Opravdu pestrou večeří, která lahodí oku i chuti, je losos s restovanou zeleninou. S tímto vitamíny nabitým pokrmem na talíři bude večer hned veselejší.
Lososa nakrájejte na 4 porce, ze všech stran ho potřete olejem, osolte, opepřete a nechte odpočinout při pokojové teplotě. Zeleninu očistěte, brokolici rozeberte na malé růžičky, papriku a fenykl nakrájejte na proužky.
Brokolici dejte do hrnce s vroucí vodou, povařte 3 minuty, slijte a zchlaďte ledovou vodou. Ve velké pánvi rozehřejte olej a orestujte papriku s fenyklem, stačí 3 minuty. Přidejte brokolici, už jen prohřejte, dochuťte solí, pepřem a šťávou z poloviny citronu.
Lososa položte na suchou rozpálenou pánev kůží dolů, opékejte asi 2 minuty, poté každou porci otočte a pečte asi 1 minutu. Rybu podávejte se zeleninou a citronem na dochucení.