• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Losos na bylinkách
Napište svůj komentář k receptu

Losos na bylinkách

autor: petr23
0.0
moje hodnoceni
0.0
hodnotilo: 0
doba přípravy: 25 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Losos na bylinkách
Nahrát fotku
 

Suroviny

2 porce
    • 2
      ks losos dva odkrojené kusy z filetu
    • extra panenský olivový olej
    • citronová šťáva
    • mořská sůl
    • pepř mletý
    • máslo

Postup přípravy receptu

1
Odkrojené "steaky" z lososa omyjeme a osušíme od přebývající vody. "Steaky" osolíme, opepříme a připravíme si bylinky. Z rozmarýnu odstraníme stonky tak, že jednoduše stáhneme lístečky prsty ze stonku a vložíme do hmoždíře. Dále přidáme natrhané lístky bazalky a v hmoždíři pěkně zpracujeme. Když se zdá že jsou bylinky promíchané a nadrcené, přidáme lžičku olivového oleje. Promícháme a směsí potřeme připravené "steaky". Necháme tak hodinu až dvě odležet v pokojové teplotě.
2
Poté vezmeme grilovací pánev, připraveného lososa jemně zakápneme citronovou šťávou a položíme kůží dolu na rozpálenou pánev. Pod lososa není nutné dávat olej nebo máslo, jelikož kůže je plná tuku a ten se pustí na pánev. Na kůži smažíme na mírném ohni cca 5 minut. Dále po dvou minutách na každé další straně. Lehce osmaženého lososa vyjmeme a vložíme na plech na pečící papír a položíme na něj tenounce nakrájené kousky másla, opravdu stačí jen troška. Vložíme do mírně vyhřáté trouby cca 120-150* a pečeme cca 10-15 minut.
3
Hotového lososa podáváme s česnekovými vařenými bramborami, opečenou bagetou na bylinkách (bruschettou) nebo na másle dělanou zeleninou.
4
Přeji dobrou chuť.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Losos (nejen) v bylinkách

Losos (nejen) v bylinkách

Kuřecí řízky zapečené v bylinkách

Kuřecí řízky zapečené v bylinkách

Vepřový králík pečený na bylinkách

Vepřový králík pečený na bylinkách

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Radek | 2. 8. 2015 14:23

    Dobrá volba, jen je třeba použít čerstvých bylin.

  • Barbara | 27. 1. 2013 07:21

    Je to velmi chutné.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Ryby
Maso Rybí Oběd Večeře Pečení Smažení Dietní Děti Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Citronová šťáva Extra panenský olivový olej Losos Máslo Mořská sůl Pepř mletý
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Kuřecí směs na houbách

Kuřecí směs na houbách

Roštěnky se smetanovou omáčkou

Roštěnky se smetanovou omáčkou

Ovocno-tvarohový koláč

Ovocno-tvarohový koláč

Rebarborová buchta

Rebarborová buchta

Salátový prívarok II.

Salátový prívarok II.

Rychlá drůbeží játra, jako smažená

Rychlá drůbeží játra, jako smažená

Pudinkové kostky s tvarohem - bez mouky!

Pudinkové kostky s tvarohem - bez…

Čokoládové muffiny se šlehačkou

Čokoládové muffiny se šlehačkou

Přírodní maso se žampiony - minutka

Přírodní maso se žampiony - minutka

Doporučujeme

40 minut
Kuřecí paličky s pečenou zeleninou a bramborami

Kuřecí paličky s pečenou zeleninou a…

40 minut
Polévka z pečené mrkve a červené čočky

Polévka z pečené mrkve a červené čočky

120 minut
Pikantní pečený bůček

Pikantní pečený bůček

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

50 minut
Cuketové kuličky v rajčatové omáčce

Cuketové kuličky v rajčatové omáčce

40 minut
Hrnková dýňová roláda

Hrnková dýňová roláda

Křížaly - sušená jablka

Křížaly - sušená jablka

50 minut
Makovec se švestkami

Makovec se švestkami

15 minut
Huevos rancheros

Huevos rancheros

Poslední sledované recepty

53
Pikantní bramborový guláš
Pikantní bramborový guláš
45
Cukety plněné mletým masem
Cukety plněné mletým…
44
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
35
Dušené zelí s uzeným masem a cizrnou
Dušené zelí s uzeným…
32
Domácí kuřecí čína
Domácí kuřecí čína

Zajímavé články

Fíky dozrávají. Dopřejte si tohle zdravé a šťavnaté ovoce, které milovala i královna Kleopatra
Fíky dozrávají. Dopřejte si tohle zdravé a…
Nejlepší holandský řízek, jaký jste kdy jedli: Naučte se poctivý recept na tuhle klasiku
Nejlepší holandský řízek, jaký jste kdy jedli:…
Začínají podzimní šípkové žně! Jak je nasbírat, usušit a zpracovat?
Začínají podzimní šípkové žně! Jak je nasbírat,…
Jablečný závin, který chutná božsky aneb osvědčené triky našich babiček
Jablečný závin, který chutná božsky aneb…
7 receptů na tu nejšťavnatější vepřovou krkovičku
7 receptů na tu nejšťavnatější vepřovou krkovičku
AHA.cz Konec Krajča! Zpěvák oznámil smutnou zprávu

Konec Krajča! Zpěvák oznámil smutnou zprávu

Mimibazar Poutavý svět kávy: Od zrnka v Etiopii po váš šálek

Poutavý svět kávy: Od zrnka v Etiopii po váš šálek

Dáma.cz Recepty z kuřecích prsou aneb 11 rychlých a zdravých večeří z kuřecího masa

Recepty z kuřecích prsou aneb 11 rychlých a zdravých večeří z kuřecího masa

Blesk pro ženy Oblečte hvězdu mezi svetry: Pro princeznu Kate má speciální význam!

Oblečte hvězdu mezi svetry: Pro princeznu Kate má speciální význam!

Ženy.cz „Dělám to přece pro tebe!“ Jak dobré úmysly ničí vztahy

„Dělám to přece pro tebe!“ Jak dobré úmysly ničí vztahy

Blesk.cz První týden práce Laďky Něrgešové po operaci nádoru: Nechce žádné úlevy, zírají kolegové

První týden práce Laďky Něrgešové po operaci nádoru: Nechce žádné úlevy, zírají kolegové

SportRevue.cz FOTO: Krásky z ringů aneb 10 nejkrásnějších zápasnic všech dob

FOTO: Krásky z ringů aneb 10 nejkrásnějších zápasnic všech dob

Maminka.cz Jak a kdy rostou dětem zuby? Tady máte kalendář růstu mléčných zoubků

Jak a kdy rostou dětem zuby? Tady máte kalendář růstu mléčných zoubků

Blesk Horoskopy Znamení zvěrokruhu a čakry: Která je ve vašem životě nejdůležitější a kterou byste si měli odblokovat?

Znamení zvěrokruhu a čakry: Která je ve vašem životě nejdůležitější a kterou byste si měli odblokovat?

  • Recepty.cz
  • Losos na bylinkách
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact