Filety lososa pokapeme citronem a necháme zhruba půl hodinky při pokojové teplotě odležet. Poté osušíme, osolíme, opepříme a na rozpuštěném másle opečeme v pánvi s rozpuštěným máslem z obou stran. Dobu smažení neuvádím záměrně, vše záleží na výšce použitého filetu. Filety smažíme vždy nejprve s kůží dolů a až po osmažení otáčíme a dosmažíme.
Osmažené filety vyndáme z pánve a uchováme v teple. Do výpeku nasypeme jemně nasekaný kopr, přidáme špetku jemně strouhané citronové kůry (pouze žlutá část), přilijeme smetanu, osolíme, opepříme a provaříme do požadované hustoty, kdy na závěr přidáme dle chuti trošku citronové šťávy.
3
Filety z lososa přelijeme koprovým přelivem a podáváme s bramborovou přílohou.