• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Losos na bylinkách
Napište svůj komentář k receptu

Losos na bylinkách

autor: petr23
0.0
moje hodnoceni
0.0
hodnotilo: 0
doba přípravy: 25 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Losos na bylinkách
Nahrát fotku
 

Suroviny

2 porce
    • 2
      ks losos dva odkrojené kusy z filetu
    • extra panenský olivový olej
    • citronová šťáva
    • mořská sůl
    • pepř mletý
    • máslo

Postup přípravy receptu

1
Odkrojené "steaky" z lososa omyjeme a osušíme od přebývající vody. "Steaky" osolíme, opepříme a připravíme si bylinky. Z rozmarýnu odstraníme stonky tak, že jednoduše stáhneme lístečky prsty ze stonku a vložíme do hmoždíře. Dále přidáme natrhané lístky bazalky a v hmoždíři pěkně zpracujeme. Když se zdá že jsou bylinky promíchané a nadrcené, přidáme lžičku olivového oleje. Promícháme a směsí potřeme připravené "steaky". Necháme tak hodinu až dvě odležet v pokojové teplotě.
2
Poté vezmeme grilovací pánev, připraveného lososa jemně zakápneme citronovou šťávou a položíme kůží dolu na rozpálenou pánev. Pod lososa není nutné dávat olej nebo máslo, jelikož kůže je plná tuku a ten se pustí na pánev. Na kůži smažíme na mírném ohni cca 5 minut. Dále po dvou minutách na každé další straně. Lehce osmaženého lososa vyjmeme a vložíme na plech na pečící papír a položíme na něj tenounce nakrájené kousky másla, opravdu stačí jen troška. Vložíme do mírně vyhřáté trouby cca 120-150* a pečeme cca 10-15 minut.
3
Hotového lososa podáváme s česnekovými vařenými bramborami, opečenou bagetou na bylinkách (bruschettou) nebo na másle dělanou zeleninou.
4
Přeji dobrou chuť.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Losos (nejen) v bylinkách

Losos (nejen) v bylinkách

Kuřecí řízky zapečené v bylinkách

Kuřecí řízky zapečené v bylinkách

Vepřový králík pečený na bylinkách

Vepřový králík pečený na bylinkách

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Radek | 2. 8. 2015 14:23

    Dobrá volba, jen je třeba použít čerstvých bylin.

  • Barbara | 27. 1. 2013 07:21

    Je to velmi chutné.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Ryby
Maso Rybí Oběd Večeře Pečení Smažení Dietní Děti Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Citronová šťáva Extra panenský olivový olej Losos Máslo Mořská sůl Pepř mletý
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Šišky z bramborové kaše

Šišky z bramborové kaše

Kuřecí medailonky na kari s pórkem

Kuřecí medailonky na kari s pórkem

Tuňáková pomazánka VI.

Tuňáková pomazánka VI.

Cibulové hovězí

Cibulové hovězí

Těstoviny s tuňákem po boloňsku

Těstoviny s tuňákem po boloňsku

Podzimní polévka s houbami

Podzimní polévka s houbami

Mléčná žampionová omáčka

Mléčná žampionová omáčka

Zapečená kuřecí prsíčka se slaninou

Zapečená kuřecí prsíčka se slaninou

Dýňový krém s kari

Dýňový krém s kari

Doporučujeme

90 minut
Segedínský guláš - F.O.O.D.

Segedínský guláš - F.O.O.D.

20 minut
Sirup ze smrkových výhonků

Sirup ze smrkových výhonků

60 minut
Jahodovorebarborový sypaný koláč

Jahodovorebarborový sypaný koláč

30 minut
Smažený bílý chřest

Smažený bílý chřest

145 minut
Vepřové ragú s kukuřičnými knedlíčky

Vepřové ragú s kukuřičnými knedlíčky

30 minut
Risotto s chřestem

Risotto s chřestem

80 minut
Koprová omáčka se ztraceným vejcem

Koprová omáčka se ztraceným vejcem

30 minut
Chřestová polévka s pestem

Chřestová polévka s pestem

60 minut
Křehký dort s revení

Křehký dort s revení

Poslední sledované recepty

38
Velikonoční nádivka
Velikonoční nádivka
29
Pečený králík- jednoduše a chutně
Pečený králík- jednoduše…
26
Sirup ze smrkových výhonků
Sirup ze smrkových…
26
Rajčatový salát III.
Rajčatový salát III.
26
Jednoduchý těstovinový salát / příloha
Jednoduchý těstovinový…

Zajímavé články

Kukuřičná kaše neboli polenta: Bezlepková dobrota, ze které uděláte skvělou snídani, hranolky i sladký koláč
Kukuřičná kaše neboli polenta: Bezlepková dobrota…
Co s úrodou libečku? Vyrobte si z něj domácí maggi nebo vegetu
Co s úrodou libečku? Vyrobte si z něj domácí…
Snídaně do postele: Pět nejlepších receptů, jak začít nový den
Snídaně do postele: Pět nejlepších receptů, jak…
Tvaroh, chameleon české kuchyně: Jaký se na co hodí a proč se ho nebát ani v teplé kuchyni
Tvaroh, chameleon české kuchyně: Jaký se na co…
Zavařte si rebarboru! Recepty na džem, kompot, sirup nebo čatní
Zavařte si rebarboru! Recepty na džem, kompot,…
AHA.cz Soukalová prosí o pomoc! Nemoc vede k předčasné smrti

Soukalová prosí o pomoc! Nemoc vede k předčasné smrti

Mimibazar Jak vybrat ten nejvhodnější běžecký pás na doma a proč je výhodné si ho pořídit

Jak vybrat ten nejvhodnější běžecký pás na doma a proč je výhodné si ho pořídit

Dáma.cz Povislé paže: Co je způsobuje a jak s tím bojovat?

Povislé paže: Co je způsobuje a jak s tím bojovat?

Blesk pro ženy Elegán Jiří Korn slaví 76. narozeniny: Proč nesnášel Yvettu a kdo jsou jeho osudové ženy

Elegán Jiří Korn slaví 76. narozeniny: Proč nesnášel Yvettu a kdo jsou jeho osudové ženy

Ženy.cz Káva jako rituál: Češi objevují kouzlo domácí přípravy

Káva jako rituál: Češi objevují kouzlo domácí přípravy

Blesk.cz Leon Tsoukerník vysvětluje… Výjimečné pouto s Karlem Gottem (†80) a Michalem Davidem (64)!

Leon Tsoukerník vysvětluje… Výjimečné pouto s Karlem Gottem (†80) a Michalem Davidem (64)!

SportRevue.cz FOTO: Divoké kočky z ringů a klecí. Podívejte se na 22 nejkrásnějších zápasnic všech dob

FOTO: Divoké kočky z ringů a klecí. Podívejte se na 22 nejkrásnějších zápasnic všech dob

Maminka.cz Pobuřující a zvrhlé? Nikoli, takhle se vychovávalo za dob našich prababiček. Neuvěřitelné fotografie jsou důkazem!

Pobuřující a zvrhlé? Nikoli, takhle se vychovávalo za dob našich prababiček. Neuvěřitelné fotografie jsou důkazem!

Blesk Horoskopy Ochranný kabbalah náramek: Jak ho správně uvázat a proč má 7 uzlů?

Ochranný kabbalah náramek: Jak ho správně uvázat a proč má 7 uzlů?

  • Recepty.cz
  • Losos na bylinkách
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact