Vynikající losos s dozlatova vypečenou bylinkovou krustou je skvělým obědem i večeří. Servírovat ho můžete například s gratinovanými bramborami nebo lehkým zeleninovým salátem.
Lososa pokrájejte na 4 až 6 porcí a naskládejte je na plech vyložený pečicím papírem. Kousky ryby potřete olejem, osolte a opepřete.
2
Do mixéru natrhejte chleba, přidejte listy petrželky a umixujte na drobky. Přesypte do mísy, přidejte jemně nastrouhanou citronovou kůru a změklé máslo. Prsty vypracujte drobenku.
Drobenku rozdělte na porce lososa, nebojte se přitlačit, aby drobenka na rybě dobře držela. Plech dejte do trouby předehřáté na 180 °C a pečte asi 20 minut.
Drobenka by měla zezlátnout, ale ryba by uvnitř měla zůstat lehce růžová.