• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Losos s estragonovou omáčkou
Napište svůj komentář k receptu

Losos s estragonovou omáčkou

autor: recepty73
0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 3
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Losos s estragonovou omáčkou
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 4
      ks filé z lososa (cca 4 x 200g)
    • 2,50
      dl smetana
    • 1
      dl bílé víno
    • 30
      g máslo
    • 1
      lžíce hladká mouka
    • 4
      lžička citronová šťáva
    • estragon čerstvý-4 větvičky
    • pepř mletý -mletý
    • sůl
    • olej na smažení

Postup přípravy receptu

1
Osušené porce lososa pokapeme citronovou šťávou (3 lžičky), osolíme, opepříme a necháme v chladu odležet. Mezitím v kastrolku rozpustíme máslo, zaprášíme moukou, necháme zpěnit a uděláme světlou jíšku. Přilijeme 1,5 dl smetany s vínem a rozmícháme dohladka. Osolíme, ochutíme pepřem, provaříme na mírném ohni, odstavíme, vlijeme zbytek smetany, prošleháme a už jen prohřejeme. Na závěr už jen dochutíme lžičkou citronové šťávy, vmícháme nasekané lístky estragonu a uložíme v teple. Odleželé porce lososa opečeme na rozpáleném oleji z každé strany asi 5 minut. Ihned je dáme na talíře s vařeným bramborem a přelijeme omáčkou.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Losos s citronovou omáčkou

Losos s citronovou omáčkou

Losos se smetanovo-česnekovou omáčkou

Losos se smetanovo-česnekovou omáčkou

Losos s jogurtovou omáčkou a smetanové brambory

Losos s jogurtovou omáčkou a…

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Katull
    Katull | 12. 2. 2011 18:01

    Díky moc. . .vím že se ten alkohol v některých jídlech úplně ztratí! 8-) ale pro jistotu! ;-)

  • recepty73
    recepty73 | 12. 2. 2011 17:58

    ...z vína v tomto případě zůstane jen chuť,jelikož se převaří ;-) ,takže náhražek není třeba :-))

  • Katull
    Katull | 12. 2. 2011 16:50

    Škoda toho vína, nemůžu ještě pít! Čím to nahradit místo toho bílého?

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Omáčky & guláše Maso & ryby & mořské plody Ryby
Maso Ostatní Zálivky a omáčky Rybí Oběd Večeře Smažení Vaření Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bílé víno Citronová šťáva Estragon Filé z lososa Hladká mouka Máslo Olej Pepř mletý Smetana Sůl
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Rajská polévka s masem

Rajská polévka s masem

Segedínský guláš maďarské babičky

Segedínský guláš maďarské babičky

Zapečená bramborová kaše s vejci

Zapečená bramborová kaše s vejci

Piškotové řezy s angreštem

Piškotové řezy s angreštem

Melounové jednohubky (salát)

Melounové jednohubky (salát)

Cuketa na orientální způsob

Cuketa na orientální způsob

Domácí tavený sýr dle Ládi Hrušky

Domácí tavený sýr dle Ládi Hrušky

Zeleninové pohankové "rizoto"

Zeleninové pohankové "rizoto"

Filet z candáta se šťouchaným bramborem a petrželovou omáčkou

Filet z candáta se šťouchaným…

Doporučujeme

70 minut
Holandský řízek a šťouchané brambory

Holandský řízek a šťouchané brambory

60 minut
Znojemské okurky

Znojemské okurky

30 minut
Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

60 minut
Domácí rybízová marmeláda

Domácí rybízová marmeláda

45 minut
Masové špízy s bramborami

Masové špízy s bramborami

50 minut
Rychlý borůvkový koláč

Rychlý borůvkový koláč

45 minut
Pikantní čatní z meruněk

Pikantní čatní z meruněk

50 minut
Bramborový koláč se zeleninou

Bramborový koláč se zeleninou

30 minut
Zapečené těstoviny se zeleninou a houbami

Zapečené těstoviny se zeleninou a…

Poslední sledované recepty

42
Domácí rybízová marmeláda
Domácí rybízová marmeláda
24
Meruňkové knedlíky - kynuté
Meruňkové knedlíky -…
23
Dýňová tortila
Dýňová tortila
22
Margotkové řezy
Margotkové řezy
22
Meruňková marmeláda (džem)
Meruňková marmeláda …

Zajímavé články

Zavařte si meruňky: Máme recepty na domácí zavařeninu, kompot i čatní
Zavařte si meruňky: Máme recepty na domácí…
Letní koláče podle celebrit: Vyzkoušejte recept Jiřiny Bohdalové, Laďky Něrgešové nebo Haliny Pawlowské
Letní koláče podle celebrit: Vyzkoušejte recept…
Nejlepší nakládané okurky: Vsaďte na tradiční znojemský lák
Nejlepší nakládané okurky: Vsaďte na tradiční…
Velký rybízový speciál: Rady, jak rybíz zamrazit, zavařit, a recepty na rybízové koláče a další moučníky
Velký rybízový speciál: Rady, jak rybíz zamrazit,…
Nevíte, co s úrodou cuket? Vyzkoušejte těchto 6 chutných receptů
Nevíte, co s úrodou cuket? Vyzkoušejte těchto 6…
AHA.cz Národní ostuda! Jde o Karla Gotta (†80)

Národní ostuda! Jde o Karla Gotta (†80)

Mimibazar Proč je obtížné přijmout kompliment a jak na to vyzrát?

Proč je obtížné přijmout kompliment a jak na to vyzrát?

Dáma.cz 10 žen, o kterých neuvěříte, že existují: Jsou dílem přírody, nebo plastických chirurgů?

10 žen, o kterých neuvěříte, že existují: Jsou dílem přírody, nebo plastických chirurgů?

Blesk pro ženy Jeden z posledních večírků ve Varech: Kdo odhalil víc, než bylo třeba?

Jeden z posledních večírků ve Varech: Kdo odhalil víc, než bylo třeba?

Ženy.cz Mezi dvěma muži: Jak vybrat toho pravého pro život

Mezi dvěma muži: Jak vybrat toho pravého pro život

Blesk.cz Král StarDance Oskar Hes: Kamarádům lhal o sexu!

Král StarDance Oskar Hes: Kamarádům lhal o sexu!

SportRevue.cz FOTO: Krásky z ringů aneb 10 nejkrásnějších zápasnic všech dob

FOTO: Krásky z ringů aneb 10 nejkrásnějších zápasnic všech dob

Maminka.cz Herečka Brigitte Nielsen po deseti umělých oplodněních a následném porodu v 54 letech: Frida je moje největší výhra!

Herečka Brigitte Nielsen po deseti umělých oplodněních a následném porodu v 54 letech: Frida je moje největší výhra!

Blesk Horoskopy Prázdniny podle znamení horoskopu: Panna chce poznávat kulturu, Střelec miluje adrenalin a exotiku

Prázdniny podle znamení horoskopu: Panna chce poznávat kulturu, Střelec miluje adrenalin a exotiku

  • Recepty.cz
  • Losos s estragonovou omáčkou
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact