Lososa omyjeme, osušíme, zakapeme citronovou šťávou a osolíme. Žampiony očistíme, omyjeme a rozpůlíme. Nudle vaříme asi 10 minut v osolené vodě, potom je scedíme a udržujeme teplé. Zahřejeme olej, opečeme žampiony, ochutíme solí a pepřem a vyjmeme. Na tomto tuku asi 8 minut opékáme plátky lososa.
2
Potom je vyjmeme a přidáme k žampionům. Do tuku dáme osmahnout mouku, rozředíme vývarem, vmícháme šlehačku i zbytek citronové šťávy a krátce povaříme. Ochutíme solí, cukrem a zeleným pepřem. Žampiony vložíme do omáčky. Čerstvý kopr opereme, necháme okapat a nahrubo nasekáme. Rybu dáme na talíře, obložíme nudlemi a posypeme koprem.
3
Zdobíme plátky citronu a čerstvě nahrubo mletým pepřem.
v predpisu je vsak 1,8 l zel. vyvaru - kdo v tom vari nudle? i ja bych chapala, ze pokud je v textu receptu, jisku zredim vyvarem a udelam omacku, ze patri pouze do omacky. takze by to chtelo v receptu asi upresnit, k cemu vsemu ten vyvar...
Jana
|22. 12. 2013 08:12
Mila Helusko, je videt, ze se ucite a vydrzte. 1.8 litru vody je mysleno na vareni nudli a macka se jenom redi, takze se tam da tolik vody kolik potrebujete mit na hustou macku - tak hrnek, dva, divejte se. Muj otec se ucil taky varit a delal koblihy, kde mu recept rekl litr oleje - nenapsali na smazeni, tak to tata nalil do testa - umite si predstavit jak to dopadlo.
Vydrzte kdo nic nezkazi nic se nenauci... Hodne zdaru Jana
Lea
|18. 1. 2012 17:58
Mám ráda lososa a žampiony a omáčky podobného typu a tato byla opravdu vydařená.. dávám určitě 1
tak jsem dnes tento recept vyzkoušela a bohužel spokojená nejsem... 1,8l vývaru?? to si nedovedu představit co by z toho vzniklo, já dala 1l a bylo to opravdu nad míru, žampiony abych hledala lupou jsem začínající kuchařka a tak se řídím receptem a tenhle není dobře napsaný, chutově to taky není žáden zázrak jelikož lososa miluju a díky hodnocení jsem vyzkoušela tento recept lituji a davám 4
je to dobré a když si to člověk upraví dle své chuti tak je to výborné
Eliška Skývová
|2. 3. 2010 13:05
Jídlo bylo výborné, příprava velmi rychlá, zelený pepř jsem sice neměla ale i tak to bylo skvělé. Běžně rybu nemáme moc rádi, ale tohle brzo zopakujeme. Hodnotím za 1. Eliška
Lenka Kovářová
|16. 10. 2009 22:17
Pepř jsem úplně vynechala a i tak to bylo úžasné. Hdnotím 1
Jana Ehnes
|11. 4. 2009 13:01
Ja mam rada chut zeleneho pepre, ale taky nerada kousu ty kulicky, takze ten zeleny pepr davam do cajitka a hotovo
Simona Vojtěchovská
|11. 4. 2009 12:55
právě to stravuju:-) souhlasím, že zelený pepř tam není úplně košer, když se ta kulička rozkousne tak přehluší všechny ostatní chutě a v nadšení mě teda moc neuvádí...nebo se nemá kousat? nevim, nepoužívám tyhle pepře...jinak omáčka je přesně, jak jsem si ji představovala, ale dala jsem tam mnohem víc žampionů, aby byla pořádně houbová, to se k tomu lososu hodí a vypadá to moc pěkně...chutnalo nám všem, ale příště tam pepř nedám, ale je to věc názoru
Honza
|22. 4. 2007 19:35
Recept není špatný, ale těch chutí je tam AŽ moc. Lépe bez zeleného pepře. Vyzkoušel jsem lehce alternativně jako omáčku na těstoviny s kousky lososa a nebylo to zlé.. :o)
Ivana Didová
|3. 2. 2007 12:02
rozhodně je to asi skvělý recept,tak se zítra o něj pokusim a dám vědět.
Anonym
|23. 2. 2006 11:09
Výborné!!! Použila jsem sice jakousi jinou rybu, ale i tak to bylo moc dobré. Zítra kupuju lososa - zkusím originál. Hodnotím 1, jen nevím jak to do PC dostat :o). Marťa z Bru
HoP
|21. 8. 2005 21:08
Tenhle recept nemá chybu. Vylepšil jsem si ho směsí hnědých a pravých hřibů namísto žampiönů a to je teprve bašta.
Likas
|4. 8. 2004 17:25
Ze všech dostupných receptů s lososem ( na této stránce ) se mně tenhle zdál nejlepší musím se ho ale ještě pokusit uvařit.