• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Losos v alobalu
Napište svůj komentář k receptu

Losos v alobalu

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
4.3
hodnotilo: 62
doba přípravy: 45 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Losos v alobalu
Losos v alobalu
Losos v alobalu
Losos v alobalu
Losos v alobalu
Losos v alobalu
4fotografie
Nahrát fotku
 

Suroviny

1 porce
    • 2
      ks máslo malé
    • 1
      lžička sůl
    • 2
      ks citron kolečka
    • 1
      ks rozmarýn větvička
    • 1
      ks losos
    • alobal

Postup přípravy receptu

1
Na dostatečně velký kus alobalu dáme porci lososa, posolíme, na vršek dáme 2 kolečka citronu, rozmarýn a 2 kousky másla. Dobře zabalíme do alobalu a dáme péci na 200 °C přibližně na 15-20 minut, podle velikosti porce. Pokud máte lososa s kůží, dejte kůži dolů.

RADA: Jak připravit ryby?

2
Pro zajímavost se může servírovat na talíři v alobalu. Je možné péci stejným způsobem i velký kus vcelku a pak na servírovací míse porcovat přímo na stole. Velice jednoduché, rychlé a výborné.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Losos v sezamové krustě

Losos v sezamové krustě

Losos na pomerančích

Losos na pomerančích

Lososové sashimi

Lososové sashimi

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Bob | 6. 3. 2016 23:55

    ..bacha, rybí kořeni bežně prodávané v marketech je sajrajt, zničíte tím chuť kvalitního masa. Na lososa stačí sůl a pepř z mlýnku, trocha nejlepšího olivového oleje s čerstvou bylinkou podle toho, co má kdo rád (petržel, kopr apod).

  • hovinko | 25. 12. 2015 09:18

    mindfuck

  • xxxxxxxl | 25. 12. 2015 09:18

    Mindfuck

  • xxx | 21. 2. 2013 20:27

    a male maslo ma 125g :)

  • Ankamamka1
    Ankamamka1 | 30. 4. 2012 20:47

    rybička byla luxusní záležitost ačkoliv jsem nesehnala rozmarýn čerstvý,ale sušený,přidala koření na mořské ryby a citronem jen pokapala-pro jistotu...mňam mňam...celá rodinka si pochvalovala

  • xxx | 15. 11. 2011 10:31

    Dva kousky v receptu čti pořádně

  • Ladia
    Ladia | 15. 11. 2011 10:15

    Opravdu tam patří dvě malé 125 g kostky másla?

  • LiliRipp | 22. 9. 2011 10:40

    Výborné. Na lososa dávám koření na mořské ryby. :-) :-)

  • Firentys | 22. 3. 2011 12:39

    hahah to vypada jako pero v alobalu

  • Firentys | 22. 3. 2011 12:39

    hahah to vypada jako pero v alobalu

  • paella8 | 21. 3. 2011 23:52

    Je to vynikajici. Koreni se muze kombinovat dle fantazie. Takto se daji upravovat ruzne druhy mas, na barbeque, na ohni i v troube, ale ???????..........posledni dobou se objevuji nazory:...drzet hlinikovou folii od primeho styku s jidlem ?????....obzvlaste pri tepelnem zpracovani !!!!!!!! :-\

  • Anet | 21. 3. 2011 20:05

    Mockrat dekuju za recept, jednoduche a moc chutne moje americka host- rodina si moc pochvalovala ;-) ...

  • recepty73
    recepty73 | 17. 3. 2011 14:15

    ...recept je výborný,ale to máslo vypadá jako 2ks malého másla :-\

  • pippiva
    pippiva | 15. 3. 2011 14:58

    Take delam,jen vynechavam maslo.Moc dobre. 8-)

  • MartikK
    MartikK | 12. 3. 2011 14:47

    Vynikající. Používám různé koření, např. oregano, bazalku, saturejku a vždycky je to bašta.

  • svišť | 18. 11. 2010 13:32

    Na nás moc kyselé, příště citrónem jen pokapu.

  • Zita Matejkova
    Zita Matejkova | 9. 11. 2010 11:10

    Nemá chybu, moc dobré

  • Šárka Rudlová | 22. 9. 2010 15:25

    Výborné, sypala jsem sušeným oregánem. Příště nebudu ale solit, ten citron stačí bohatě.

