Lososa omyjeme a osušíme. Mezitím si připravíme marinádu z kopru, oleje, šťávy z citrónu, soli a pepře. Všechny ingredience rozšleháme metličkou, aby se dobře spojily. Do této marinády naložíme filety z lososa a dáme na cca 30min do ledničky.
Mezitím si připravíme kaši. Dáme vařit brambory na kaši. Na jeden hrnec by mohl stačit jeden hrnek pohanky, kterou povaříme podle návodu samostatně. Do slitých uvařených brambor dáme plátek másla a půl hrnku mléka. Brambory šťouchadlem rozmačkáme, podle potřeby přidáme sůl nebo mléko. Doporučuji nedělat kaši úplně hladkou, ale nechat v ní kousky brambor. Do takto zpracované kaše nasypeme uvařenou pohanku a promícháme.
:-D asi mu tam chybala, Vegeta, horcica, sojovka, kecup, korenie a ryby , Zuzkanka 12, vyborny recept. 8-) robime podobne jednoducho s drahou -luxusnou surovinou.
Di
|24. 8. 2012 15:30
Pro někoho je možná losos (100 g stojí více než 40 Kč) docela obyčejné jídlo, pro mě představuje super dobrotu a luxus. Tvrdit, že příprava je jednoduchá, může snad jen ten, kdo nikdy lososa nedělal. Stačí málo a už není křehký a šťavnatý, ale vysušený. Takže to chce určitou zkušenost. Ani v restauraci ho vždy neudělají na jedničku. :-)