• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Velikonoce
  • Recepty.cz
  • Losos v alobalu
Napište svůj komentář k receptu

Losos v alobalu

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
4.3
hodnotilo: 62
doba přípravy: 45 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Losos v alobalu
Losos v alobalu
Losos v alobalu
Losos v alobalu
Losos v alobalu
Losos v alobalu
4fotografie
Nahrát fotku
 

Suroviny

1 porce
    • 2
      ks máslo malé
    • 1
      lžička sůl
    • 2
      ks citron kolečka
    • 1
      ks rozmarýn větvička
    • 1
      ks losos
    • alobal

Postup přípravy receptu

1
Na dostatečně velký kus alobalu dáme porci lososa, posolíme, na vršek dáme 2 kolečka citronu, rozmarýn a 2 kousky másla. Dobře zabalíme do alobalu a dáme péci na 200 °C přibližně na 15-20 minut, podle velikosti porce. Pokud máte lososa s kůží, dejte kůži dolů.

RADA: Jak připravit ryby?

2
Pro zajímavost se může servírovat na talíři v alobalu. Je možné péci stejným způsobem i velký kus vcelku a pak na servírovací míse porcovat přímo na stole. Velice jednoduché, rychlé a výborné.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Losos v sezamové krustě

Losos v sezamové krustě

Losos na pomerančích

Losos na pomerančích

Lososové sashimi

Lososové sashimi

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Bob | 6. 3. 2016 23:55

    ..bacha, rybí kořeni bežně prodávané v marketech je sajrajt, zničíte tím chuť kvalitního masa. Na lososa stačí sůl a pepř z mlýnku, trocha nejlepšího olivového oleje s čerstvou bylinkou podle toho, co má kdo rád (petržel, kopr apod).

  • hovinko | 25. 12. 2015 09:18

    mindfuck

  • xxxxxxxl | 25. 12. 2015 09:18

    Mindfuck

  • xxx | 21. 2. 2013 20:27

    a male maslo ma 125g :)

  • Ankamamka1
    Ankamamka1 | 30. 4. 2012 20:47

    rybička byla luxusní záležitost ačkoliv jsem nesehnala rozmarýn čerstvý,ale sušený,přidala koření na mořské ryby a citronem jen pokapala-pro jistotu...mňam mňam...celá rodinka si pochvalovala

  • xxx | 15. 11. 2011 10:31

    Dva kousky v receptu čti pořádně

  • Ladia
    Ladia | 15. 11. 2011 10:15

    Opravdu tam patří dvě malé 125 g kostky másla?

  • LiliRipp | 22. 9. 2011 10:40

    Výborné. Na lososa dávám koření na mořské ryby. :-) :-)

  • Firentys | 22. 3. 2011 12:39

    hahah to vypada jako pero v alobalu

  • Firentys | 22. 3. 2011 12:39

    hahah to vypada jako pero v alobalu

  • paella8 | 21. 3. 2011 23:52

    Je to vynikajici. Koreni se muze kombinovat dle fantazie. Takto se daji upravovat ruzne druhy mas, na barbeque, na ohni i v troube, ale ???????..........posledni dobou se objevuji nazory:...drzet hlinikovou folii od primeho styku s jidlem ?????....obzvlaste pri tepelnem zpracovani !!!!!!!! :-\

  • Anet | 21. 3. 2011 20:05

    Mockrat dekuju za recept, jednoduche a moc chutne moje americka host- rodina si moc pochvalovala ;-) ...

  • recepty73
    recepty73 | 17. 3. 2011 14:15

    ...recept je výborný,ale to máslo vypadá jako 2ks malého másla :-\

  • pippiva
    pippiva | 15. 3. 2011 14:58

    Take delam,jen vynechavam maslo.Moc dobre. 8-)

  • MartikK
    MartikK | 12. 3. 2011 14:47

    Vynikající. Používám různé koření, např. oregano, bazalku, saturejku a vždycky je to bašta.

  • svišť | 18. 11. 2010 13:32

    Na nás moc kyselé, příště citrónem jen pokapu.

  • Zita Matejkova
    Zita Matejkova | 9. 11. 2010 11:10

    Nemá chybu, moc dobré

  • Šárka Rudlová | 22. 9. 2010 15:25

    Výborné, sypala jsem sušeným oregánem. Příště nebudu ale solit, ten citron stačí bohatě.

  • Helena Stříbrná | 12. 2. 2010 10:26

    Nemaje rozmarýn, posypala jsem lehce tymiánem. Losos byl výborný.

  • Helena Pawlasová | 30. 12. 2009 12:45

    super :) moc jsme si pochutnali

  • Pavla Opravilová | 10. 10. 2009 12:37

    Jednoduché, skvělé. Po dlouhé době jsem se zase odvážila koupit lososa, protože předchozí pokusy o přípravu nedopadli podle mých představ. Trošku jsem ho posypala kořením na ryby a protože jsem neměla rozmarýnu, dala jsem snítku kopru. K tomu nasucho pečené hranolky a rodina se oblizovala až za ušima! Určitě brzy udělám znovu!

  • Martina Kroufková | 22. 9. 2009 13:44

    Vynikající, děláme místo s rozmarýnem s oregánem a nemá to chybču.

  • Jana Slováková | 1. 2. 2009 16:10

    Výborné! Také jsme dělaly s dcerou každý kouske s jinou bylinkou - rozmarýn, provensálské bylinky, bazalka, tymián. Všechny byly vynikající! Dáváme velkou 1!

  • Jakub Sukeník | 30. 1. 2009 05:57

    Nic moc. Davam za 4 cili 5

  • Simča Sládková | 17. 1. 2009 00:42

    V jednoduchosti je krása - tato úprava lososa je maximální. Alobal jsem potřela troškou česnekového másla a pak položila losoa... Dále přesně podle recepotu a SUPER!!!! Dávám za 1 a kdybych mohla, tak s *. Simča S.

  • Alice Nušlová | 4. 1. 2009 21:16

    Až když jsem šla vařit, zjistila jsem, že nemám citron. Jediné co mi zbylo v lednice, byl pomeranč a musím říct, že i tak byl losos výborný :) Takže příště asi jedině s pomerančem a místo rozmarýnu provensálské bylinky. Kdyby se vám to stalo také, klidně dejte 4 plátky pomeranče, dva navrch a dva dospod. Mňam

  • Markéta Pavlíková | 31. 12. 2008 13:06

    Geniální, rychlé, jednoduché a minimun špinavého nádobí. Dala jsem steakové koření (nebo koření na rybu) a mohu jen doporučit.

  • Petra Šašková | 29. 12. 2008 22:15

    Také jsem zkusila, jako koření tymián, jinak dle receptu a byl výborný.

  • Míša Š. | 18. 11. 2008 10:51

    Výborný recept a jednoduchý!

  • Malevilka :) | 9. 10. 2008 18:38

    Taky musím napsat chválu. Ryby moc nemusim, ale tenhle losos mi chutnal. Dala jsem tam místo větvičky rozmarýnu rozmarýn mletý, trochu jsem se bála, aby tam nebyl moc cítit, ale v pohodě. Příště ho tam možná zkusím dát i více.Možná by se tam hodilo i trochu česneku, ale opravdu s rozumem:)Jako přílohu jsem dala zapákané špenátové brambory a opravdu chutné.

  • Zuzana Brodová | 27. 9. 2008 12:09

    Moc moc dobré.Sice jsem dala místo větvičky rozmárýnu sušený,ale taky bylo to moc dobré.Super recept.

  • Naďa Lhotáková | 13. 4. 2008 20:18

    Měla jsem strach z čerstvého rozmarýnu,ale dopadlo to dobře,šmákli jsme si..dávám 1

  • francka | 25. 2. 2008 18:50

    já jsem dala na toho lososa hořtici kečup a na to zázvor do toho lososa jsem dala salát tatarku a osmaženou veku v česneku fakt super!!!!!!!!!!!!!!

  • Marta Dočekalová | 26. 12. 2007 20:19

    Moc dobré i bez rozmarýnu.Dávám za 1.

  • sixty-nine | 20. 11. 2007 16:02

    Vynikající!!! Kousky lososa v alobalu jsem položil na plech a k tomu jsem na plech položil na kostičky nakrájené brambory a pekl jsem to společně, opravdu výtečné!!

  • Magda | 22. 10. 2007 09:19

    Výborné. Neměla jsem rozmarýn, tak bylo bez něj, ale i tak to bylo skvělé a vynikla chu´t lososa.

  • Petra VOZI | 30. 9. 2007 15:37

    Vynikající a pestré, dle fantazie chuti rodinných členů, každý kousek s jinou bylinkou (petrželka, bazalka, máta, rozmarýn,...), super!!!

  • Anonym | 26. 11. 2006 11:44

    Dobrý den,mám dotaz,nemám rozmarýn,lze něčím nahradit?!Doba pečení 15-20min.+ předehřátí trouby nebo bez předehřátí?!Díky za radu!

  • Lem | 21. 11. 2006 20:00

    skvělý jídlo, už jsem takhle lososa připravovala 2-3x a fakt super!!!

  • pihula | 4. 11. 2006 21:49

    uzany recept! vrele doporucuji!!!! rychle, pekne na pohled a hlavne lahodne. podavala jsem s br.kasi. pratele byli nadseni!!!! zkuste nebudete litovat

  • Anonym | 3. 8. 2006 14:26

    fakt dobrej recept...hlavně rychlá příprava...a zvládne to i totální amatér=)

  • Petra | 20. 7. 2006 11:51

    Super výborná, rychlá a velmi chutá záležitost!!!

  • Michaela Atherton | 12. 4. 2006 16:39

    pro kdji> kazda kuchyne je nezdrava, pokud zdrave varit nechcete a neumite. Ja ziji v Anglii nekolik let a myslim si, ze v nasi rodine se ji jen zdrave. I kdyz tim nerikam, ze si jednou za cas nedame take-a-way:o]My nejradeji lososa s koprovou omackou...

  • Kristýna Blažková | 12. 4. 2006 16:19

    Vynikající! Pochoutka! Díky za tip!

  • kdji segdr | 21. 2. 2006 22:19

    Vařím to malým dětem (batolatum) v Anglii. Do alobalu jen lososa, polit mlekem, zabalit, 15-20 min. S bramborovou kasi. Detem moc chutna, pritom je to jednoduche a hlavne ZDRAVE! (coz jinak angl. kuchyne moc neni...)

  • Tomáš Dimmer | 29. 1. 2006 13:13

    Výborné! Vždycky jsme lososa pekli jen tak vcelku v troubě, ale nikdy to nebylo ono. Díky tomu alobalu to bylo šťavnaté a všechny ingredience se harmonicky prolínaly.

  • evička lormanová | 29. 12. 2005 09:29

    je to super ta větvička rozmarýnu to mu dává šmrnc...ssss to je pochoutka.

  • libor ruzicka | 23. 11. 2005 11:18

    Priste to zkuste zabalit do listkoveho testa/misto alobalu/

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Ryby Losos
Maso Rybí Oběd Večeře Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Alobal Citron Losos Máslo Rozmarýn Sůl
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Káva Tiramisu

Káva Tiramisu

Smažené houskové knedlíky

Smažené houskové knedlíky

Dětská pomazánka

Dětská pomazánka

Čočkový prívarok

Čočkový prívarok

Zelný salát s jablkem a mrkví

Zelný salát s jablkem a mrkví

Vepřová kýta s červenýma fazolema

Vepřová kýta s červenýma fazolema

Bramborové hrudky - smažené

Bramborové hrudky - smažené

Hořčicové hovězí na špeku a zelenině

Hořčicové hovězí na špeku a zelenině

Broskvové (meruňkové) muffiny

Broskvové (meruňkové) muffiny

Doporučujeme

20 minut
Kuřecí piccata

Kuřecí piccata

20 minut
Chřestový salát s vejcem

Chřestový salát s vejcem

20 minut
Bylinkové kuře v marinádě chermoula

Bylinkové kuře v marinádě chermoula

30 minut
Žloutkové řezy jako vánek

Žloutkové řezy jako vánek

20 minut
Mac and cheese s chřestem a hráškem

Mac and cheese s chřestem a hráškem

30 minut
Strakaté blondie

Strakaté blondie

40 minut
Whisky krkovice s opečenými bramborami

Whisky krkovice s opečenými bramborami

30 minut
Chřestová polévka s pestem

Chřestová polévka s pestem

60 minut
Slaný chřestový koláč

Slaný chřestový koláč

Poslední sledované recepty

80
Houbovník z Pojizeří
Houbovník z Pojizeří
42
Bábovka s tvarohovou náplní
Bábovka s tvarohovou…
42
Čokoládová poleva na zmrzlinu, pudink apod.
Čokoládová poleva na…
35
Žloutkové řezy jako vánek
Žloutkové řezy jako vánek
33
Dušené pepřové karé v cibuli
Dušené pepřové karé v…

Zajímavé články

Zelená je dobrá! Mechové muffiny vás okouzlí svou barvou i chutí
Zelená je dobrá! Mechové muffiny vás okouzlí svou…
Špízy: Recept na ty nejlepší, plné masa i zeleniny!
Špízy: Recept na ty nejlepší, plné masa i…
Chřest pomáhá při hubnutí: Zkuste polévku nebo rizoto
Chřest pomáhá při hubnutí: Zkuste polévku nebo…
Sirup ze smrkových výhonků ze tří ingrediencí a bez vaření
Sirup ze smrkových výhonků ze tří ingrediencí a…
Sardinky v konzervě: Superpotravina, kterou většina z nás jí špatně. Víme, jak na ně!
Sardinky v konzervě: Superpotravina, kterou…
AHA.cz Útok u soudu s Hanychovou: Soukup překročil všechny meze

Útok u soudu s Hanychovou: Soukup překročil všechny meze

Mimibazar Vyzkoušeli jste: Vytřeno za pár minut. Inovovaný mop Spontex Express System+ šetří čas i záda

Vyzkoušeli jste: Vytřeno za pár minut. Inovovaný mop Spontex Express System+ šetří čas i záda

Dáma.cz Moudra našich babiček fungují dodnes: Jak na šťastný vztah podle zralých žen?

Moudra našich babiček fungují dodnes: Jak na šťastný vztah podle zralých žen?

Blesk pro ženy Zemřel Jiří Bartoška (†78): Tohle byly jeho životní i filmové role

Zemřel Jiří Bartoška (†78): Tohle byly jeho životní i filmové role

Ženy.cz Orgasmus v přímém přenosu! Takhle vypadá vaše vagína zevnitř

Orgasmus v přímém přenosu! Takhle vypadá vaše vagína zevnitř

Blesk.cz Slzy pro festivalového prezidenta Bartošku (†78): Pieta u Thermalu i u sídla na Andělské Hoře

Slzy pro festivalového prezidenta Bartošku (†78): Pieta u Thermalu i u sídla na Andělské Hoře

SportRevue.cz „Trochu“ to přehnali. Tito slavní sportovci si poskvrnili kariéru sexuálním skandálem

„Trochu“ to přehnali. Tito slavní sportovci si poskvrnili kariéru sexuálním skandálem

Maminka.cz Ve dvou letech platila za nejkrásnější batole na světě. Jak vypadá a žije „živá panenka“ Aira Marie Brown dnes?

Ve dvou letech platila za nejkrásnější batole na světě. Jak vypadá a žije „živá panenka“ Aira Marie Brown dnes?

Blesk Horoskopy Odbornice na čísla vědomí má jasno: Den, kdy jste se narodili, o vás řekne vše!

Odbornice na čísla vědomí má jasno: Den, kdy jste se narodili, o vás řekne vše!

Další doporučené recepty:

Losos s růžičkovou kapustou a bramborovou kaší
Losos s růžičkovou kapustou a…
Losos se smetanou a kaviárem
Losos se smetanou a kaviárem
Losos se smetanovo-česnekovou omáčkou
Losos se smetanovo-česnekovou omáčkou
Losos v koprové marinádě s bramborovou kaší s pohankou
Losos v koprové marinádě s bramborovou…
Losos v ořechovém kabátku
Losos v ořechovém kabátku
Losos v sezamové krustě
Losos v sezamové krustě
  • Recepty.cz
  • Losos v alobalu
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact