kvůli milence? Nejčastější dotaz k výkladu karet

Vědma Helen Stanku: Opustit manželku kvůli milence? Nejčastější dotaz k výkladu karet

Další doporučené recepty:

Losos v ořechovém kabátku
Losos v ořechovém kabátku
Losos v sezamové krustě
Losos v sezamové krustě
Losos v sezamu s nudlemi
Losos v sezamu s nudlemi
Losos ve slanině s bramborovou kaší
Losos ve slanině s bramborovou kaší
Lososová pomazánka
Lososová pomazánka
Lososová pomazánka
Lososová pomazánka
  • Recepty.cz
  • Losos v žampionové omáčce se zeleným pepřem
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact