plechovka
fazole
v nálevu, podle poštu ale tak 400-800 g
1
ks
červená cibule
extra panenský olivový olej
Postup přípravy receptu
1
V pánvi rozehřejte olej a přidejte česnek, kmín a citronovou kůru. Nechte cca 30 sekund provonět a přidejte fazole a citronovou šťávu. Cca za 2 minutky, až fazole změknou, požijte vidličku nebo mačkač na brambory a trošku fazolky rozdrťte.
2
V malé misce smíchejte kapary, nasekanou petržel a nakrájenou cibuli.
3
Rozehřejte pánev, malinko kápněte oleje a opečte filety z lososa z každé strany tak 3-4 minuty, tento čas odpovídá tomu, že losos pak bude vláčný. Kdo radši trochu vysušenějšího, 2 minutky si přidá.
4
Na talíř rozprostřete fazolkovou "kaši", na ní položte filet lososa a jako top polévkovou lžíci směsi kapar, cibule a petrželky.