  • Helena Stříbrná | 12. 2. 2010 10:26

    Nemaje rozmarýn, posypala jsem lehce tymiánem. Losos byl výborný.

  • Helena Pawlasová | 30. 12. 2009 12:45

    super :) moc jsme si pochutnali

  • Pavla Opravilová | 10. 10. 2009 12:37

    Jednoduché, skvělé. Po dlouhé době jsem se zase odvážila koupit lososa, protože předchozí pokusy o přípravu nedopadli podle mých představ. Trošku jsem ho posypala kořením na ryby a protože jsem neměla rozmarýnu, dala jsem snítku kopru. K tomu nasucho pečené hranolky a rodina se oblizovala až za ušima! Určitě brzy udělám znovu!

  • Martina Kroufková | 22. 9. 2009 13:44

    Vynikající, děláme místo s rozmarýnem s oregánem a nemá to chybču.

  • Jana Slováková | 1. 2. 2009 16:10

    Výborné! Také jsme dělaly s dcerou každý kouske s jinou bylinkou - rozmarýn, provensálské bylinky, bazalka, tymián. Všechny byly vynikající! Dáváme velkou 1!

  • Jakub Sukeník | 30. 1. 2009 05:57

    Nic moc. Davam za 4 cili 5

  • Simča Sládková | 17. 1. 2009 00:42

    V jednoduchosti je krása - tato úprava lososa je maximální. Alobal jsem potřela troškou česnekového másla a pak položila losoa... Dále přesně podle recepotu a SUPER!!!! Dávám za 1 a kdybych mohla, tak s *. Simča S.

  • Alice Nušlová | 4. 1. 2009 21:16

    Až když jsem šla vařit, zjistila jsem, že nemám citron. Jediné co mi zbylo v lednice, byl pomeranč a musím říct, že i tak byl losos výborný :) Takže příště asi jedině s pomerančem a místo rozmarýnu provensálské bylinky. Kdyby se vám to stalo také, klidně dejte 4 plátky pomeranče, dva navrch a dva dospod. Mňam

  • Markéta Pavlíková | 31. 12. 2008 13:06

    Geniální, rychlé, jednoduché a minimun špinavého nádobí. Dala jsem steakové koření (nebo koření na rybu) a mohu jen doporučit.

  • Petra Šašková | 29. 12. 2008 22:15

    Také jsem zkusila, jako koření tymián, jinak dle receptu a byl výborný.

  • Míša Š. | 18. 11. 2008 10:51

    Výborný recept a jednoduchý!

  • Malevilka :) | 9. 10. 2008 18:38

    Taky musím napsat chválu. Ryby moc nemusim, ale tenhle losos mi chutnal. Dala jsem tam místo větvičky rozmarýnu rozmarýn mletý, trochu jsem se bála, aby tam nebyl moc cítit, ale v pohodě. Příště ho tam možná zkusím dát i více.Možná by se tam hodilo i trochu česneku, ale opravdu s rozumem:)Jako přílohu jsem dala zapákané špenátové brambory a opravdu chutné.

  • Zuzana Brodová | 27. 9. 2008 12:09

    Moc moc dobré.Sice jsem dala místo větvičky rozmárýnu sušený,ale taky bylo to moc dobré.Super recept.

  • Naďa Lhotáková | 13. 4. 2008 20:18

    Měla jsem strach z čerstvého rozmarýnu,ale dopadlo to dobře,šmákli jsme si..dávám 1

  • francka | 25. 2. 2008 18:50

    já jsem dala na toho lososa hořtici kečup a na to zázvor do toho lososa jsem dala salát tatarku a osmaženou veku v česneku fakt super!!!!!!!!!!!!!!

  • Marta Dočekalová | 26. 12. 2007 20:19

    Moc dobré i bez rozmarýnu.Dávám za 1.

  • sixty-nine | 20. 11. 2007 16:02

    Vynikající!!! Kousky lososa v alobalu jsem položil na plech a k tomu jsem na plech položil na kostičky nakrájené brambory a pekl jsem to společně, opravdu výtečné!!

  • Magda | 22. 10. 2007 09:19

    Výborné. Neměla jsem rozmarýn, tak bylo bez něj, ale i tak to bylo skvělé a vynikla chu´t lososa.

  • Petra VOZI | 30. 9. 2007 15:37

    Vynikající a pestré, dle fantazie chuti rodinných členů, každý kousek s jinou bylinkou (petrželka, bazalka, máta, rozmarýn,...), super!!!

  • Anonym | 26. 11. 2006 11:44

    Dobrý den,mám dotaz,nemám rozmarýn,lze něčím nahradit?!Doba pečení 15-20min.+ předehřátí trouby nebo bez předehřátí?!Díky za radu!

  • Lem | 21. 11. 2006 20:00

    skvělý jídlo, už jsem takhle lososa připravovala 2-3x a fakt super!!!

  • pihula | 4. 11. 2006 21:49

    uzany recept! vrele doporucuji!!!! rychle, pekne na pohled a hlavne lahodne. podavala jsem s br.kasi. pratele byli nadseni!!!! zkuste nebudete litovat

  • Anonym | 3. 8. 2006 14:26

    fakt dobrej recept...hlavně rychlá příprava...a zvládne to i totální amatér=)

  • Petra | 20. 7. 2006 11:51

    Super výborná, rychlá a velmi chutá záležitost!!!

  • Michaela Atherton | 12. 4. 2006 16:39

    pro kdji> kazda kuchyne je nezdrava, pokud zdrave varit nechcete a neumite. Ja ziji v Anglii nekolik let a myslim si, ze v nasi rodine se ji jen zdrave. I kdyz tim nerikam, ze si jednou za cas nedame take-a-way:o]My nejradeji lososa s koprovou omackou...

  • Kristýna Blažková | 12. 4. 2006 16:19

    Vynikající! Pochoutka! Díky za tip!

  • kdji segdr | 21. 2. 2006 22:19

    Vařím to malým dětem (batolatum) v Anglii. Do alobalu jen lososa, polit mlekem, zabalit, 15-20 min. S bramborovou kasi. Detem moc chutna, pritom je to jednoduche a hlavne ZDRAVE! (coz jinak angl. kuchyne moc neni...)

  • Tomáš Dimmer | 29. 1. 2006 13:13

    Výborné! Vždycky jsme lososa pekli jen tak vcelku v troubě, ale nikdy to nebylo ono. Díky tomu alobalu to bylo šťavnaté a všechny ingredience se harmonicky prolínaly.

  • evička lormanová | 29. 12. 2005 09:29

    je to super ta větvička rozmarýnu to mu dává šmrnc...ssss to je pochoutka.

  • libor ruzicka | 23. 11. 2005 11:18

    Priste to zkuste zabalit do listkoveho testa/misto alobalu/

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Ryby Losos
Maso Rybí Oběd Večeře Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Alobal Citron Losos Máslo Rozmarýn Sůl
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Chalupářské brambory

Chalupářské brambory

Houbový kuba II.

Houbový kuba II.

Műsli tyčinky

Műsli tyčinky

Dietní rychlá jakočína

Dietní rychlá jakočína

Šlehačkový koláč s jablky

Šlehačkový koláč s jablky

Česnekovo-žampionové masíčko: minutka

Česnekovo-žampionové masíčko: minutka

Šťavnatá hovězí roláda s mletým masem

Šťavnatá hovězí roláda s mletým masem

Cookies chip

Cookies chip

Květáková bramboračka

Květáková bramboračka

Doporučujeme

225 minut
Pečený králík s citronem a bylinkami

Pečený králík s citronem a bylinkami

10 minut
Voňavý sirup z bezinkových květů

Voňavý sirup z bezinkových květů

40 minut
Tartaletky s vanilkovým krémem a jahodami

Tartaletky s vanilkovým krémem a…

50 minut
Pečená vepřová žebra se salsou verde a kukuřicí

Pečená vepřová žebra se salsou verde…

45 minut
Grilovaná zelenina s omáčkou chimichurri a fetou

Grilovaná zelenina s omáčkou…

70 minut
Křehké galetky s rebarborou

Křehké galetky s rebarborou

80 minut
Koprová omáčka se ztraceným vejcem

Koprová omáčka se ztraceným vejcem

50 minut
Pizza s chřestem a parmskou šunkou

Pizza s chřestem a parmskou šunkou

30 minut
Bramborový salát s koprem a slaninou

Bramborový salát s koprem a slaninou

Poslední sledované recepty

85
Voňavý sirup z bezinkových květů
Voňavý sirup z…
46
Ředkvičkový salát III.
Ředkvičkový salát III.
45
Velikonoční nádivka
Velikonoční nádivka
40
Špagety se zeleninovou omáčkou a mletým masem
Špagety se zeleninovou…
31
Řecký salát s cizrnou
Řecký salát s cizrnou

Zajímavé články

Šneky z listového těsta 12x jinak: Není nic snazšího, když chcete pohostit rodinu nebo návštěvu
Šneky z listového těsta 12x jinak: Není nic…
Domácí bezový sirup: Podrobný návod, jak ho připravit za tepla i za studena
Domácí bezový sirup: Podrobný návod, jak ho…
Kuře na grilu: 5 způsobů, jak ho připravit, aby byl výsledek perfektní!
Kuře na grilu: 5 způsobů, jak ho připravit, aby…
Sladké bezové časy: Využijte sezony bezových květů a ochutnejte z nich ty nejlepší dezerty
Sladké bezové časy: Využijte sezony bezových…
Nejlepší jídla na dětskou párty: Sladké a slané dobroty, se kterými u dětí uspějete
Nejlepší jídla na dětskou párty: Sladké a slané…
AHA.cz Podvod u Burešové: Už se mnou nepočítejte, vzkázala Forejtova múza

Podvod u Burešové: Už se mnou nepočítejte, vzkázala Forejtova múza

Mimibazar Jak se dostat po porodu do formy: Tyhle cviky zvládnete i doma

Jak se dostat po porodu do formy: Tyhle cviky zvládnete i doma

Dáma.cz Která znamení by spolu neměla chodit, a už vůbec ne žít? Těmto to nebude fungovat!

Která znamení by spolu neměla chodit, a už vůbec ne žít? Těmto to nebude fungovat!

Blesk pro ženy Horoskop na další týden: Kdo by měl skončit s toxickým přátelstvím a komu hrozí zranění?

Horoskop na další týden: Kdo by měl skončit s toxickým přátelstvím a komu hrozí zranění?

Ženy.cz Festival ABC 2025: Víkend plný nezapomenutelných zážitků

Festival ABC 2025: Víkend plný nezapomenutelných zážitků

Blesk.cz Michaela Ochotská (40) je těhotná! Budeme 4, prozradila

Michaela Ochotská (40) je těhotná! Budeme 4, prozradila

SportRevue.cz FOTO: Toto jsou Ice Girls! Sexy kočky, které v NHL baví nejen diváky

FOTO: Toto jsou Ice Girls! Sexy kočky, které v NHL baví nejen diváky

Maminka.cz Sedminásobná máma Markéta Šichtařová o dětech: 5 trsů banánů, 6 kilo jablek, 40 balíčků šunky týdně. A žádné zlobení

Sedminásobná máma Markéta Šichtařová o dětech: 5 trsů banánů, 6 kilo jablek, 40 balíčků šunky týdně. A žádné zlobení

Blesk Horoskopy Horoskop na další týden: Kdo by měl skončit s toxickým přátelstvím a komu hrozí zranění?

Horoskop na další týden: Kdo by měl skončit s toxickým přátelstvím a komu hrozí zranění?

Další doporučené recepty:

Losos s růžičkovou kapustou a bramborovou kaší
Losos s růžičkovou kapustou a…
Losos se smetanou a kaviárem
Losos se smetanou a kaviárem
Losos se smetanovo-česnekovou omáčkou
Losos se smetanovo-česnekovou omáčkou
Losos v koprové marinádě s bramborovou kaší s pohankou
Losos v koprové marinádě s bramborovou…
Losos v ořechovém kabátku
Losos v ořechovém kabátku
Losos v sezamové krustě
Losos v sezamové krustě
  • Recepty.cz
  • Losos v alobalu
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact