• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Velikonoce
  • Recepty.cz
  • Losos v alobalu
Napište svůj komentář k receptu

Losos v alobalu

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
4.3
hodnotilo: 62
doba přípravy: 45 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Losos v alobalu
Losos v alobalu
Losos v alobalu
Losos v alobalu
Losos v alobalu
Losos v alobalu
4fotografie
Nahrát fotku
 

Suroviny

1 porce
    • 2
      ks máslo malé
    • 1
      lžička sůl
    • 2
      ks citron kolečka
    • 1
      ks rozmarýn větvička
    • 1
      ks losos
    • alobal

Postup přípravy receptu

1
Na dostatečně velký kus alobalu dáme porci lososa, posolíme, na vršek dáme 2 kolečka citronu, rozmarýn a 2 kousky másla. Dobře zabalíme do alobalu a dáme péci na 200 °C přibližně na 15-20 minut, podle velikosti porce. Pokud máte lososa s kůží, dejte kůži dolů.

RADA: Jak připravit ryby?

2
Pro zajímavost se může servírovat na talíři v alobalu. Je možné péci stejným způsobem i velký kus vcelku a pak na servírovací míse porcovat přímo na stole. Velice jednoduché, rychlé a výborné.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Losos v sezamové krustě

Losos v sezamové krustě

Losos na pomerančích

Losos na pomerančích

Lososové sashimi

Lososové sashimi

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Bob | 6. 3. 2016 23:55

    ..bacha, rybí kořeni bežně prodávané v marketech je sajrajt, zničíte tím chuť kvalitního masa. Na lososa stačí sůl a pepř z mlýnku, trocha nejlepšího olivového oleje s čerstvou bylinkou podle toho, co má kdo rád (petržel, kopr apod).

  • hovinko | 25. 12. 2015 09:18

    mindfuck

  • xxxxxxxl | 25. 12. 2015 09:18

    Mindfuck

  • xxx | 21. 2. 2013 20:27

    a male maslo ma 125g :)

  • Ankamamka1
    Ankamamka1 | 30. 4. 2012 20:47

    rybička byla luxusní záležitost ačkoliv jsem nesehnala rozmarýn čerstvý,ale sušený,přidala koření na mořské ryby a citronem jen pokapala-pro jistotu...mňam mňam...celá rodinka si pochvalovala

  • xxx | 15. 11. 2011 10:31

    Dva kousky v receptu čti pořádně

  • Ladia
    Ladia | 15. 11. 2011 10:15

    Opravdu tam patří dvě malé 125 g kostky másla?

  • LiliRipp | 22. 9. 2011 10:40

    Výborné. Na lososa dávám koření na mořské ryby. :-) :-)

  • Firentys | 22. 3. 2011 12:39

    hahah to vypada jako pero v alobalu

  • Firentys | 22. 3. 2011 12:39

    hahah to vypada jako pero v alobalu

  • paella8 | 21. 3. 2011 23:52

    Je to vynikajici. Koreni se muze kombinovat dle fantazie. Takto se daji upravovat ruzne druhy mas, na barbeque, na ohni i v troube, ale ???????..........posledni dobou se objevuji nazory:...drzet hlinikovou folii od primeho styku s jidlem ?????....obzvlaste pri tepelnem zpracovani !!!!!!!! :-\

  • Anet | 21. 3. 2011 20:05

    Mockrat dekuju za recept, jednoduche a moc chutne moje americka host- rodina si moc pochvalovala ;-) ...

  • recepty73
    recepty73 | 17. 3. 2011 14:15

    ...recept je výborný,ale to máslo vypadá jako 2ks malého másla :-\

  • pippiva
    pippiva | 15. 3. 2011 14:58

    Take delam,jen vynechavam maslo.Moc dobre. 8-)

  • MartikK
    MartikK | 12. 3. 2011 14:47

    Vynikající. Používám různé koření, např. oregano, bazalku, saturejku a vždycky je to bašta.

  • svišť | 18. 11. 2010 13:32

    Na nás moc kyselé, příště citrónem jen pokapu.

  • Zita Matejkova
    Zita Matejkova | 9. 11. 2010 11:10

    Nemá chybu, moc dobré

  • Šárka Rudlová | 22. 9. 2010 15:25

    Výborné, sypala jsem sušeným oregánem. Příště nebudu ale solit, ten citron stačí bohatě.

  • Helena Stříbrná | 12. 2. 2010 10:26

    Nemaje rozmarýn, posypala jsem lehce tymiánem. Losos byl výborný.

  • Helena Pawlasová | 30. 12. 2009 12:45

    super :) moc jsme si pochutnali

  • Pavla Opravilová | 10. 10. 2009 12:37

    Jednoduché, skvělé. Po dlouhé době jsem se zase odvážila koupit lososa, protože předchozí pokusy o přípravu nedopadli podle mých představ. Trošku jsem ho posypala kořením na ryby a protože jsem neměla rozmarýnu, dala jsem snítku kopru. K tomu nasucho pečené hranolky a rodina se oblizovala až za ušima! Určitě brzy udělám znovu!

  • Martina Kroufková | 22. 9. 2009 13:44

    Vynikající, děláme místo s rozmarýnem s oregánem a nemá to chybču.

  • Jana Slováková | 1. 2. 2009 16:10

    Výborné! Také jsme dělaly s dcerou každý kouske s jinou bylinkou - rozmarýn, provensálské bylinky, bazalka, tymián. Všechny byly vynikající! Dáváme velkou 1!

  • Jakub Sukeník | 30. 1. 2009 05:57

    Nic moc. Davam za 4 cili 5

  • Simča Sládková | 17. 1. 2009 00:42

    V jednoduchosti je krása - tato úprava lososa je maximální. Alobal jsem potřela troškou česnekového másla a pak položila losoa... Dále přesně podle recepotu a SUPER!!!! Dávám za 1 a kdybych mohla, tak s *. Simča S.

  • Alice Nušlová | 4. 1. 2009 21:16

    Až když jsem šla vařit, zjistila jsem, že nemám citron. Jediné co mi zbylo v lednice, byl pomeranč a musím říct, že i tak byl losos výborný :) Takže příště asi jedině s pomerančem a místo rozmarýnu provensálské bylinky. Kdyby se vám to stalo také, klidně dejte 4 plátky pomeranče, dva navrch a dva dospod. Mňam

  • Markéta Pavlíková | 31. 12. 2008 13:06

    Geniální, rychlé, jednoduché a minimun špinavého nádobí. Dala jsem steakové koření (nebo koření na rybu) a mohu jen doporučit.

  • Petra Šašková | 29. 12. 2008 22:15

    Také jsem zkusila, jako koření tymián, jinak dle receptu a byl výborný.

  • Míša Š. | 18. 11. 2008 10:51

    Výborný recept a jednoduchý!

  • Malevilka :) | 9. 10. 2008 18:38

    Taky musím napsat chválu. Ryby moc nemusim, ale tenhle losos mi chutnal. Dala jsem tam místo větvičky rozmarýnu rozmarýn mletý, trochu jsem se bála, aby tam nebyl moc cítit, ale v pohodě. Příště ho tam možná zkusím dát i více.Možná by se tam hodilo i trochu česneku, ale opravdu s rozumem:)Jako přílohu jsem dala zapákané špenátové brambory a opravdu chutné.

  • Zuzana Brodová | 27. 9. 2008 12:09

    Moc moc dobré.Sice jsem dala místo větvičky rozmárýnu sušený,ale taky bylo to moc dobré.Super recept.

  • Naďa Lhotáková | 13. 4. 2008 20:18

    Měla jsem strach z čerstvého rozmarýnu,ale dopadlo to dobře,šmákli jsme si..dávám 1

  • francka | 25. 2. 2008 18:50

    já jsem dala na toho lososa hořtici kečup a na to zázvor do toho lososa jsem dala salát tatarku a osmaženou veku v česneku fakt super!!!!!!!!!!!!!!

  • Marta Dočekalová | 26. 12. 2007 20:19

    Moc dobré i bez rozmarýnu.Dávám za 1.

  • sixty-nine | 20. 11. 2007 16:02

    Vynikající!!! Kousky lososa v alobalu jsem položil na plech a k tomu jsem na plech položil na kostičky nakrájené brambory a pekl jsem to společně, opravdu výtečné!!

  • Magda | 22. 10. 2007 09:19

    Výborné. Neměla jsem rozmarýn, tak bylo bez něj, ale i tak to bylo skvělé a vynikla chu´t lososa.

  • Petra VOZI | 30. 9. 2007 15:37

    Vynikající a pestré, dle fantazie chuti rodinných členů, každý kousek s jinou bylinkou (petrželka, bazalka, máta, rozmarýn,...), super!!!

  • Anonym | 26. 11. 2006 11:44

    Dobrý den,mám dotaz,nemám rozmarýn,lze něčím nahradit?!Doba pečení 15-20min.+ předehřátí trouby nebo bez předehřátí?!Díky za radu!

  • Lem | 21. 11. 2006 20:00

    skvělý jídlo, už jsem takhle lososa připravovala 2-3x a fakt super!!!

  • pihula | 4. 11. 2006 21:49

    uzany recept! vrele doporucuji!!!! rychle, pekne na pohled a hlavne lahodne. podavala jsem s br.kasi. pratele byli nadseni!!!! zkuste nebudete litovat

  • Anonym | 3. 8. 2006 14:26

    fakt dobrej recept...hlavně rychlá příprava...a zvládne to i totální amatér=)

  • Petra | 20. 7. 2006 11:51

    Super výborná, rychlá a velmi chutá záležitost!!!

  • Michaela Atherton | 12. 4. 2006 16:39

    pro kdji> kazda kuchyne je nezdrava, pokud zdrave varit nechcete a neumite. Ja ziji v Anglii nekolik let a myslim si, ze v nasi rodine se ji jen zdrave. I kdyz tim nerikam, ze si jednou za cas nedame take-a-way:o]My nejradeji lososa s koprovou omackou...

  • Kristýna Blažková | 12. 4. 2006 16:19

    Vynikající! Pochoutka! Díky za tip!

  • kdji segdr | 21. 2. 2006 22:19

    Vařím to malým dětem (batolatum) v Anglii. Do alobalu jen lososa, polit mlekem, zabalit, 15-20 min. S bramborovou kasi. Detem moc chutna, pritom je to jednoduche a hlavne ZDRAVE! (coz jinak angl. kuchyne moc neni...)

  • Tomáš Dimmer | 29. 1. 2006 13:13

    Výborné! Vždycky jsme lososa pekli jen tak vcelku v troubě, ale nikdy to nebylo ono. Díky tomu alobalu to bylo šťavnaté a všechny ingredience se harmonicky prolínaly.

  • evička lormanová | 29. 12. 2005 09:29

    je to super ta větvička rozmarýnu to mu dává šmrnc...ssss to je pochoutka.

  • libor ruzicka | 23. 11. 2005 11:18

    Priste to zkuste zabalit do listkoveho testa/misto alobalu/

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Ryby Losos
Maso Rybí Oběd Večeře Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Alobal Citron Losos Máslo Rozmarýn Sůl
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Lehký salát

Lehký salát

Kuřecí kapsa

Kuřecí kapsa

Vepřová kýta Ježibaba

Vepřová kýta Ježibaba

Jahodový dort s myškami

Jahodový dort s myškami

Svařené víno

Svařené víno

Jehněčí kotlety - grilované

Jehněčí kotlety - grilované

Hrachová kaše (moc dobrá)

Hrachová kaše (moc dobrá)

Cheesecake s limetkami

Cheesecake s limetkami

Muffiny na více způsobů

Muffiny na více způsobů

Doporučujeme

20 minut
Kuřecí piccata

Kuřecí piccata

20 minut
Chřestový salát s vejcem

Chřestový salát s vejcem

20 minut
Bylinkové kuře v marinádě chermoula

Bylinkové kuře v marinádě chermoula

30 minut
Žloutkové řezy jako vánek

Žloutkové řezy jako vánek

20 minut
Mac and cheese s chřestem a hráškem

Mac and cheese s chřestem a hráškem

30 minut
Strakaté blondie

Strakaté blondie

40 minut
Whisky krkovice s opečenými bramborami

Whisky krkovice s opečenými bramborami

30 minut
Chřestová polévka s pestem

Chřestová polévka s pestem

60 minut
Slaný chřestový koláč

Slaný chřestový koláč

Poslední sledované recepty

64
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce
46
Žloutkové řezy jako vánek
Žloutkové řezy jako vánek
34
Čočkové placičky ala bramboráčky
Čočkové placičky ala…
33
Bábovka s tvarohovou náplní
Bábovka s tvarohovou…
32
Nebeská Máňa
Nebeská Máňa

Zajímavé články

Zelená je dobrá! Mechové muffiny vás okouzlí svou barvou i chutí
Zelená je dobrá! Mechové muffiny vás okouzlí svou…
Špízy: Recept na ty nejlepší, plné masa i zeleniny!
Špízy: Recept na ty nejlepší, plné masa i…
Chřest pomáhá při hubnutí: Zkuste polévku nebo rizoto
Chřest pomáhá při hubnutí: Zkuste polévku nebo…
Sirup ze smrkových výhonků ze tří ingrediencí a bez vaření
Sirup ze smrkových výhonků ze tří ingrediencí a…
Sardinky v konzervě: Superpotravina, kterou většina z nás jí špatně. Víme, jak na ně!
Sardinky v konzervě: Superpotravina, kterou…
AHA.cz Útok u soudu s Hanychovou: Soukup překročil všechny meze

Útok u soudu s Hanychovou: Soukup překročil všechny meze

Mimibazar Vyzkoušeli jste: Vytřeno za pár minut. Inovovaný mop Spontex Express System+ šetří čas i záda

Vyzkoušeli jste: Vytřeno za pár minut. Inovovaný mop Spontex Express System+ šetří čas i záda

Dáma.cz 10 žen, o kterých neuvěříte, že existují: Jsou dílem přírody, nebo plastických chirurgů?

10 žen, o kterých neuvěříte, že existují: Jsou dílem přírody, nebo plastických chirurgů?

Blesk pro ženy Zemřel Jiří Bartoška (†78): Tohle byly jeho životní i filmové role

Zemřel Jiří Bartoška (†78): Tohle byly jeho životní i filmové role

Ženy.cz Orgasmus v přímém přenosu! Takhle vypadá vaše vagína zevnitř

Orgasmus v přímém přenosu! Takhle vypadá vaše vagína zevnitř

Blesk.cz Slzy pro festivalového prezidenta Bartošku (†78): Pieta u Thermalu i u sídla na Andělské Hoře

Slzy pro festivalového prezidenta Bartošku (†78): Pieta u Thermalu i u sídla na Andělské Hoře

SportRevue.cz Zrádci a krysy. 18 fotbalistů, jejichž přestupy z nich udělaly nenáviděné hráče

Zrádci a krysy. 18 fotbalistů, jejichž přestupy z nich udělaly nenáviděné hráče

Maminka.cz Holčička váží v pěti letech 44 kilogramů. Udržet ji, aby se neujedla k smrti, je úkol na celý den, říká její maminka

Holčička váží v pěti letech 44 kilogramů. Udržet ji, aby se neujedla k smrti, je úkol na celý den, říká její maminka

Blesk Horoskopy Odbornice na čísla vědomí má jasno: Den, kdy jste se narodili, o vás řekne vše!

Odbornice na čísla vědomí má jasno: Den, kdy jste se narodili, o vás řekne vše!

Další doporučené recepty:

Losos s růžičkovou kapustou a bramborovou kaší
Losos s růžičkovou kapustou a…
Losos se smetanou a kaviárem
Losos se smetanou a kaviárem
Losos se smetanovo-česnekovou omáčkou
Losos se smetanovo-česnekovou omáčkou
Losos v koprové marinádě s bramborovou kaší s pohankou
Losos v koprové marinádě s bramborovou…
Losos v ořechovém kabátku
Losos v ořechovém kabátku
Losos v sezamové krustě
Losos v sezamové krustě
  • Recepty.cz
  • Losos v alobalu
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact