Lososa vykostíme, omyjeme, nakrájíme na plátky, pokapeme citronem a posypeme kořením. Takto ho necháme 1-2 hod. Cibuli nadrobno nakrájíme a osmažíme do žlutohněda. Mezitím nakrájíme na menší kostky kořenovou zeleninu, přidáme ji na cibulku a chvíli opražíme. Potom přilijeme vodu a necháme dusit do poloměkka (i něco víc). Kostru lososa můžeme vyvařit a vývar přidat místo vody na zeleninu. Lososa rychle opražíme a dáme ho dodusit na zeleninu. Na závěr kusy lososa vybereme, přidáme hořčici a zeleninu, rozmixujeme na omáčku.
2
Na talíře servírujeme lososa s omáčkou a knedlíkem případně opečenými brambory a ozdobíme sekanou petrželovou natí.
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
Renata Petursson
|14. 2. 2009 00:33
recept zni zajimave,muze to byt dobre....ale proboha......k lososovi knedlik?!......to nemyslite vazne.....cokoli jineho si dovedu predstavit,ale knedlik by mne nenapadl.....losos je vyborne,jemne masicko a ne gulas.....
PetraM
|1. 3. 2008 12:59
Losos v této kombinaci chutná výborně. Neztratí svojí chuť. Bylo to výborné!!!