• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Losos "Slatinské Odpůldne"
Napište svůj komentář k receptu

Losos "Slatinské Odpůldne"

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 3
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Losos "Slatinské Odpůldne"
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 350
      g losos podkovy
    • citron
    • 1
      pórek
    • 2
      lžíce sojová omáčka
    • 2
      lžíce kečup - jemný
    • vinný ocet
    • česnek
    • smetana ke šlehání
    • rýže
    • chřest
    • máslo
    • 1
      lžíce hnědý cukr lze použít rafinovaný

Postup přípravy receptu

1
Lososa rozmrazíme, zbavíme kůže a opláchneme pod tekoucí vodou. Osušeného dáme stranou. V misce smícháme sójovou omáčku, cukr, kečup, vinný ocet a prolisovaný česnek. Omytý citron nakrájíme na plátky a spolu s lososem naložíme do marinády, kde ponecháme alespoň 30 minut.
2
Mezitím dáme vařit rýži - nedávat moc vody, podle potřeby pouze přilévat, aby nebylo nutné rýži cedit, Basmati je velmi kvalitní a chutná. Solíme dle potřeby.
3
Poté si připravíme zeleninu - cibulky očistíme, nakrájíme na čtvrtky, pórek na větší kousky. Po uplynutí doby nutné na marinování rozpálíme na pánvi kousek másla a přisypeme cibuli s pórkem, krátce zpěníme a přidáme lososa s marinádou, ze které jsme odstranili citrony.
4
Přiklopíme pokličkou a dusíme do změknutí, mezitím asi dvakrát otočíme. Když je ryba měkká, přilijeme smetanu - cca 1,5 dcl a necháme svařit, aby směs zhoustla.
5
Na talíř naaranžujeme rýži, rybu přelijeme omáčkou a ozdobíme chřestem. U rybích gurmánů je úspěch zaručen.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Ca Hoi Sot Ca Chua – Losos v rajčatové omáčce s koprem

Ca Hoi Sot Ca Chua – Losos v…

Losos v žampionové omáčce se zeleným pepřem

Losos v žampionové omáčce se zeleným…

Losos s jogurtovou omáčkou a smetanové brambory

Losos s jogurtovou omáčkou a…

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Martin Januska | 25. 10. 2009 12:26

    Me osobne prisel recept vynikajici polovina lososa na tento recept druha jen tak se soli na masle do trouby a jidlo na cely den zajisteno :)

  • Renata Petursson | 14. 2. 2009 00:23

    nevim,ale mne tento recept moc nenadchl....losos je sam o sobe jemne ale typicke chuti.Krome spetky soli a nejakych bylinek nepotrebuje dochucovat,jinak se muze stat,ze z toho vznikne tuctova porce ryby.A to bez urazky prave vznikne tim kecupem a sojovkou....ziju v zemi,kde je ryba na stole tak 4x do tydne,napr.tresku bych v teto uprave zkusila,ale lososa je skoda....

  • Daniela | 5. 7. 2008 20:41

    Takto upraveny losos byl naprosto vynikajici! Nemuzu si vynachvalit, dekuji za inspiraci. Davam za 1. Rozhodne to nebyl zadny eintopf a nechapu proc tu pisou prispevky lide, kteri recept ani nevyzkouseli..

  • Andrea | 26. 7. 2006 17:16

    U nás sa losos predáva celorocne cerstvý a úprav je hodne. Nie som si ale istá, ci ten úspech u gurmánov by bol s týmto receptom zarucený. Losos je ryba velmi výraznej chuti (my poznáme len cerstvého) a preto to mnozstvo chutí, ktoré vo Vasom recepte uvádzate spravia z neho "Eintopf" à la Germany...Neberto to ako urázku, to je komentár z krajiny, kde sa ryby jedia prakticky v takom mnozsteve, ako v Cechách sa pije vynikajúce (najlepsie) pivo.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Ryby
Maso Rybí Oběd Večeře Vaření Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Česnek Chřest Citron Hnědý cukr Kečup - jemný Losos Máslo Pórek Rýže Smetana ke šlehání Sojová omáčka Vinný ocet
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Koprová omáčka

Koprová omáčka

Bramborové krokety II.

Bramborové krokety II.

