Filet necháme s kůží. Z obou stran potřeme olejem, citronovou šťávou, posolíme, okořeníme. Necháme v lednici rozležet, stačí pár hodin. Grilujeme v zavíracím roštu, aby se ryba nerozpadla. Můžeme grilovat také v alobalu.
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
Martin
|20. 5. 2015 19:35
Jak který losos. Pokud to maso obsahuje parazity, tak je na průšvih zaděláno. Vygooglujte si například Anisakis Simplex a garantuju Vám, že už syrovýho lososa do úst nevezmete. Já také jedl tataráky z lososa, ale pak jsem jednou viděl video s tímhle parazitem a přešlo mě to.
vilda
|4. 4. 2014 00:04
Vzdy to griluj na "rare", je to losos, ten se da jist I sirovy ...
Monika T
|10. 10. 2009 22:15
Na grilovaného lososa odporúčam omáčku zo 4 lyžičiek tatárskej omáčky, 1 lyžičky marhuľového džemu a lyžičky kari korenia. Ako príloha je skvelá dusená zelenina alebo varené zemiaky.
Radoslav Khun ,.MUDr
|21. 5. 2008 19:09
Zkuste ugrilovat lososí filety dle receptu nahoře, a potépřidat omáčku: trocha tatarky -dle toho kolik je strávníků,do ní spařená basalka a zozkrájené 4-5 olivyzelené .je nutno prokvedlat tuto omáčku s trochou bílého vína (vinégr dle chuti.-být nemusí) je to síla-jmenuje se to jezírko z basalkové omáčky a je to přeneseně z Michelina.
Berry
|1. 6. 2006 13:23
Miluji lososa a také grilování, tak jsem také vyzkoušela obojí zkombinovat. Celého lososa (cca 750 g (prodávají v Intersparu mraženého) jsem po očištění jen lehce osolila, potřela drceným kmín, dovnitř vložila kousek másla, snítku rozmarýnu a hodila na gril. Po opatrném otočení, aby máslo nevyteklo, se dopeče. Bohužel nevím čas, grilovala jsem to odhadem. Byla to ňamka.