Plátky lososa omyjeme, osušíme kuchyňským papírem a pokapeme citronovou šťávou. Troubu rozpálíme na 200 °C. Bylinky nadrobno nasekáme. Smetanu smícháme s vývarem, hořčicí a bylinkami (1 lžíci bylinek si necháme stranou), osolíme a opepříme. Lososa osolíme, opepříme, vložíme do pekáčku a potřeme směsí. Pečeme 20 minut, dokud se losos nezbarví rovnoměrně do světle růžova. Nakonec rybu posypeme zbylými bylinkami.
2
Jako přílohu k tomu máme moc rádi na páře vařenou brokolici a artyčoky.
3
Tento recept není můj, opsala jsem ho z jedné americké kuchařky. Je to moc velká bašta a tak jsem se s vámi chtěla podělit o ten "žaludeční orgasmus" jak toto jídlo nazývá můj muž :-)