• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Losos s bylinkovým máslem a teplou zeleninou na másle
Napište svůj komentář k receptu

Losos s bylinkovým máslem a teplou zeleninou na másle

autor: teterova
0.0
moje hodnoceni
4.0
hodnotilo: 2
doba přípravy: 30 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Losos s bylinkovým máslem a teplou zeleninou na másle
Nahrát fotku
 

Suroviny

2 porce
    • 2
      ks losos Filety
    • koření na ryby nebo citronové koření
  • Bylinkové máslo
    • 50
      g máslo 82%
    • bylinková sůl
    • pepř celý
    • majoránka
    • petržel
    • citronová šťáva
  • Přiloha
    • mražená zelenina Mrkev, květák, brokolice, kukuřice
    • mořská sůl
    • cukr
    • 20
      g máslo
    • bageta nebo toustový chleba

Postup přípravy receptu

1
Nejprve si nachystáme bylinkové máslo. Vezmeme si misku, ve které se nám nejlépe bude máslo míchat. Do té dáme povolené máslo, bylinkovou sůl, pepř, petržel, majoránku a citronovou šťávu. Vše dobře promícháme a ochutnáme. Přikyselíme nebo přisolíme dle naší chuti. Mělo by mít kyselkavou chuť, aby se ryba již nemusela na talíři zakapávat citronem. Přendáme si ho do menších mističek a vložíme do mrazáku, aby krásně ztuhlo.
2
Filety lososa nakořeníme citronovým kořením nebo kořením na ryby, které nám chutná. Ze všech stran nakořeněného lososa položíme na pekáček. Vložíme do trouby na GRIL stupeň 3 - grilujeme 8 minut z každé strany. Losos musí být hotový, ale ne vysušený!!!
3
Během grilování lososa si dáme do hrnce mraženou zeleninovou směs (mrkev, květák, brokolice, kukuřice - kdo jak má rád, můžeme přidat i fazolové lusky). Ještě zmrzlou z mrazáku ji podlejeme tak půl hrnkem vody (dle množství zeleniny), kterou jsme si převařili v rychlovarné konvici. Zelenina NESMÍ plavat! Přidáme máslo, sůl a cukr. Vše dobře promícháme a necháme na mírném ohni dusit.
4
Bagety nebo tousty si opečeme buď v topinkovači nebo na pánvičce (pokud na pánvičce, nezapomeňte dát tuk, jinak si je spálíte ;-)).
5
Jakmile máme lososa hotového, ihned podáváme. Dobrou chuť!
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Sýrové krokety s bylinkovým máslem

Sýrové krokety s bylinkovým máslem

Steak z roštěnce s bylinkovým máslem

Steak z roštěnce s bylinkovým máslem

Šneci s bylinkovým máslem

Šneci s bylinkovým máslem

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Přílohy, pečivo a luštěniny Maso & ryby & mořské plody Ryby
Maso Zdravě i chutně Přílohy Ostatní Zelenina Zeleninové Rybí Pro děti Leden Únor Březen Duben Květen Červen Červenec Srpen Září Říjen Listopad Prosinec Oběd Večeře Dušení Grilování Děti Narozeniny Výjimečný den Oslava Návštěva Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bageta Bylinková sůl Citronová šťáva Cukr Koření na ryby Losos Majoránka Máslo Mořská sůl Mražená zelenina Pepř celý Petržel
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Alfédovy panenky

Alfédovy panenky

Vyprošťovací česnečka

Vyprošťovací česnečka

Jahodové řezy z Galaretky

Jahodové řezy z Galaretky

Bryndzová pomazánka

Bryndzová pomazánka

Jahodové tiramisu II.

Jahodové tiramisu II.

Domácí lečo s česnekem

Domácí lečo s česnekem

Dušené jehněčí Irish Stew

Dušené jehněčí Irish Stew

Kokosový piškot - korpus

Kokosový piškot - korpus

Mleté hovězí po anglicku

Mleté hovězí po anglicku

Doporučujeme

40 minut
Španělská bramborová polévka

Španělská bramborová polévka

10 minut
Brokolicová polévka se smetanou

Brokolicová polévka se smetanou

40 minut
Kotlety s ořechy a smaženou cibulkou

Kotlety s ořechy a smaženou cibulkou

60 minut
Dýňové muffiny

Dýňové muffiny

30 minut
Bramborový guláš

Bramborový guláš

45 minut
Houbová omáčka krok za krokem

Houbová omáčka krok za krokem

75 minut
Hraběnčiny řezy

Hraběnčiny řezy

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

80 minut
Dršťková polévka z václavek

Dršťková polévka z václavek

Poslední sledované recepty

338
Máslové řízky
Máslové řízky
322
Celozrnný chléb z domácí pekárny
Celozrnný chléb z domácí…
201
Dýňová tortila
Dýňová tortila
55
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce
22
Houbové flíčky / houbofleky
Houbové flíčky /…

Zajímavé články

Víte, co je to hluchec? Levná bramborová buchta z Rokycanska mizí z plechu rychlostí blesku
Víte, co je to hluchec? Levná bramborová buchta z…
Volské oko podle Alberta Einsteina: Dával si ho k snídani, ovšem s jednou dost neobvyklou přísadou
Volské oko podle Alberta Einsteina: Dával si ho k…
Jednoduchá česká jídla z brambor: Udělejte si sejkory, vošouchy nebo klouzáky
Jednoduchá česká jídla z brambor: Udělejte si…
Česká superpotravina kysané zelí: Proč jíst denně alespoň lžíci a jak si ho udělat chutnější?
Česká superpotravina kysané zelí: Proč jíst denně…
Od pondělí do pátku: Bleskové bramborové noky 5x jinak
Od pondělí do pátku: Bleskové bramborové noky 5x…
AHA.cz Těžké chvíle Miroslava Etzlera: Děkujeme za všechnu lásku, loučí se

Těžké chvíle Miroslava Etzlera: Děkujeme za všechnu lásku, loučí se

Mimibazar Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Dáma.cz Infarkt, autonehoda nebo otrava: Jak asi zemřete podle znamení zvěrokruhu

Infarkt, autonehoda nebo otrava: Jak asi zemřete podle znamení zvěrokruhu

Blesk pro ženy Úpletové šaty: Takhle budou slušet boubelkám i zralým ženám!

Úpletové šaty: Takhle budou slušet boubelkám i zralým ženám!

Ženy.cz Zimní dovolená na Katschbergu – rakouský ráj na dosah z Česka

Zimní dovolená na Katschbergu – rakouský ráj na dosah z Česka

Blesk.cz Vdova po Bartoškovi (†78) Andrea: Poprvé bez Jirky na premiéře! Kdo jí dělal doprovod?

Vdova po Bartoškovi (†78) Andrea: Poprvé bez Jirky na premiéře! Kdo jí dělal doprovod?

SportRevue.cz FOTO: Nazí cyklisté v ulicích. Naked Bike Ride frčí už v 80 městech světa

FOTO: Nazí cyklisté v ulicích. Naked Bike Ride frčí už v 80 městech světa

Maminka.cz Máma, která nechala svému synovi odstranit laserem obrovské mateřské znaménko, sklidila krutou kritiku

Máma, která nechala svému synovi odstranit laserem obrovské mateřské znaménko, sklidila krutou kritiku

Blesk Horoskopy Nový díl Eroskopu: Hrátky s kovbojem! Koho čeká sexuální rodeo?

Nový díl Eroskopu: Hrátky s kovbojem! Koho čeká sexuální rodeo?

  • Recepty.cz
  • Losos s bylinkovým máslem a teplou zeleninou na másle
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact