• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Losos "Slatinské Odpůldne"
Napište svůj komentář k receptu

Losos "Slatinské Odpůldne"

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 3
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Losos "Slatinské Odpůldne"
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 350
      g losos podkovy
    • citron
    • 1
      pórek
    • 2
      lžíce sojová omáčka
    • 2
      lžíce kečup - jemný
    • vinný ocet
    • česnek
    • smetana ke šlehání
    • rýže
    • chřest
    • máslo
    • 1
      lžíce hnědý cukr lze použít rafinovaný

Postup přípravy receptu

1
Lososa rozmrazíme, zbavíme kůže a opláchneme pod tekoucí vodou. Osušeného dáme stranou. V misce smícháme sójovou omáčku, cukr, kečup, vinný ocet a prolisovaný česnek. Omytý citron nakrájíme na plátky a spolu s lososem naložíme do marinády, kde ponecháme alespoň 30 minut.
2
Mezitím dáme vařit rýži - nedávat moc vody, podle potřeby pouze přilévat, aby nebylo nutné rýži cedit, Basmati je velmi kvalitní a chutná. Solíme dle potřeby.
3
Poté si připravíme zeleninu - cibulky očistíme, nakrájíme na čtvrtky, pórek na větší kousky. Po uplynutí doby nutné na marinování rozpálíme na pánvi kousek másla a přisypeme cibuli s pórkem, krátce zpěníme a přidáme lososa s marinádou, ze které jsme odstranili citrony.
4
Přiklopíme pokličkou a dusíme do změknutí, mezitím asi dvakrát otočíme. Když je ryba měkká, přilijeme smetanu - cca 1,5 dcl a necháme svařit, aby směs zhoustla.
5
Na talíř naaranžujeme rýži, rybu přelijeme omáčkou a ozdobíme chřestem. U rybích gurmánů je úspěch zaručen.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Ca Hoi Sot Ca Chua – Losos v rajčatové omáčce s koprem

Ca Hoi Sot Ca Chua – Losos v…

Losos s koprovým přelivem

Losos s koprovým přelivem

Losos v žampionové omáčce se zeleným pepřem

Losos v žampionové omáčce se zeleným…

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Martin Januska | 25. 10. 2009 12:26

    Me osobne prisel recept vynikajici polovina lososa na tento recept druha jen tak se soli na masle do trouby a jidlo na cely den zajisteno :)

  • Renata Petursson | 14. 2. 2009 00:23

    nevim,ale mne tento recept moc nenadchl....losos je sam o sobe jemne ale typicke chuti.Krome spetky soli a nejakych bylinek nepotrebuje dochucovat,jinak se muze stat,ze z toho vznikne tuctova porce ryby.A to bez urazky prave vznikne tim kecupem a sojovkou....ziju v zemi,kde je ryba na stole tak 4x do tydne,napr.tresku bych v teto uprave zkusila,ale lososa je skoda....

  • Daniela | 5. 7. 2008 20:41

    Takto upraveny losos byl naprosto vynikajici! Nemuzu si vynachvalit, dekuji za inspiraci. Davam za 1. Rozhodne to nebyl zadny eintopf a nechapu proc tu pisou prispevky lide, kteri recept ani nevyzkouseli..

  • Andrea | 26. 7. 2006 17:16

    U nás sa losos predáva celorocne cerstvý a úprav je hodne. Nie som si ale istá, ci ten úspech u gurmánov by bol s týmto receptom zarucený. Losos je ryba velmi výraznej chuti (my poznáme len cerstvého) a preto to mnozstvo chutí, ktoré vo Vasom recepte uvádzate spravia z neho "Eintopf" à la Germany...Neberto to ako urázku, to je komentár z krajiny, kde sa ryby jedia prakticky v takom mnozsteve, ako v Cechách sa pije vynikajúce (najlepsie) pivo.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Ryby
Maso Rybí Oběd Večeře Vaření Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Česnek Chřest Citron Hnědý cukr Kečup - jemný Losos Máslo Pórek Rýže Smetana ke šlehání Sojová omáčka Vinný ocet
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Karamelové řezy s piškoty

Karamelové řezy s piškoty

Bábovka jak od paňmámy

Bábovka jak od paňmámy

Kapustový prívarok

Kapustový prívarok

Špízy se sýrem a uzeninou

Špízy se sýrem a uzeninou

Srdce na smetaně

Srdce na smetaně

Salát se švýcarským dresinkem

Salát se švýcarským dresinkem

Jogurtová krkovička zapečená s bramborem

Jogurtová krkovička zapečená s…

Dobré špízy

Dobré špízy

Cibulová červená řepa - sladkokyselá příloha

Cibulová červená řepa - sladkokyselá…

Doporučujeme

20 minut
Francouzské brambory podle časopisu F.O.O.D.

Francouzské brambory podle časopisu F…

300 minut
Švestková povidla

Švestková povidla

45 minut
Pravé maďarské lečo

Pravé maďarské lečo

20 minut
Cukeťák z trouby

Cukeťák z trouby

80 minut
Švestkový koláč s vanilkovým krémem

Švestkový koláč s vanilkovým krémem

50 minut
Roláda s mletým masem a zeleninou

Roláda s mletým masem a zeleninou

30 minut
Cuketovomrkvové placky

Cuketovomrkvové placky

20 minut
Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

30 minut
Nepečený ovocný dort

Nepečený ovocný dort

Poslední sledované recepty

51
Zeleninový salát s bílým (salátovým) sýrem
Zeleninový salát s bílým…
43
Poctivá kuřecí polévka
Poctivá kuřecí polévka
43
Vývar se slaninou a fazolemi
Vývar se slaninou a…
41
Nejlepší vaječný likér
Nejlepší vaječný likér
39
Vepřové s mrkví, hráškem a bylinkovými bramborami
Vepřové s mrkví, hráškem…

Zajímavé články

Domácí vepřová konzerva: Pochoutka k letní večeři nebo na cesty, kterou zvládnete připravit i v paneláku
Domácí vepřová konzerva: Pochoutka k letní večeři…
Sezóna rajčat je tady! S našimi 50 recepty si s úrodou hravě poradíte. A ještě si pochutnáte!
Sezóna rajčat je tady! S našimi 50 recepty si s…
Letní mlsání? Pojďte na to chytře
Letní mlsání? Pojďte na to chytře
Krémová cuketová polévka 5x jinak: Je pěkně hustá i bez jíšky a chutná i těm, kteří cuketu moc nemusí
Krémová cuketová polévka 5x jinak: Je pěkně hustá…
Guláš na 5 způsobů: Uvařte si chalupářskou klasiku v jednom „kotlíku“
Guláš na 5 způsobů: Uvařte si chalupářskou…
AHA.cz Laďka Něrgešová v paruce: Zdrcující verdikt lékařů

Laďka Něrgešová v paruce: Zdrcující verdikt lékařů

Mimibazar Vyzkoušeli jsme: Suchý olej Mixa proti celulitidě - přirozená cesta k hladší kůži bez jizev!

Vyzkoušeli jsme: Suchý olej Mixa proti celulitidě - přirozená cesta k hladší kůži bez jizev!

Dáma.cz Tchyně podle zvěrokruhu: Nač se připravit před prvním setkání?

Tchyně podle zvěrokruhu: Nač se připravit před prvním setkání?

Blesk pro ženy Ďábel nosí Pradu po 19 letech: Tyto fotky dokazují, že se hlavní rivalky téměř nezměnily!

Ďábel nosí Pradu po 19 letech: Tyto fotky dokazují, že se hlavní rivalky téměř nezměnily!

Ženy.cz Spolubydlení po třicítce? Něco, co miluju a nepotřebuju před nikým obhajovat

Spolubydlení po třicítce? Něco, co miluju a nepotřebuju před nikým obhajovat

Blesk.cz Pohřeb Ozzyho Osbournea (†76): Marilyn Manson a rocková smetánka!

Pohřeb Ozzyho Osbournea (†76): Marilyn Manson a rocková smetánka!

SportRevue.cz FOTO: Bayern Mnichov trochu jinak. Kdopak má v klubu nejhezčí partnerku?

FOTO: Bayern Mnichov trochu jinak. Kdopak má v klubu nejhezčí partnerku?

Maminka.cz Jak rodiče vychovávají neúspěšné děti? Co při výchově nedělat, aby byly děti spokojené a sebevědomé?

Jak rodiče vychovávají neúspěšné děti? Co při výchově nedělat, aby byly děti spokojené a sebevědomé?

Blesk Horoskopy 5 znamení, která vůbec nestárnou: Kdo zraje jako víno a těžko by mu někdo hádal jeho skutečný věk?

5 znamení, která vůbec nestárnou: Kdo zraje jako víno a těžko by mu někdo hádal jeho skutečný věk?

  • Recepty.cz
  • Losos "Slatinské Odpůldne"
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact