• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Losos "Slatinské Odpůldne"
Napište svůj komentář k receptu

Losos "Slatinské Odpůldne"

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 3
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Losos "Slatinské Odpůldne"
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 350
      g losos podkovy
    • citron
    • 1
      pórek
    • 2
      lžíce sojová omáčka
    • 2
      lžíce kečup - jemný
    • vinný ocet
    • česnek
    • smetana ke šlehání
    • rýže
    • chřest
    • máslo
    • 1
      lžíce hnědý cukr lze použít rafinovaný

Postup přípravy receptu

1
Lososa rozmrazíme, zbavíme kůže a opláchneme pod tekoucí vodou. Osušeného dáme stranou. V misce smícháme sójovou omáčku, cukr, kečup, vinný ocet a prolisovaný česnek. Omytý citron nakrájíme na plátky a spolu s lososem naložíme do marinády, kde ponecháme alespoň 30 minut.
2
Mezitím dáme vařit rýži - nedávat moc vody, podle potřeby pouze přilévat, aby nebylo nutné rýži cedit, Basmati je velmi kvalitní a chutná. Solíme dle potřeby.
3
Poté si připravíme zeleninu - cibulky očistíme, nakrájíme na čtvrtky, pórek na větší kousky. Po uplynutí doby nutné na marinování rozpálíme na pánvi kousek másla a přisypeme cibuli s pórkem, krátce zpěníme a přidáme lososa s marinádou, ze které jsme odstranili citrony.
4
Přiklopíme pokličkou a dusíme do změknutí, mezitím asi dvakrát otočíme. Když je ryba měkká, přilijeme smetanu - cca 1,5 dcl a necháme svařit, aby směs zhoustla.
5
Na talíř naaranžujeme rýži, rybu přelijeme omáčkou a ozdobíme chřestem. U rybích gurmánů je úspěch zaručen.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Ca Hoi Sot Ca Chua – Losos v rajčatové omáčce s koprem

Ca Hoi Sot Ca Chua – Losos v…

Losos s jogurtovou omáčkou a smetanové brambory

Losos s jogurtovou omáčkou a…

Losos s koprovým přelivem

Losos s koprovým přelivem

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Martin Januska | 25. 10. 2009 12:26

    Me osobne prisel recept vynikajici polovina lososa na tento recept druha jen tak se soli na masle do trouby a jidlo na cely den zajisteno :)

  • Renata Petursson | 14. 2. 2009 00:23

    nevim,ale mne tento recept moc nenadchl....losos je sam o sobe jemne ale typicke chuti.Krome spetky soli a nejakych bylinek nepotrebuje dochucovat,jinak se muze stat,ze z toho vznikne tuctova porce ryby.A to bez urazky prave vznikne tim kecupem a sojovkou....ziju v zemi,kde je ryba na stole tak 4x do tydne,napr.tresku bych v teto uprave zkusila,ale lososa je skoda....

  • Daniela | 5. 7. 2008 20:41

    Takto upraveny losos byl naprosto vynikajici! Nemuzu si vynachvalit, dekuji za inspiraci. Davam za 1. Rozhodne to nebyl zadny eintopf a nechapu proc tu pisou prispevky lide, kteri recept ani nevyzkouseli..

  • Andrea | 26. 7. 2006 17:16

    U nás sa losos predáva celorocne cerstvý a úprav je hodne. Nie som si ale istá, ci ten úspech u gurmánov by bol s týmto receptom zarucený. Losos je ryba velmi výraznej chuti (my poznáme len cerstvého) a preto to mnozstvo chutí, ktoré vo Vasom recepte uvádzate spravia z neho "Eintopf" à la Germany...Neberto to ako urázku, to je komentár z krajiny, kde sa ryby jedia prakticky v takom mnozsteve, ako v Cechách sa pije vynikajúce (najlepsie) pivo.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Ryby
Maso Rybí Oběd Večeře Vaření Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Česnek Chřest Citron Hnědý cukr Kečup - jemný Losos Máslo Pórek Rýže Smetana ke šlehání Sojová omáčka Vinný ocet
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Jarní polévka

Jarní polévka

Pizza rohlíky II.

Pizza rohlíky II.

Srdce na smetaně

Srdce na smetaně

Karamelový krém

Karamelový krém

Rebarborové čatní

Rebarborové čatní

Kokosová žmolenka (drobenka)

Kokosová žmolenka (drobenka)

Steak Chateaubriand

Steak Chateaubriand

Křehké škvarkové pracny

Křehké škvarkové pracny

Výborný jahodový dort

Výborný jahodový dort

Doporučujeme

30 minut
Rybí karbanátky s bylinkovými bramborami

Rybí karbanátky s bylinkovými…

45 minut
Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Domácí kečup

Domácí kečup

30 minut
Klasické lečo

Klasické lečo

15 minut
Cuketové bramboráky

Cuketové bramboráky

300 minut
Švestková povidla bez míchání

Švestková povidla bez míchání

30 minut
Nepečený ovocný dort

Nepečený ovocný dort

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

15 minut
Originální řecké tzatziki

Originální řecké tzatziki

Poslední sledované recepty

42
Švestková povidla
Švestková povidla
41
Kuře ve smetanové omáčce s parmazánem
Kuře ve smetanové omáčce…
37
Pravé maďarské lečo
Pravé maďarské lečo
32
Švestkový koláč s vanilkovým krémem
Švestkový koláč s…
28
Cuketovomrkvové placky
Cuketovomrkvové placky

Zajímavé články

Dokonalý smažák: 4 triky, aby se neroztekl na pánvi
Dokonalý smažák: 4 triky, aby se neroztekl na…
10 nejlepších receptů z letních rajčat: Od polévky až po šťavnatý koláč
10 nejlepších receptů z letních rajčat: Od…
Tipy na večeři nebo oběd na všední dny: 5 snadných receptů od pondělí do pátku
Tipy na večeři nebo oběd na všední dny: 5…
Je libo švestičky ze zahrádky? Poradíme vám, jak je zpracovat
Je libo švestičky ze zahrádky? Poradíme vám, jak…
Amatérská cukrářka vyrábí neskutečné dorty: Dokáže udělat sladký bazén, ostrov i vázu s květinami
Amatérská cukrářka vyrábí neskutečné dorty:…
AHA.cz Lela Vémola už pravdu neskrývá: Není lehké o tom mluvit

Lela Vémola už pravdu neskrývá: Není lehké o tom mluvit

Mimibazar Ostružiny: Proč využít jejich sezónu naplno

Ostružiny: Proč využít jejich sezónu naplno

Dáma.cz Toto jsou nejhloupější znamení podle zvěrokruhu: Patříte mezi ně?

Toto jsou nejhloupější znamení podle zvěrokruhu: Patříte mezi ně?

Blesk pro ženy Menstruační plavky už nejsou sci-fi! Prošly naším křtem ohněm?

Menstruační plavky už nejsou sci-fi! Prošly naším křtem ohněm?

Ženy.cz Jak obléknout svého muže, aby vám nedělal ostudu?

Jak obléknout svého muže, aby vám nedělal ostudu?

Blesk.cz Kordula Stropnická se odvázala: Žhavé chvíle s kámoškou

Kordula Stropnická se odvázala: Žhavé chvíle s kámoškou

SportRevue.cz VIDEO: Legendární trefy. 11 nejslavnějších gólů v dějinách české hokejové reprezentace

VIDEO: Legendární trefy. 11 nejslavnějších gólů v dějinách české hokejové reprezentace

Maminka.cz 25 důkazů, že není radno nechat děti bez dozoru ani na 5 minut. Tyhle fotky vás dostanou!

25 důkazů, že není radno nechat děti bez dozoru ani na 5 minut. Tyhle fotky vás dostanou!

Blesk Horoskopy Pijavice, vůdkyně nebo hasička konfliktů? Co prozradí den, kdy jste se narodila?

Pijavice, vůdkyně nebo hasička konfliktů? Co prozradí den, kdy jste se narodila?

  • Recepty.cz
  • Losos "Slatinské Odpůldne"
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact