Z filet lososa odstraníme kůži s šupinami, omyjeme, přiměřeně (dle individuálních chutí) osolíme, maličko opepříme a především okořeníme rozmarýnem (čerstvý nasekáme).
2
Na pánvi rozehřejeme na nejmenší plamen máslo, vložíme trošku rozmarýnu a necháme uvolnit vůni koření. Poté vložíme připravené filety a na mírném ohni dozlatova z obou stran opečeme.
3
Jídlo je velice chutné s brambory - nejlépe novými - a dobrým lehkým vínem.
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
Mirka
|22. 12. 2010 20:10
;-) Dá se použít i s provensálským kořením, obsahuje taktéž rozmarýn a dle mého názoru je zbytečné odstraňovat z takto výborné ryby kůži, protože pod ní je spousta vitamínů, losos se i tak výborně orestuje.