Krkovička pro vítanou návštěvu

Krkovička pro vítanou návštěvu

Kuřecí nudličky na smetaně se slaninou

Kuřecí nudličky na smetaně se slaninou

Košovská specialita

Košovská specialita

Malinovo-jahodové muffiny

Malinovo-jahodové muffiny

"Rozetky" - šneci s tvarohem a švestkami

"Rozetky" - šneci s tvarohem a…

Svíčková dle Ládi Hrušky

Svíčková dle Ládi Hrušky

Jednoduchá špenátová polévka se sýrem

Jednoduchá špenátová polévka se sýrem

Doporučujeme

30 minut
Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

30 minut
Rebarborový džem s vanilkou

Rebarborový džem s vanilkou

20 minut
Chřest s křupavou posýpkou a ztraceným vejcem

Chřest s křupavou posýpkou a…

35 minut
Nudle s hovězím masem a hoisin omáčkou

Nudle s hovězím masem a hoisin omáčkou

60 minut
Křehký dort s revení

Křehký dort s revení

20 minut
Sirup ze smrkových výhonků

Sirup ze smrkových výhonků

80 minut
Koprová omáčka se ztraceným vejcem

Koprová omáčka se ztraceným vejcem

10 minut
Domácí vanilkový a kakaový pribináček

Domácí vanilkový a kakaový pribináček

70 minut
Koláč z rebarbory

Koláč z rebarbory

Poslední sledované recepty

28
Indické kuře Tikka Masala
Indické kuře Tikka Masala
22
Mrkvová bezlepková buchta
Mrkvová bezlepková buchta
21
Velikonoční nádivka
Velikonoční nádivka
16
Zapečené těstoviny s pudinkem
Zapečené těstoviny s…
15
Zapečené těstoviny co dům dal
Zapečené těstoviny co…

Zajímavé články

Éčka pod drobnohledem: Co se skrývá za tajemnými kódy na obalech?
Éčka pod drobnohledem: Co se skrývá za tajemnými…
3x moučník na víkend: Spálený koláč, buchta s rebarborou a banánové vafle
3x moučník na víkend: Spálený koláč, buchta s…
Dietní grilování? 7 tipů, jak si ho užít a zároveň jíst zdravě
Dietní grilování? 7 tipů, jak si ho užít a…
Sladký orgasmus: Upečte si hříšně dobrý moučník, který budete milovat
Sladký orgasmus: Upečte si hříšně dobrý moučník,…
KVÍZ: Poznáte česká jídla podle jejich vtipných názvů? Otestujte se!
KVÍZ: Poznáte česká jídla podle jejich vtipných…
AHA.cz Její partner už je minulost! Burešová představila nového chlapa

Její partner už je minulost! Burešová představila nového chlapa

Mimibazar První pomoc při spálení od slunce, poranění, nevolnosti i jet lagu: Homeopatická cestovní lékárnička

První pomoc při spálení od slunce, poranění, nevolnosti i jet lagu: Homeopatická cestovní lékárnička

Dáma.cz Muži přiznali: Máme rádi sex se staršími ženami a tohle jsou naše důvody

Muži přiznali: Máme rádi sex se staršími ženami a tohle jsou naše důvody

Blesk pro ženy Leona Machálková vypadá v 58 letech přímo božsky! Prozradila módní tipy, díky kterým omládnete

Leona Machálková vypadá v 58 letech přímo božsky! Prozradila módní tipy, díky kterým omládnete

Ženy.cz Jak rychle usnout do 10, 60 a 120 vteřin. 3 vědecky ověřené metody

Jak rychle usnout do 10, 60 a 120 vteřin. 3 vědecky ověřené metody

Blesk.cz Moderátor Karel Šíp (79): Spor s Českou televizí! Kvůli Všechnopárty

Moderátor Karel Šíp (79): Spor s Českou televizí! Kvůli Všechnopárty

SportRevue.cz FOTO: Polonahé fanynky na fotbalových tribunách. Těšme se na příští mistrovství světa!

FOTO: Polonahé fanynky na fotbalových tribunách. Těšme se na příští mistrovství světa!

Maminka.cz Když v 66 letech porodila první dítě, stala se nejstarší matkou na světě. Jak Adriana Iliescu (84 let) žije dnes a proč je na dceru hrdá?

Když v 66 letech porodila první dítě, stala se nejstarší matkou na světě. Jak Adriana Iliescu (84 let) žije dnes a proč je na dceru hrdá?

Blesk Horoskopy Mystická česká jména pro muže: Jakou sílu v sobě nesou?

Mystická česká jména pro muže: Jakou sílu v sobě nesou?

  • Recepty.cz
  • Losos "Slatinské Odpůldne"
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact